Komt u steeds vaker geld te kort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partijen in de Krimpenerwaard die u kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen. De schulddienstverleners van de gemeente staan voor u klaar en zoeken graag samen met u naar een oplossing. U start met een informatie- en adviesgesprek. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0182.

Voor wie is het?

Elke inwoner van de Krimpenerwaard is welkom voor een gesprek met Schulddienstverlening. Als u geldzorgen heeft, luisteren we naar uw verhaal en denken we graag mee naar oplossingen. Inwoners met een eigen bedrijf nodigen wij ook uit om met ons in gesprek te gaan. De consulenten van Schulddienstverlening luisteren naar uw verhaal. Ze kunnen u tips geven en indien nodig doorverwijzen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen. Mocht u liever rechtstreeks naar het Regionaal bureau zelfstandigen (externe link)gaan, dan is dat ook geen probleem. Zij zijn bereikbaar op 010-433 96 00. 

Hoe werkt het? 

Wilt u een afspraak maken voor een informatie- en adviesgesprek met de gemeente? Neem dan contact op met de medewerkers Schulddienstverlening via telefoonnummer 14 0182. De afspraak is gratis en u zit nergens aan vast. Let op: Moet u uw woning verlaten vanwege een ontruiming of staat er een afsluiting van energie of water gepland? Dan is het handig dat u dit meteen vertelt in het eerste gesprek.

Als wij u verder gaan helpen, kijken we samen wat voor u de beste oplossing is. Samen maken we een plan van aanpak. In het gesprek bekijken we welke hulp u nodig heeft. Denk dan aan hulp bij het op orde brengen van uw administratie of begeleiding in de vorm van budgetbeheer. In de Krimpenerwaard zijn diverse partijen die u hierbij kunnen helpen.

Hulpaanbod

Bekijk hieronder alle partijen die hulp bieden bij geldzorgen in de Krimpenerwaard. U kunt ook direct contact opnemen met deze partijen.

  Humanitas Thuisadministratie

  Humanitas Thuisadministratie helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan.

  Krimpenerwaard intercultureel

  Krimpenerwaard intercultureel helpt (ex) statushouders met een migratieachtergrond bij sociale integratie en taalstages. Krimpenerwaard intercultureel is intermediair bij minimaregelingen en geeft voorlichting over geld.

  Kwadraad maatschappelijk werk

  Kwadraad maatschappelijk werk biedt inzicht in uw uitgaven en biedt hulp bij schulden. Ook verzorgt Kwadraad maatschappelijk aanvragen voedselbank en biedt ook hulp als u vastloopt in studie of werk. 

  • Telefoon: 088-900 4000

  Stichting Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje

  Stichting Budgethulp Krimpenerwaard / SchuldHulpMaatje helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan. 

  Gro-up Buurtwerk

  Gro-up Buurtwerk leert jongeren via coachingstrajecten omgaan met geld.

  Stichting Ondernemersklankbord

  Stichting Ondernemersklankbord helpt MKB-ondernemers bij de bedrijfsvoering, bij financiële vragen en helpt bij het voorkomen van een faillissement.

  Loek van der Kolk is contactpersoon voor het Ondernemersklankbord Krimpenerwaard en is bereikbaar via loek.vanderkolk@ondernemersklankbord.nl.

  Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard (SUN)

  SUN helpt inwoners bij geldnood, waarvoor geen andere hulp beschikbaar is. Hulp in de vorm van een financiële bijdrage via het Noodfonds en/of een renteloze lening via het Sociaal Leenfonds. Hulpverleners kunnen aanvraag doen via Kwadraad, gemeente, WelZijn Krimpenerwaard,  Humanitas of SchuldHulpMaatje.

  Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard

  Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard helpt statushouders de eerste 2 jaar na vestiging in de Krimpenerwaard met juridische-, maatschappelijke- en geldzaken. Vluchtelingenwerk Krimpenerwaard geeft voorlichting over het omgaan met geld via de projecten euro-wijzer en euro-passie.

  Voedselbank

  Lukt het u niet uw dagelijkse boodschappen te kopen? De Voedselbank biedt snel hulp zodat u een noodvoedselpakket kunt ophalen. 
  Aanvragen is mogelijk via Kwadraad.

  • Telefoon: 088-900 4000

  WelZijn Krimpenerwaard

  WelZijn Krimpenerwaard geeft advies, hulp en ondersteuning bij aangifte inkomstenbelasting en aanvragen van huur- en zorgtoeslag en kindgebondenbudget, huurbevriezing en meedoen regelingen.