HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Grote kavelruil Den Hoek afgerond

  (22-05-2018)

  De kavelruil voor polder Den Hoek in de Krimpenerwaard is afgerond: 200 hectare landbouwgrond en grond voor natuur zijn geruild van eigenaar. Alle partijen zijn erop vooruit gegaan, omdat de percelen van de eigenaren nu dichterbij elkaar liggen. Op vrijdag 18 mei is in een bijeenkomst de kavelruil feestelijk afgesloten. Wethouder Pieter Neven, voorzitter van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard stelde: “Het is mooi dat met de kavelruil Den Hoek twee doelen worden bereikt: het geeft de agrariërs met het oog op hun bedrijfsvoering een beter toekomstperspectief, daarnaast kan het bestaande natuurgebied verder uitgebreid worden.”

  Meer info
 • Lintjesregen 2019  

  (22-05-2018)

  Kent u iemand die een Koninklijke Onderscheiding verdient?

  Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke Onderscheiding krijgen. Als u vindt dat iemand zo’n onderscheiding verdient, kunt u een officiële aanvraag indienen bij de burgemeester.

  Meer info
 • Heb jij een goed idee voor een jongerenactiviteit?

  (22-05-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat vooral jonge inwoners meedenken en meedoen in de gemeente. Heb jij een goed idee voor een activiteit met jongeren? Bijvoorbeeld een sporttoernooi, kookwedstrijd of een leuke of leerzame activiteit waarmee je anderen helpt? Geef het door aan de gemeente, dan kunnen we jouw jeugdinitiatief ondersteunen! Als we jouw idee goedkeuren, wordt hiervoor geld (maximaal € 500) beschikbaar gesteld, zodat jij je plan zelf kunt uitvoeren.

  Meer info
 • Vierde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’: duurzaamheid en samenwerken

  (18-05-2018)

  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 4de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 28 mei en het thema is deze keer ‘Duurzaamheid en Samenwerken in de Krimpenerwaard’.

  Meer info
 • Beoogde coalitie Krimpenerwaard bekend!

  (17-05-2018)

  ‘Met ambitie samen verder!’ Onder dit motto gaan VGBK, VVD, Christen Unie en D66 de komende vier jaar met elkaar aan de slag. Ook de namen van de vijf beoogd wethouders en de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college zijn bekend gemaakt.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  (17-05-2018)

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Een leven redden kan iedereen: u ook!

  (15-05-2018)

  Word vrijwilliger bij Stan (voorheen: HartveiligWonen)

  Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Dan is het prettig om te weten dat hulp heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de eerste 6 minuten arriveren.

  Meer info
 • Meer kans voor bloemen, vogels en vlinders door gefaseerd maaien

  (15-05-2018)

  Sinds vorig jaar maait het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de dijken in twee fasen. Hierdoor krijgen de planten, vogels, vlinders, bijen, etc. meer kans om zich te ontwikkelen. Er ontstaan bloemrijkere dijken en insecten kunnen zich verplaatsen naar het hogere gras. Ze voldoen hiermee aan natuurwetgeving en komen tegemoet aan de wensen uit de omgeving, die in 2015 een enquête hebben ingevuld over wonen en recreëren aan de dijk.

  Meer info
 • Uitvoering laatste maatregelen peilbesluit Bergambacht Zuid aan de Dijklaan

  (15-05-2018)

  Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is bezig mat de uitvoering van de laatste maatregelen van het peilbesluit Bergambacht Zuid. Op twee maatregelen na is alles uitgevoerd, maar om te zorgen dat Bergambacht–Zuid op hetzelfde peil komt als Bergambacht-Noord moeten de laatste maatregelen nog worden getroffen. Dit zijn een verbinding onder de nieuwe wetering parallel aan de Dijklaan en de verbinding tussen Bergambacht Noord en Zuid.

  Meer info
 • Textielinzameling levert lokale verenigingen goede doelen donatie op

  (08-05-2018)

  Wethouder Pieter Neven en mevrouw Wierenga van Stichting Sympany overhandigden dinsdag 8 mei aan 17 lokale goede doelen een waardencheque. Afgelopen jaar deponeerden de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard 244.615 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany. Een deel van de opbrengst van dit ingezamelde textiel wordt gedoneerd aan lokale stichtingen of verenigingen met een goed doel. Het gaat om een totaalbedrag van €23.088.

  Meer info
 • Vierde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’

  (07-05-2018)

  ​Duurzaamheid en samenwerken

  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 4de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 28 mei en het thema is deze keer ‘Duurzaamheid en Samenwerken in de Krimpenerwaard’.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden mei

  (07-05-2018)

  In verband met de feestdagen is het Klantcontact centrum gesloten op de volgende dag:

  • maandag 21 mei 2018 (tweede pinksterdag)
  Meer info
 • Fairtrade week 

  (07-05-2018)

  Tot 13 mei is het Fairtrade Week. De gemeente Krimpenerwaard is sinds dit voorjaar Fairtrade Gemeente en dat laten we niet ongemerkt voorbij gaan.

  Zaterdag 5 mei werd in acht kernen van de gemeente geflyerd en werden gratis Tiny Tony- chocolaatjes uitgedeeld. Wilt u meer info over Fairtrade en over de Fairtrade gemeentecampagne kijk dan op  www.fairtradegemeenten.nl

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichting

  (07-05-2018)

  SWOBV zoekt nieuwe deelnemers voor de bestaande vertelkringbijeenkomsten, samen koffiedrinken met verdiepende onderwerpen. Eerste volgende bijeenkomst is maandagmiddag van 14 mei as. van 14.30 tot 16.00 met als thema: “Lentekriebels, waar krijg je energie van?” Locatie: De Tulp, Burg. Huijbrechtstraat 2 te Bergambacht. Aanmelden via info@swobv.nl  of 0182-350012.

 • Start bouw 14 nieuwbouwwoningen Bovenkerk, Stolwijk

  (07-05-2018)

  In opdracht van woningbouwvereniging Groen Wonen Vlist start bouwbedrijf Roosdom Tijhuis binnenkort met de bouw van 14 eengezinswoningen in de wijk Bovenkerk te Stolwijk. In de week van 14 mei wordt de tijdelijke bouwplaats ingericht, vanaf 4 juni wordt er gestart met de heiwerkzaamheden. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot eind december 2018.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  (07-05-2018)

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • Akkoord op inhoud bij coalitievorming in gemeente Krimpenerwaard

  (04-05-2018)

  Formateur Pascal van der Hek laat weten dat de onderhandelende partijen Gemeente Belang Krimpenerwaard, VVD, ChristenUnie en D66 een akkoord bereikt hebben over de vorming van een coalitie in de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (30-04-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Groenkalender Krimpenerwaard

  (30-04-2018) Meer info
 • Papierinzameling in Schoonhoven op 4 mei

  (30-04-2018)

  In Schoonhoven zamelt Cyclus samen met voetbalvereniging Schoonhoven op de avond van Dodenherdenking papier in. Uiteraard legt de inzamelploeg het werk die avond om 20.00 uur tijdens de nationale herdenking stil. Meer weten over afvalinzameling en afvalscheiding? Kijk op www.cyclusnv.nl.

  Meer info
 • Zwembad ’t Wilgerak viert haar 50-jarig bestaan

  (30-04-2018)

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag 28 april het officieel het zwemseizoen van zwembad ’t  Wilgerak in Schoonhoven. Het was een bijzondere opening vanwege het 50-jarig bestaan van het fraaie openluchtbad aan de Lekdijk.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden mei

  (30-04-2018)

  In verband met de feestdagen is het Klantcontact centrum gesloten op de volgende dagen:

  Meer info
 • Wijkagenten Nikki Blom en Marjan Veldhuijzen over WhatsApp buurtpreventie

  (24-04-2018)

  Nikki Blom is wijkagent in het oostelijk deel van de Krimpenerwaard. Marjan Veldhuijzen is  dat in het westelijk deel. Beiden hebben ervaring met het gebruik van WhatsApp buurtpreventie en zijn hierover erg te spreken.

  Meer info
 • Wil jij ook bijdragen aan de veiligheid in jouw wijk of straat?

  (24-04-2018)

  Doe mee met de WhatsApp groep in uw buurt. Dat kan heel eenvoudig door www.wabp.nl te bezoeken en op de kaart van wabp de groep in uw buurt aan te klikken. Na het versturen van je contactgegevens zal de beheerder van die groep u uitnodigen.

  Meer info
 • Veel reacties bij aftrap Omgevingsvisie

  (24-04-2018)

  Zo’n 80 mensen waren aanwezig bij de aftrap van de Omgevingsvisie Krimpenerwaard op 19 april. Inwoners, ondernemers en medewerkers van organisaties en belangenverenigingen uit de gemeente waren naar de Waard in Bergambacht gekomen om mee te denken over de toekomst van de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Een leven redden kan iedereen: u ook!

  (24-04-2018)

  Word vrijwilliger bij Stan (voorheen: HartveiligWonen)

  Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Dan is het prettig om te weten dat hulp heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de eerste 6 minuten arriveren. Met Stan (voorheen HartveiligWonen) worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Stan-hulpverleners zijn de belangrijke spil bij Stan: ze zijn Standby bij reanimaties.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (24-04-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Kom Binnen Bij Bedrijvendagen 2018

  (17-04-2018)

  Wethouder Jan Vente bezocht vorige week tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijvendagen de Montagne Aardewerkfabriek in Gouderak. Dit bedrijf had vorige week, net als een van de bijna 70 bedrijven uit de Krimpenerwaard, haar deuren geopend voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplaats of vrijwilligerswerk. Tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijvendagen konden bezoekers en potentiële nieuwe werknemers op een laagdrempelige en makkelijke manier kennismaken met werkgevers. In totaal zijn er vorige week zo’n 200 bezoeken afgelegd.

  Meer info
 • Uitnodiging: Integraal Veiligheidsbeleid 2018-2022

  (17-04-2018) Meer info
 • Oproep kleinschalige camperlocaties - Maak een Campererf op uw boerderij!

  (17-04-2018)

  Er is een groeiende behoefte aan vrijetijdsvoorzieningen, ook in de Krimpenerwaard. Een kans voor uw bedrijf! Uw boerderij kan hier aan bijdragen door een overnachtingsplaats voor campers op uw erf te creëren.

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (17-04-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 26 april as in Schoonhoven, Haven 41 in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Informatiebijeenkomst: MEE op weg

  (17-04-2018)

  Op dinsdag 24 april van 19.00 tot 20.30 uur organiseert stichting MEE een informatiebijeenkomst over MEE op weg. MEE op weg wil de zelfstandigheid in het verkeer en vervoer van mensen met een beperking vergroten.

  Locatie: bibliotheek Schoonhoven, Spoorstraat 3a.

  Meer info
 • WhatsApp buurtpreventie ook voor winkeliers

  (16-04-2018)

  De Schoonhovense winkeliers hebben een WhatsApp buurtpreventiegroep voor het geval er iets in een van de winkels gebeurt wat niet hoort. 

  Meer info
 • Gezocht: testers voor onze website

  (16-04-2018)

  UPDATE: Veel inwoners hebben aangegeven mee te ons mee te willen denken over de website. Dat is heel erg fijn! We hebben inmiddels voldoende aanmeldingen binnen. Bedankt voor alle reacties! 

  Ons streven is de informatie op onze website zo snel mogelijk en makkelijk vindbaar te maken. Daarnaast willen we dat de website gebruiksvriendelijk en toegankelijk is. Daar hebben wij uw hulp bij nodig!

  Wij zoeken inwoners die op maandag 14 mei een half uurtje tijd hebben om onze website te testen. De test vindt plaats op het gemeentekantoor in Stolwijk of op het stadhuis in Schoonhoven.

  Meer info
 • Als elke minuut telt!

  (16-04-2018)

  De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Helpt u mee?

  De gemeente Krimpenerwaard verbetert de acute hulpverlening door de inzet van burgerhulpverleners in geval van een hartstilstand. De burgerhulp wordt ingezet via de alarmeringsapplicatie van Stan (voorheen HartveiligWonen). Met Stan verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van AED’s en burgerhulpverleners. Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.

  Meer info
 • 5 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (11-04-2018)

  ​Op maandag 9 april 2018 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de loco-burgemeester mevrouw Lavinja Sleeuwenhoek is aan 5 personen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

  Meer info
 • Uitnodiging: Denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard!

  (10-04-2018) Meer info
 • Burgemeester Roel Cazemier: “ WhatsApp buurtpreventie werkt”!

  (09-04-2018)

  In 2017 had 89% van de Nederlanders van 12 jaar en ouder een mobiele telefoon. Wij vinden het tegenwoordig  bijzonder als iemand geen mobiele telefoon heeft.

  Meer info
 • Koninklijke Onderscheiding voor de heer Veenenbos

  (09-04-2018)

  Op zaterdag 7 april reikte wethouder Jan Vente een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Veenenbos uit Berkenwoude. De heer Veenenbos is 47 jaar lang actief geweest bij de koninklijk goedgekeurde Mercedes Benz Club Nederland.

  Meer info
 • Inloopavonden voor plannen nieuwe natuur

  (09-04-2018)

  De plannen voor natuur in de Krimpenerwaard worden concreet. Op maandag 16, maandag 23 en donderdag 26 april kunnen inwoners van de Krimpenerwaard kaarten bekijken waarop te zien is welk type natuur waar komt, hoe het bestemmingsplan eruit komt te zien en wat er met het waterpeil gaat gebeuren. De gemeente en het waterschap willen gebruik maken van de kennis van het gebied bij inwoners, zodat ze dit kunnen meenemen in de plannen.

  Meer info
 • Groenonderhoud in de gemeente

  (09-04-2018)

  Als gemeente streven we naar een eenduidige én constante kwaliteit van het groen binnen de gehele Krimpenerwaard. Hiervoor zijn bepaalde beeldnormen vastgesteld. Daarom zijn wij het gehele jaar bezig met groenonderhoud. Om u inzicht te geven welke werkzaamheden in welke maand worden uitgevoerd, hebben we een groenkalender ontwikkeld. Samen met een omschrijving van de werkzaamheden is deze te vinden op onze website www.krimpenerwaard.nl/groen.

  Meer info
 • Collectieve Inkoop Zonnepanelen Vereniging Eigen Huis

  (09-04-2018)

  Inschrijven tot 25 april

  Onlangs is opnieuw een Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis in Zuid-Holland en Zeeland gestart. Alle inwoners van deze provincies kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor de actie. Tot nu toe schreven zich al 5000 deelnemers in.

  Meer info
 • Cursus “Puber in huis”

  (09-04-2018)

  Stichting WON organiseert samen met Kwadraad de gratis cursus ‘Puber in Huis’. Tijdens drie avonden worden de heftige veranderingen die pubers en hun ouders doormaken besproken. 
   

  Meer info
 • Bijeenkomst voor familie van GGZ-cliënten

  (09-04-2018)

  Stichting KernKracht en Stichting SWOS organiseren een bijeenkomst voor familie en vrienden van mensen met een psychische aandoening of gedragsproblemen.

  Meer info
 • Uitnodiging: denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard op 19 april

  (04-04-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard start met het maken van een omgevingsvisie. Een omgevingsvisie geeft aan wat we wel en niet willen in onze gemeente. Het regelt de kwaliteit van uw woon-, werk- en leefomgeving. We willen deze visie samen opstellen met inwoners, ondernemers en organisaties.

  Meer info
 • 9 tot en met 14 april: Open dagen ‘Kom Binnen Bij Bedrijven’

  (04-04-2018)

  Op zoek naar een (andere) baan of stage?

  In de week van 9 tot en met 14 april vinden de ‘Kom binnen bij bedrijven’ dagen plaats. Diverse bedrijven en organisaties uit onze gemeente zetten hun deuren open voor inwoners die op zoek zijn naar een (andere) baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. De volgende bedrijven hebben zich inmiddels al aangemeld en er komen nog dagelijks bedrijven bij:

  Meer info
 • Ziet u verstopte armoede binnen uw werkomgeving?  

  (04-04-2018)

  Geef kinderen de kans die ze verdienen! 

  Heeft u contact met kinderen die niet bij een sportclub kunnen, omdat hun ouders het geld niet hebben? Of kinderen die om financiële redenen niet aan muziek, toneel, dans, zang of beeldende kunst kunnen doen? U kunt ze helpen via het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds van de gemeente Krimpenerwaard.
   

  Meer info
 • Toeristisch seizoen geopend

  (04-04-2018)

  Ruim 70 ondernemers en vertegenwoordigers van de recreatieve sector ontmoetten elkaar woensdag 28 maart in het Zilvermuseum Schoonhoven ter gelegenheid van de opening van het toeristisch seizoen Krimpenerwaard 2018.

  Meer info
 • Installatie nieuwe gemeenteraad Krimpenerwaard

  (03-04-2018)

  Op donderdag 29 maart zijn de nieuw gekozen raadsleden van de gemeente Krimpenerwaard officieel geïnstalleerd. De voorzitter van de raad, burgemeester Roel Cazemier, nam de eed of belofte af bij de nieuwe raadsleden.

  Meer info
 • Coalitie-onderhandelingen gemeente Krimpenerwaard van start

  (27-03-2018)

  Na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is Gemeente Belang Krimpenerwaard met 7 raadszetels opnieuw de grootste partij. Voorafgaand was reeds besproken dat de grootste partij het initiatief zou nemen tot het vormen van een coalitie.

  Meer info
 • Klantcontact centrum in Stolwijk minder goed bereikbaar

  (27-03-2018)

  In het centrum van Stolwijk wordt op dit moment gewerkt aan het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. Tijdens de werkzaamheden is het Dorpsplein voor doorgaand verkeer afgesloten en is er een omleidingsroute ingesteld.

  Parkeren op het Dorpsplein is door de wegafsluiting niet mogelijk. Woningen en winkels blijven te allen tijde te voet bereikbaar.

  Meer info
 • Verkeersomleiding door sloop woningen Kerkweg in Lekkerkerk

  (26-03-2018)

  In april sloopt woningcorporatie QuaWonen de woningen aan de Kerkweg 5 t/m 47 in Lekkerkerk. Voor de aan- en afvoer van materialen zijn afspraken gemaakt over het bouwverkeer om alles veilig te laten verlopen.

  Meer info
 • Subsidie aanvragen vanaf 1 april

  (26-03-2018)

  Vanaf 1 april tot uiterlijk 1 juni kunt u als organisatie, vereniging of instelling subsidie aanvragen voor 2019. Ook kunt u vanaf deze datum de verantwoording over de subsidie van 2017 indienen. Uitzondering met betrekking tot de aanvraag zijn de voorschoolse voorzieningen. Als voorschoolse voorziening kunt u vanaf 1 juli subsidie aanvragen. De bij de gemeente bekende organisaties hebben hierover inmiddels een brief ontvangen.

  Meer info
 • Als elke minuut telt!

  (26-03-2018)

  De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Helpt u mee?

  Dit jaar start de gemeente met de invoering van HartveiligWonen. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van AED’s en burgerhulpverleners. Dit netwerk biedt acute hulp in geval van een hartstilstand.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer 3 april 2018

  (26-03-2018)

  Op 3 april 2018 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:
   

  • Onderzoek Sturen in risicovolle projecten door Rekenkamercommissie
  • Vangnetuitkering 2017 als tegemoetkoming op het tekort uitkeringsbudget Sociale Zaken
  • Verzoek tot opheffing geheimhouding 
  Meer info
 • Burgemeester Roel Cazemier reikt Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Dolf Stob

  (26-03-2018)

  Burgemeester Roel Cazemier reikte vrijdag 23 maart een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Dolf Stob (79) uit Lekkerkerk.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (26-03-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen bekend

  (23-03-2018)

  Vrijdagmorgen 23 maart maakte burgemeester Roel Cazemier tijdens een openbare zitting van het centraal en hoofdstembureau de definitieve einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 bekend.

  Meer info
 • Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen Krimpenerwaard 21 maart

  (20-03-2018)

  De burgemeester nodigt u van harte uit voor de bekendmaking van de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart 2018.

  Op 21 maart kiezen we voor vier jaar een nieuwe gemeenteraad van de Krimpenerwaard. U kunt tussen 7:30 uur en 21:00 uur uw stem uitbrengen op één van de stembureaus. Na sluiting worden alle stemmen geteld en komen de uitslagen van alle stembureaus binnen op het gemeentehuis.

  Meer info
 • Statushouders tekenen participatieverklaring

  (19-03-2018)

  Op maandag 12 maart tekenden vijftien statushouders uit de Krimpenerwaard de Participatieverklaring in de bibliotheek van Schoonhoven. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.  “Wees welkom en bouw hier een mooie toekomst op”, sprak zij de nieuwe inwoners van de Krimpenerwaard toe. Zij feliciteerde de statushouders van harte met het bereiken van deze mijlpaal. Door de participatieverklaring te ondertekenen verklaren de nieuwkomers kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en deze te respecteren.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden april en mei

  (14-03-2018)

  In verband met de feestdagen is het Klantcontact centrum gesloten op de volgende dagen:

  Meer info
 • Zwembaden binnenkort weer open

  (12-03-2018)

  Het is bijna lente en dat betekent dat de zwembaden binnenkort hun deuren weer openen. Ook gaat de voorverkoop van abonnementen van start.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  (12-02-2018)

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Werkzaamheden bij N228 Haastrecht-Hekendorp

  (12-02-2018)

  De provincie Zuid-Holland voert van 19 februari tot eind mei 2018 werkzaamheden uit bij de N228 tussen Haastrecht en Hekendorp. De weg blijft open voor het verkeer.  

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  (12-02-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Website gelanceerd voor verkoop gemeentelijke panden

  (22-12-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard heeft sinds kort een website waarop de panden en locaties staan die worden verkocht. Zie: www.vastgoedkrimpenerwaard.nl

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  (13-11-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
Archief