Wandelen

Wandelend de Krimpenerwaard verkennen. Tijd om te kijken naar flora en fauna. De Krimpenerwaard heeft een knooppuntensysteem voor wandelaars. De knooppunten zijn met bordjes aangegeven langs de routes. Een handig hulpmiddel hierbij is de Wandelrouteplanner. Hiermee maakt u eenvoudig uw eigen route via het knooppuntennetwerk. Ontbreekt er een knooppuntenbordje of ziet u een blokkade op uw pad? Meld dit via het landelijke meldsysteem.

Fietsen

Wilt u op de fiets door de Krimpenerwaard? Met het bekende fietsknooppuntensysteem maakt u uw eigen route met de cijfers van de fietsknooppunten. U volgt de genummerde borden in de richting van de pijl van knooppunt naar knooppunt. U kunt ook thuis uw fietsroute samenstellen via de fietsrouteplanner. Ontbreekt er een knooppuntbordje of ziet u een blokkade op uw pad? Meld dit dan via het landelijke meldsysteem.

Fietsroutes

Varen

De Krimpenerwaard is een waterrijk gebied met veel water. U herkent het landschap aan de smalle percelen en brede sloten. Er zijn veel mogelijkheden om het gebied vanaf het water te ontdekken. Verspreid over de Krimpenerwaard zijn zes startpunten bij een parkeerplaats. Het is mogelijk in Berkenwoude (Achterbroek), Haastrecht, Lekkerkerk (Loetbos), Schoonhoven, Krimpen aan den IJssel en Stolwijk het water op te gaan.