Ook ondernemers in de gemeente Krimpenerwaard kunnen gevolgen ondervinden van onder andere de energiecrisis. Op deze pagina vindt u links en informatie over steun aan zelfstandig ondernemers, het Time-out-arrangement (TOA), Hulp bij geldzorgen en Wegwijzer naar werk.

Steun aan zelfstandig ondernemers

Onder bepaalde voorwaarden kunt u als zelfstandige een bijstandsuitkering ontvangen. Bijstand voor zelfstandigen is er voor ondernemers die een nieuw bedrijf starten of als uw bedrijf (tijdelijke) financiële problemen heeft.

Time-out-arrangement (TOA)

Het kabinet heeft een kredietfaciliteit (TOA-krediet) bij Qredits geïntroduceerd bij de organisatie Qredits(externe link). Deze is bedoeld voor ondernemers met schulden, die hun bedrijf willen doorstarten vanuit de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA).

Hulp bij geldzorgen

Komt u steeds vaker geld tekort en lukt het u niet om uw rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voor uw problemen groter worden. Verschillende partijen in de gemeente Krimpenerwaard kunnen u helpen om een oplossing te zoeken voor uw geldzorgen.

Wegwijzer naar werk 

Bent u ondernemer en zit uw bedrijf in zwaar weer? Bent u gedwongen na te denken over de volgende stap? Het Regionaal Mobiliteitsteam Midden-Holland (RMT) helpt u graag verder. Het RMT is uw wegwijzer naar werk en biedt gratis hulp om weer aan het werk te komen. Deze hulp kan bestaan uit:

  • Coaching of begeleiding
  • Loopbaanadvies
  • (Om)scholing

Het RMT Midden-Holland biedt maatwerk. Afhankelijk van de situatie bekijkt u samen met uw adviseur wat nodig is om weer aan het werk te komen (of te blijven). Wilt u meer weten? Neemt u dan contact op met RMT Midden-Holland via info@rmtmiddenholland.nl of kijk op www.rmtmiddenholland.nl(externe link)