Ook ondernemers in de gemeente Krimpenerwaard kunnen gevolgen ondervinden van onder andere de energiecrisis. Op deze pagina vindt u links en informatie over steun aan zelfstandig ondernemers, het Time-out-arrangement (TOA), Hulp bij geldzorgen en Wegwijzer naar werk.

Steun aan zelfstandig ondernemers

Onder bepaalde voorwaarden kunt u als zelfstandige een bijstandsuitkering ontvangen. Bijstand voor zelfstandigen is er voor ondernemers die een nieuw bedrijf starten of als uw bedrijf (tijdelijke) financiële problemen heeft.

Terugbetaling Tozo-leningen

In de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) staat dat zelfstandig ondernemers de lening voor bedrijfskapitaal af moeten lossen. De start van de verplichte aflossing werd uitgesteld naar 1 juli 2022. De looptijd voor alle Tozo-leningen werd met één jaar verlengd, van 5 jaar tot 6 jaar. Dat is de periode vanaf het moment van verstrekking, tot het moment waarop deze moet zijn terugbetaald. Vanwege de energiecrisis biedt de gemeente Krimpenerwaard ondernemers de mogelijkheid om het terugbetalen van Tozo-gelden uit te stellen.

Time-out-arrangement (TOA)

Het kabinet heeft een kredietfaciliteit (TOA-krediet) bij Qredits geïntroduceerd bij de organisatie Qredits(externe link). Deze is bedoeld voor ondernemers met schulden, die hun bedrijf willen doorstarten vanuit de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).

Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld tekort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard kunnen u helpen om een oplossing te zoeken voor uw geldzorgen.

Wegwijzer naar werk 

Bent u ondernemer en moest u stoppen met uw bedrijf vanwege de coronacrisis? Wilt u uw bedrijf anders inrichten? Of zoekt u begeleiding bij het vinden van ander of nieuw werk? RMT Midden-Holland is uw wegwijzer naar werk en biedt gratis hulp om weer aan het werk te komen. Deze hulp kan bestaan uit:

  • Coaching of begeleiding
  • Loopbaanadvies
  • (Om)scholing
  • Praktijkleren
  • Hulp bij schulden

RMT Midden-Holland biedt maatwerk. Afhankelijk van de situatie bekijkt u samen met uw adviseur wat nodig is om weer aan het werk te komen (of te blijven). Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met RMT Midden-Holland via info@rmtmiddenholland.nl of kijk op rmtmiddenholland.nl(externe link).

Meer informatie

Rijksoverheid

Op de website van de Rijksoverheid(externe link) staat informatie over ondernemen en werken in coronatijd.

Kamer van Koophandel

Op de website van de Kamer van Koophandel(externe link) staat een wegwijzer voor ondernemers met antwoorden op verschillende vragen.

Belastingdienst

Ondernemers die getroffen worden door het coronavirus kunnen uitstel van hun belastingbetaling aanvragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst(externe link).