HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Verhuizing statushouders naar pand Koninginneweg Lekkerkerk

  (24-04-2017)

  Vorig jaar oktober heeft de gemeenteraad na intensief onderzoek besloten dat het toenmalige politiebureau aan de Koninginneweg in Lekkerkerk, ook wel het K5-gebouw genoemd, geschikt te maken zou zijn om statushouders te huisvesten. Het pand, dat nu al geruime tijd leeg staat, krijgt voor de duur van vijf jaar een woonbestemming.

  Meer info
 • Verslag vergadering commissie Ruimte en Financiën 18 april

  (24-04-2017)

  De vergadering stond in het teken van de insprekers.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (24-04-2017)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden

  (24-04-2017)

  In verband met het Koningsdag zijn het Klant Contact Centrum in Stolwijk en de overige locaties in Bergambacht, Lekkerkerk en Schoonhoven gesloten op donderdag 27 april. Tevens zijn alle locaties gesloten op Bevrijdingsdag 5 mei en aansluitend op 6 mei.

  Meer info
 • Inspectie: Veilig Thuis Hollands Midden moet verbeterslag maken

  (21-04-2017)

  De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben in maart 2017 de kwaliteit onderzocht van de Veilig Thuis organisaties in Nederland, waaronder Veilig Thuis Hollands Midden. VT Hollands Midden voldeed aan 21 van de 30 verwachtingen van de Inspecties. Dat vinden de Inspecties onvoldoende en daarom moet VT een verbeterplan opstellen. VT Hollands Midden krijgt een half jaar de tijd om verbeterslagen te maken en de inspectie heeft er alle vertrouwen in dat zij daarin zal slagen. De gemeenten in Hollands Midden nemen de kritiek van de Inspectie zeer serieus en willen samen met Veilig Thuis aan deze verbetering werken.

  Meer info
 • Uitnodiging dodenherdenking op donderdag 4 mei

  (21-04-2017)

  Het college van burgemeester en wethouders nodigt u van harte uit voor één van de plechtigheden rondom dodenherdenking op donderdag 4 mei. Hieronder kunt u de locaties vinden waar herdenkingen plaatsvinden.

  Meer info
 • Het bruist in de Krimpenerwaard!

  (21-04-2017)

  Begin april is de evenementenkalender voor de Krimpenerwaard huis aan huis verspreid. 

  Meer info
 • Tweede cursusdag ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’

  (18-04-2017)

  voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers

  Na een zeer geslaagde eerste cursusdag met als thema ‘Droge voeten houden’, nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan de tweede cursusdag op 15 mei 2017. Deze keer is het thema ‘Natuur en Recreatie in de Krimpenerwaard’.

  Hét moment waarop u uw beleving en kennis van het gebied kunt verbreden en contacten kunt leggen met uw collega-ondernemers en - organisaties.

  Meer info
 • Publicatie voornemen en besluiten ambtshalve opneming van gegevens in de Basisregistratie personen (BRP)

  (18-04-2017)

  Uit onderzoek van de gemeente Krimpenerwaard is gebleken dat de onderstaande perso(o)n|(en) naar alle waarschijnlijkheid niet meer woonachtig zijn op het adres waar ze in de Basisregistratie personen (BRP) zijn geregistreerd.

  Het adresonderzoek heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd.

  Meer info
 • Uitgelicht … door wethouder Dilia Blok

  (18-04-2017)

  Elke maand vertelt de burgemeester of een van de wethouders op deze pagina waar hij/zij zich binnen de gemeente zoal mee bezighoudt. Deze column is geschreven door Dilia Blok,  Wethouder Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting. 

  Meer info
 • Inzameling oud papier Schoonhoven gewijzigd

  (10-04-2017)

  In de afvalkalender van Schoonhoven die huis aan huis is verspreid staan verkeerde inzameldagen voor papier in de maanden april en juni 2017. De data in de digitale afvalkalender van Cyclus kloppen wel. Deze zijn aangepast op de website.

  Meer info
 • Wethouder Jan Vente ontvangt eerste streekproducten boodschappentas

  (10-04-2017)

  Op vrijdag 7 april nam wethouder Jan Vente bij de ‘Oude Slijterij’ in Lekkerkerk de eerste streekproducten boodschappentas in ontvangst. In Gouderak is het afhaalpunt bij DiVers ook gestart.  Een samenwerking tussen de gemeenten, Proef de Krimpenerwaard en de organisatie Rechtstreex maakt het mogelijk dat er meer aandacht komt voor lokaal voedsel.

  Meer info
 • Wethouder Dilia Blok zet drie schaatskampioenen uit de Krimpenerwaard in het zonnetje

  (10-04-2017)

  Afgelopen zaterdag zette wethouder Dilia Blok vier schaatskampioenen uit de Krimpenerwaard in het zonnetje tijdens een feestavond van schaatstrainings- vereniging De Lekstreek. Patrick Roest won een zilveren medaille bij het WK All- round in Hamar. Frans Rietveld veroverde in Canada zijn 10e wereldtitel in zijn leeftijdscategorie. De 75-jarige inwoner van Haastrecht was vroeger een succes- volle trainer bij De Lekstreek.

  Meer info
 • Extra geld voor gezinnen met kinderen van 4 tot 18 jaar

  (10-04-2017)

  Op 4 april heeft het college van burgemeester en wethouders de eenmalige Kindregeling vastgesteld.  Deze regeling houdt in dat gezinnen met opgroeiende kinderen van 4 tot 18 jaar met een laag inkomen in aanmerking kunnen komen voor een eenmalige tegemoetkoming van € 75,- per kind.

  Meer info
 • Agenda Raadscommissies

  (10-04-2017)

  Agenda Raadscommissie Ruimte en Financiën 18 april 2017


  Op 18 april 2017 komt de raadscommissie Ruimte en Financiën bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:
   

  • ZWR Compensatiewoning nabij IJsseldijk-Noord 242 te Ouderkerk aan den IJssel
  • Bestemmingsplan Tussenlanen 20b te Bergambacht
  • Woonvisie gemeente Krimpenerwaard
  • Overdracht onderhoudsmiddelen aan Vereniging van Eigenaren MFA de Spil, Ouderkerk a/d IJssel en MFA Het Rak, Gouderak

  Meer info
 • Koningsdag in de Krimpenerwaard

  (10-04-2017)

  De elf kernen van de gemeente Krimpenerwaard vieren ook dit jaar Koningsdag! Ieder dorp of iedere stad heeft een eigen Oranjeprogramma samengesteld vol feestelijke activiteiten.

  Meer info
 • Scherp aanbod groepsaankoop zonnepanelen

  (10-04-2017)

  De veiling van de groepsaankoop zonnepanelen van SamenZonneEnergie heeft een flinke korting opgeleverd voor alle deelnemers in de gemeente Krimpenerwaard. In de gemeente Krimpenerwaard schreven 181 inwoners zich in. Deze deelnemers ontvangen uiterlijk 7 april een aanbod op maat voor een compleet zonnepanelensysteem met de scherpe prijs uit de veiling.

  Meer info
 • Nieuws van de bibliotheek Krimpenerwaard

  (10-04-2017)

  Klik en Tik in Lekkerkerk

  Bent u of kent u iemand die nog niet zo goed met internet om kan gaan, maar dit wel wil leren? In de bibliotheek van Lekkerkerk start binnenkort de cursus ‘Klik & Tik; het internet op’. Tijdens 4 lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers zelf aan de slag om de basisfuncties aan te leren.

  Meer info
 • Terugblik raad 4 april

  (10-04-2017)

  Burgemeester Cazemier openende de raadsvergadering en werd direct daarna gefeliciteerd door de vice-voorzitter van de raad, de heer Van der Ham, omdat hij precies een jaar geleden ook op 4 april werd geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Ook de jarige wethouder Blok mocht felicitaties in ontvangst nemen.

  Meer info
 • Integrale controle in Schoonhoven

  (07-04-2017)

  Bij een kapperszaak in Schoonhoven is een integrale controle gehouden. De controle is uitgevoerd door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT), een samenwerking tussen de gemeente Krimpenerwaard, de Belastingdienst, de Politie, het UWV, de NVWA en energieleverancier Stedin. Doel was om te controleren of deze zaak zich aan de regels houdt.

  Meer info
 • 2 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  (04-04-2017)

  Op maandag 3 april 2017 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Namens de burgemeester werd aan 2 inwoners de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie uitgereikt.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden

  (04-04-2017)

  In verband met het Paasweekend zijn het Klant Contact Centrum in Stolwijk en de overige locaties in Bergambacht, Lekkerkerk en Schoonhoven gesloten van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (03-04-2017)

  Heeft u als mantelzorger moeite om tijd voor uzelf te nemen? Vindt u het lastig om steun te vragen aan uw omgeving of kinderen? Dan bent u op dinsdag 25 april welkom bij de bijeenkomst ‘Schijf van Vijf voor Mantelzorgers’.

  Meer info
 • Intentieverklaring voor schoon en veilig winkelen in  Lekkerkerk

  (03-04-2017)

  Ondernemerscoöperatie Lekkerkerk, politie, brandweer en de gemeente Krimpenerwaard hebben op 20 maart een intentieverklaring ondertekend. Hiermee beloven deze partijen elkaar zich in te zetten voor een Keurmerk op het gebied van Veilig Ondernemen.

  Meer info
 • Subsidie aanvragen vanaf 5 april

  (03-04-2017)

  Vanaf 5 april kunnen organisaties, verenigingen en instellingen subsidie aanvragen voor 2018. Ook kunnen ze vanaf deze datum de verantwoording over de subsidie van 2016 indienen. Het aanvragen van subsidie gaat hetzelfde als vorig jaar. De betreffende organisaties hebben inmiddels een brief ontvangen met informatie over het aanvragen van subsidie voor 2018. Heeft u de brief niet ontvangen, dan kunt u deze vinden op www.krimpenerwaard.nl/subsidies.

  Meer info
 • Feestelijke opening nieuwe tennisbanen in Bergambacht

  (03-04-2017)

  Wethouder Pieter Neven was afgelopen zaterdag aanwezig bij de feestelijke opening van de nieuwe tennisbanen van Tennisclub Bergambacht. De nieuwe banen zien er fris uit en kunnen na een flinke regenbui sneller bespeeld worden. Met deze banen is de Tennisclub Bergambacht helemaal klaar voor de toekomst!

  Meer info
 • Voorkom gevaar en onnodige storingen: snoei tijdig

  (03-04-2017)

  In de buitengebieden van de gemeente Krimpenerwaard is er op veel plaatsen openbare verlichting aangebracht op houten bokpalen van het bovengrondse elektriciteitsnetwerk van Stedin. Met regelmaat worden wij geconfronteerd met meldingen over de openbare verlichting in deze gebieden. In veel gevallen zou de openbare verlichting niet naar behoren functioneren, echter is de verlichtingsbron niet het probleem maar de bekabeling van het elektriciteitsnetwerk.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent Arabisch-Nederlandse culturele avond

  (28-03-2017)

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende afgelopen vrijdag in Haastrecht de Arabisch-Nederlandse culturele avond georganiseerd door Theater Concordia en stichting Krimpenerwaard Intercultureel. De wethouder vertelde dat de film- en muziekavond een mooie en laagdrempelige manier is om nieuwkomers die in onze gemeente zijn komen wonen te leren kennen. Op het programma stond een live optreden van de Syrische zangeres Shaza Hayek gevolgd door de film The Idol.

  Meer info
 • Inwoners Krimpenerwaard kunnen blik in glasbak gooien

  (24-03-2017)

  De gemeente start vanaf april een proef waarbij metalen verpakkingen in de glasbak mogen. De slogan van de proef is ‘Werp eens een blik in de glasbak!’. Met deze nieuwe manier van metaal scheiden is de gemeente de eerste in Nederland. Voor deze landelijke proef werkt de gemeente samen met afvalinzamelaar Cyclus NV en afvalverwerkingsbedrijf SUEZ.

  Meer info
 • Digitaal een loterijvergunning aanvragen

  (24-03-2017)

  Sinds kort is het mogelijk om via de website www.krimpenerwaard.nl digitaal een melding klein kansspel door te geven of een loterijvergunning aan te vragen. Voor deze aanvragen logt u in met uw DigiD. Dit is dan uw digitale handtekening.

  Meer info
 • Bijeenkomsten over speelterrein Boerhaavelaan in Schoonhoven

  (24-03-2017)

  De gemeente houdt op donderdag 6 april twee bijeenkomsten over het speelterrein en parkje aan de Boerhaavelaan in Schoonhoven. Wij nodigen u en ook de jeugd uit om mee te denken over het plan. Het gaat om het verbeteren van de speelvoorzieningen maar zeker ook van het park zelf. Het project wordt begrensd door de Boerhaavelaan, Landsteinerhof, Lafontainepad en Van ’t Hoffplaats.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (24-03-2017)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • ​Krimpenerwaard op de kaart!

  (22-03-2017)

  Het college van B&W heeft het Programmaplan Gebiedspromotie vastgesteld. Met dit plan gaat de gemeente steviger inzetten op de promotie van de gemeente Krimpenerwaard. Een plan waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

  Wethouder Blok: ‘Samen met externe partijen zetten we onze prachtige Krimpenerwaard nationaal en internationaal steviger op de kaart! We kunnen veel meer profiteren van onze gunstige geografische ligging. Met dit plan is de aanzet gegeven om aan de gebiedspromotie van de Krimpenerwaard vorm en inhoud te geven.’

  Meer info
 • Bodeminformatie voor iedereen toegankelijk

  (22-03-2017)

  Sinds kort is het voor iedereen mogelijk om informatie over de bodemkwaliteit te bekijken. In de Atlas Midden-Holland kan vanaf de kaart worden bekeken of er ooit een bodemonderzoek is uitgevoerd en wat de resultaten zijn. Hiermee is door de omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) een grote stap gezet in het openbaar maken  van milieugegevens in de regio Midden-Holland.

   

  Meer info
 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezingen

  (22-03-2017)

  Dit is de definitieve einduitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Krimpenerwaard. Het opkomstpercentage in de gemeente is 86,46%.

  Meer info
 • Gratis compost op de weekmarkt

  (20-03-2017)

  De gemeente Krimpenerwaard wil haar inwoners bedanken voor het apart houden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval) en deelt daarom gratis compost uit op de weekmarkten.

  U kunt maximaal twee compostzakken per persoon ophalen op de volgende tijden en locaties:

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen: Mantelzorgbijeenkomst “Vuile Was”

  (20-03-2017)

  SWOS en Zorgvragers Organisatie GGZ Midden Holland nodigen u uit voor de documentaire Vuile Was? De documentaire schetst een herkenbaar beeld over schuldgevoel, onmacht, verwarring, maar ook over onvoorwaardelijke liefde, steun en hoop bij cliënten, familieleden en hulpverleners. Samen met ervaringsdeskundige Wies van den Nieuwendijk van Ypsilon wordt nagepraat en wordt ingegaan op vragen.

  Meer info
 • Open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ succesvol

  (20-03-2017)

  Afgelopen vrijdag vond de open dag ‘Kom binnen bij bedrijven’ van Groene Hart Werkt! plaats. Circa 40 bedrijven in de Krimpenerwaard opende hun deuren voor inwoners die op zoek zijn naar een (andere) baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. De gemeente Krimpenerwaard deed dit jaar voor de eerste keer mee. Wethouder Jan Vente bracht ook een bezoek aan enkele bedrijven uit onze gemeente.

  Meer info
 • Afsluiting ’s Heerenbergstraat Schoonhoven tot juni 2018

  (20-03-2017)

  Vanwege geplande nieuwbouw wordt de ’s Heerenbergstraat tot juni 2018 gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. De toegang tot de Zilversmidshof blijft voorlopig bereikbaar.

  Vooruitlopend op de sloop en nieuwbouw plaatst firma Kruiswijk volgende week bouwhekken. De te slopen woningen staan al leeg. Om de veiligheid en de rust in de buurt te waarborgen worden er hekken rondom het gebouw geplaatst. 

  Meer info
 • Stichting Haastrechtse Kring schenkt herinneringsbank aan Stichting Overtuin Bisdom van Vliet

  (20-03-2017)

  De stichting Haastrechtse Kring heeft als doel cultuur in de breedste zin van het woord voor iedereen toegankelijk te maken. De stichting organiseert al 50 jaar activiteiten op het gebied van muziek, architectuur, kunst en literatuur. De Haastrechtse Kring heeft ter gelegenheid van het jubileum op zaterdag 18 maart een herinneringsbank geschonken aan de Stichting Overtuin Bisdom van Vliet. Wethouder Ria Boere was aanwezig bij de onthulling van deze herinneringsbank.

  Meer info
 • Voorkom gevaar en onnodige storingen: snoei tijdig

  (20-03-2017)

  In de buitengebieden van de gemeente Krimpenerwaard is er op veel plaatsen openbare verlichting aangebracht op houten bokpalen van het bovengrondse elektriciteitsnetwerk van Stedin. Met regelmaat worden wij geconfronteerd met meldingen over de openbare verlichting in deze gebieden. In veel gevallen zou de openbare verlichting niet naar behoren functioneren, echter is de verlichtingsbron niet het probleem maar de bekabeling van het elektriciteitsnetwerk.

  Meer info
 • Uitgelicht … door wethouder Sleeuwenhoek

  (20-03-2017)

  Elke maand vertelt de burgemeester of een van de wethouders op de gemeentepagina waar hij/zij zich binnen de gemeente zoal mee bezighoudt. Deze column is geschreven door Lavinja Sleeuwenhoek, wethouder Dienstverlening.

  Meer info
 • Aanvullend grondonderzoek krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard

  (15-03-2017)

  Vorig jaar heeft het project KIJK grootschalig grondonderzoek voor het hele dijktracé, circa 10 km, uitgevoerd.

  Meer info
 • Laatste week inschrijven groepsaankoop zonnepanelen

  (13-03-2017)

  Op 22 maart sluit de inschrijving voor de groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Buitenbaden open: Voorverkoop abonnementen van start

  (13-03-2017)

  Binnenkort gaan de buitenbaden in de gemeente Krimpenerwaard weer open.​

  Meer info
Archief