Alle kinderen moeten kunnen sporten of muziek maken. Het volgen van bijvoorbeeld turnlessen, pianolessen of voetbaltraining is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ook is het belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma halen. Om dit mogelijk te maken, werkt de gemeente samen met het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Voor wie?

(Eenouder)gezinnen of verzorgers met een laag inkomen en met kinderen van 0 tot en met 17 jaar kunnen via een tussenpersoon (intermediair) een aanvraag doen voor een tegemoetkoming. Meer informatie over de aanvraag van deze tegemoetkoming staat op de website van het Jeugdfonds Sport en Cultuur(externe link). Daar vindt u ook een overzicht van intermediairs.

Hoe werkt het?

De kosten van sport, cultuur of diplomazwemmen worden direct betaald aan de partij die de activiteit aanbiedt. Turbozwemlessen vallen buiten deze zwemregeling. Voor materiaal en/of kleding krijgt u een tegoedbon. Die kan bij aangesloten winkeliers worden ingewisseld. Een combinatie van meerdere activiteiten is niet mogelijk. U kiest voor een sportactiviteit of een cultuuractiviteit of diplomazwemmen.