Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld te kort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp, voordat uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard die u kunnen helpen. Onze schulddienstverleners staan graag voor u klaar om een passende oplossing te zoeken. U start met een informatie- en adviesgesprek. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0182.

Voor wie is het?

Elke inwoner van de Krimpenerwaard is welkom voor een gesprek. Ook inwoners met een eigen bedrijf zijn welkom. Onze consulenten luisteren naar uw verhaal. Zij kunnen u tips geven en als het nodig doorverwijzen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen. U kunt ook direct naar het Regionaal bureau zelfstandigen gaan. Zij zijn bereikbaar op 010-433 96 00.

Hoe werkt het? 

Voor een informatie- en adviesgesprek met de gemeente neemt u contact op met de medewerkers Schulddienstverlening via 14 0182. De afspraak is gratis en u zit nergens aan vast. Moet u uw woning verlaten vanwege een ontruiming of staat er een afsluiting van energie of water gepland? Dan is het handig dat u dit meteen vertelt in het eerste gesprek.

Als wij u verder helpen, kijken we samen wat voor u de beste oplossing is. Samen maken we een plan van aanpak. In het gesprek bekijken we welke hulp u nodig heeft. Denk dan aan hulp bij het op orde brengen van uw administratie of begeleiding in de vorm van budgetbeheer. In de zijn verschillende partijen die u hierbij kunnen helpen.

Hulpaanbod

Bekijk in het onderstaande overzicht de partijen die hulp bieden bij geldzorgen in de gemeente Krimpenerwaard. U kunt ook direct contact opnemen met deze partijen.

Hulpaanbod bij geldzorgen

Heeft u een vraag over geldzaken, zoals budgetadvies, het bijhouden van de administratie, op welke financiële ondersteuning u recht heeft of het aanvragen van een financiële regeling? Komt u er even niet uit of wilt u dat iemand met u meedenkt en -kijkt? Het team van GeldPunt staat voor u klaar. De hulp is gratis.

Openingstijden

Het GeldPunt is wekelijks geopend op de onderstaande locaties en openingstijden. Loop gerust binnen!

  • Maandag van 14.00 - 16.00 uur, Talmastraat 1, Lekkerkerk.
  • Dinsdag van 10.00 - 12.00 uur, Dertienhuizen 3, Krimpen aan de Lek
  • Donderdag van 10.00 - 12.00 uur Oranjeplaats 45 B, Schoonhoven

Humanitas Thuisadministratie helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan.

Krimpenerwaard intercultureel helpt (ex) statushouders met een migratieachtergrond bij sociale integratie en taalstages. Krimpenerwaard intercultureel is intermediair bij minimaregelingen en geeft voorlichting over geld.

Kwadraad maatschappelijk werk biedt inzicht in uw uitgaven en biedt hulp bij schulden. Ook verzorgt Kwadraad maatschappelijk aanvragen voedselbank en biedt ook hulp als u vastloopt in studie of werk. 

  • Telefoon: 088-900 4000

Stichting Budgethulp Krimpenerwaard / SchuldHulpMaatje helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan. 

Gro-up Buurtwerk leert jongeren via coachingstrajecten omgaan met geld.

Stichting Ondernemersklankbord helpt MKB-ondernemers bij de bedrijfsvoering, bij financiële vragen en helpt bij het voorkomen van een faillissement.

Loek van der Kolk is contactpersoon voor het Ondernemersklankbord Krimpenerwaard en is bereikbaar via loek.vanderkolk@ondernemersklankbord.nl.

SUN helpt inwoners bij geldnood, waarvoor geen andere hulp beschikbaar is. Hulp in de vorm van een financiële bijdrage via het Noodfonds en/of een renteloze lening via het Sociaal Leenfonds. Hulpverleners kunnen aanvraag doen via Kwadraad, gemeente, WelZijn Krimpenerwaard,  Humanitas of SchuldHulpMaatje.

Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard helpt statushouders de eerste 2 jaar na vestiging in de gemeente Krimpenerwaard met juridische-, maatschappelijke- en geldzaken. Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard geeft voorlichting over het omgaan met geld via de projecten euro-wijzer en euro-passie.

Lukt het u niet uw dagelijkse boodschappen te kopen? De Voedselbank biedt snel hulp zodat u een noodvoedselpakket kunt ophalen. 
Aanvragen is mogelijk via Kwadraad.

  • Telefoon: 088-900 4000

WelZijn Krimpenerwaard geeft advies, hulp en ondersteuning bij aangifte inkomstenbelasting en aanvragen van huur- en zorgtoeslag en kindgebondenbudget, huurbevriezing en meedoen regelingen.

Uitleg schuldhulpverlening Gemeente Krimpenerwaard