Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op:

  • Yannick Six: 06 20 99 87 95
  • René Kuzee: 06 22 83 73 75

Bekijk ook de video Geldzaken en ondernemers op YouTube.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

Door de snelle stijging van het aantal besmettingen zijn er vanaf 12 november 2021 nieuwe coronamaatregelen. Door de impact van de maatregelen, heeft het kabinet besloten om de steunregeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN) voor het vierde kwartaal van 2021 om te zetten in een Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Dat betekent dat alle ondernemers die in het vierde kwartaal van 2021 minimaal 30 procent minder omzet hebben, TVL kunnen aanvragen voor hun vaste bedrijfslasten.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Regelingen voor specifieke sectoren

Regelingen landbouw-, tuinbouw- en visserijsector

Veel bedrijven in de landbouw, tuinbouw en visserij hebben te maken met minder vraag vanuit de horeca en/of evenementen door de aangescherpte coronamaatregelen. Het kabinet komt deze sectoren met verschillende maatregelen tegemoet. Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Regelingen culturele en creatieve sector

Door corona zijn theaters, musea en monumenten lange tijd dicht geweest. Dat had gevolgen voor de inkomsten van culturele instellingen. En voor mensen die in de culturele en creatieve sector werken. Het demissionaire kabinet heeft hen ondersteund met verschillende maatregelen. U leest er meer over op de website van de rijksoverheid.

Time-out-arrangement (TOA)

Het kabinet heeft een kredietfaciliteit (TOA-krediet) bij Qredits geïntroduceerd. Die is bedoeld voor ondernemers met schulden die hun bedrijf willen doorstarten vanuit de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).

Meer informatie vindt u op de website van de rijksoverheid.

Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld tekort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard kunnen u helpen om een oplossing te zoeken voor uw geldzorgen. Kijk voor meer informatie op de pagina Hulp bij geldzorgen.

Hulp voor ondernemers: wegwijzer naar werk 

Bent u ondernemer en moest u door de coronacrisis stoppen met uw bedrijf? Of wilt u uw bedrijf anders inrichten? En wilt u begeleiding bij het vinden van ander of nieuw werk? RMT Midden-Holland is uw wegwijzer naar werk. De RMT-adviseurs bieden ondernemers gratis hulp om weer aan het werk te komen. De hulp kan bestaan uit:

  • coaching of begeleiding
  • loopbaanadvies
  • (om)scholing
  • praktijkleren
  • hulp bij schulden

Afhankelijk van de situatie bekijkt u samen met uw adviseur wat nodig is om weer aan het werk te komen of te blijven. RMT Midden-Holland biedt maatwerk.

Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met RMT Midden-Holland via info@rmtmiddenholland.nl of kijk op www.rmtmiddenholland.nl.

Meer informatie?

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid staat informatie over ondernemen en werken in coronatijd.

Kamer van Koophandel

Op de website van de Kamer van Koophandel staat een wegwijzer voor ondernemers, met antwoorden op vragen over het voorbereiden op bedrijfsrisico’s, het omgaan met gezondheidsrisico’s voor werknemers. De KvK heeft ook een Coronaloket. Dat is telefonisch bereikbaar via 0800 - 2117.

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

MKB-Nederland

Op de website van MKB-Nederland is alle informatie over het coronavirus gebundeld.

InRetail

Winkeliers kunnen met vragen over het coronavirus terecht bij branchevereniging InRetail. Kijk voor een overzicht van veelgestelde vragen op de website van InRetail.

Communicatiemiddelen voor anderstaligen

Op de website van de Rijksoverheid vindt u middelen (posters) voor anderstaligen. Die kunt u gebruiken om te informeren over maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.