Komt u steeds vaker geld te kort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partijen in de Krimpenerwaard die u kunnen helpen met het zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen.

Schulddienstverlening gemeente Krimpenerwaard

De schulddienstverleners van de gemeente staan voor u klaar en zoeken graag samen met u naar een oplossing. We starten met een informatie- en adviesgesprek. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 140182.

Voor wie is het?

Elke inwoner van de Krimpenerwaard is welkom voor een gesprek met Schulddienstverlening. Als u geldzorgen heeft, luisteren we naar uw verhaal en denken we graag mee naar oplossingen. 

Inwoners met een eigen bedrijf nodigen wij ook uit om met ons in gesprek te gaan. De consulenten van Schulddienstverlening luisteren naar uw verhaal. Ze kunnen u tips geven en indien nodig doorverwijzen naar het Regionaal Bureau Zelfstandigen. Mocht u liever rechtstreeks naar het Regionaal bureau zelfstandigen gaan, dan is dat ook geen probleem. Zij zijn bereikbaar op 010 - 433 96 00. 

Hoe werkt het? 

Wilt u een  afspraak maken voor een informatie- en adviesgesprek met de gemeente? Neem dan contact op met de medewerkers Schulddienstverlening via telefoonnummer 140182. De afspraak is gratis en u zit nergens aan vast.

LET OP: Moet u uw woning verlaten vanwege een ontruiming of staat er een afsluiting van energie of water gepland? Dan is het handig dat u dit meteen vertelt in het eerste gesprek.

Als wij u verder gaan helpen, kijken we samen wat voor u de beste oplossing is. Samen maken we een plan van aanpak.
In het gesprek bekijken we welke hulp u nodig heeft. Denk dan aan hulp bij het op orde brengen van uw administratie of  begeleiding in de vorm van budgetbeheer. In de Krimpenerwaard zijn diverse partijen die u hierbij kunnen helpen.

Hieronder staan alle partijen in de Krimpenerwaard die hulp bieden bij geldzorgen. U kunt, als u dit fijner vindt, ook direct met deze partijen contact opnemen. 

WelZijn Krimpenerwaard

Geven advies en helpen bij aangifte inkomstenbelasting en aanvragen van huur-, zorg-, kinderopvangtoeslag, huurbevriezing en meedoenregelingen.

  • Inwoners Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel: tel. (0180) 522 045
  • Inwoners Schoonhoven: tel. (0182) 381 227.
  • Inwoners Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist: tel. (0182) 350 012

Kwadraad maatschappelijk werk

Geeft inzicht in uw uitgaven en biedt hulp bij schulden. Verzorgt aanvragen voedselbank en biedt ook hulp als u vastloopt in studie of werk. 
Tel. 088 900 4000

Voedselbank

Lukt het u niet uw dagelijkse boodschappen te kopen? De Voedselbank biedt snel hulp zodat u een noodvoedselpakket kunt ophalen. 
Aanvragen via Kwadraad: tel. 088 900 4000. 

Stichting Budgethulp Krimpenerwaard/SchuldHulpMaatje

Helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan. 
Contact via e-mail info@budgethulpkrimpenerwaard.nl of via WelZijn Krimpenerwaard.

Humanitas Thuisadministratie

Helpt u met uw administratie, het maken van een budgetoverzicht of een aflossingsplan. 
Contact via e-mail: ta@humanitas-MH.nl of 06 – 22 49 78 55 of via WelZijn Krimpenerwaard. 

Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard (SUN)

Helpt inwoners bij geldnood, waarvoor geen andere hulp beschikbaar is. Hulp in de vorm van een financiële bijdrage via het Noodfonds en/of een renteloze lening via het Sociaal Leenfonds. Hulpverleners kunnen aanvraag doen via Kwadraad, gemeente, WelZijn Krimpenerwaard,  Humanitas of SchuldHulpMaatje. 
Tel 06 12702613 of info@sunkrimpenerwaard.nl 

Ondernemersklankbord 

Helpt MKB-ondernemers bij de bedrijfsvoering, bij financiële vragen en helpt bij het voorkomen van een faillissement.

Stichting Ondernemersklankbord is bereikbaar via het telefoonnummer 070 34 90 600 en het e-mailadres info@ondernemersklankbord.nl

Loek van der Kolk is contactpersoon voor het Ondernemersklankbord Krimpenerwaard en ik bereikbaar via het e-mailadres loek.vanderkolk@ondernemersklankbord.nl

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk 

Leert jongeren via coachingstrajecten omgaan met geld. 
Tel.: (0182) 640 694 of info@stjjmh.nl

Vluchtelingen werk Krimpenerwaard

Helpt statushouders de eerste 2 jaar na vestiging in de Krimpenerwaard met juridische-, maatschappelijke- en geldzaken. Geeft voorlichting over omgaan met geld via de projecten euro-wijzer en euro-passie.
Tel. 0182 387236 of krimpenerwaard@vluchtelingen.nl

Krimpenerwaard intercultureel

Helpt (ex) statushouders met een migratieachtergrond bij sociale integratie en taalstages. Is intermediair bij minimaregelingen en geeft voorlichting over geld.

Tel: 06-48829204 of info@kicnetwerk.nl

Filmpje over hoe wij u kunnen helpen met uw geldzorgen

Handige websites