HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Wegwerkzaamheden de IJsseldijk tussen Krimpen aan den IJssel en de Zuidwestelijke Randweg

  (17-09-2018)

  Tussen 2 en 5 oktober vinden ’s avonds en ‘s nachts wegwerkzaamheden plaats op de IJsseldijk tussen Krimpen aan den IJssel en de Zuidwestelijke Randweg. De weg is dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Meer informatie staat op www.hhsk.nl/werkenaandeweg 

 • Horecaconvenant

  (17-09-2018)

  Gemeente Krimpenerwaard heeft met de Koninklijke Horeca Nederland, Politie Eenheid Den Haag en de VOC Schoonhoven afspraken gemaakt over zaken in en rondom de horeca inrichting.Deze afspraken zijn vastgelegd in een horecaconvenant en gaan o.a. over de veilige inrichting zowel van de lokaliteit als de omgeving, afspraken over alcoholgebruik, toezicht  en sluitingstijden. Individuele horecaondernemers die het convenant ondertekenen kunnen, mits zij voldoen aan de voorwaarden, langer open blijven.

  Meer info
 • Recreatiegebied Krimpenerhout krijgt opknapbeurt

  (17-09-2018)

  Op vrijdag 14 september gaf  wethouder Leon de Wit, samen met een aantal bestuurders van de Groenalliantie het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard het startsein voor de kwaliteitsimpuls van de Krimpenerhout.

  Meer info
 • Kom naar het Wereldcafé Omgevingsvisie Krimpenerwaard

  (17-09-2018)

  Praat verder mee over uw leefomgeving

  Willen we grootschalige bedrijvigheid in de Krimpenerwaard?– Moeten we vol inzetten op recreatie en toerisme? – Stimuleren we regionale woningbouw om de kernen te versterken? – Welke kant moeten we op met zorg, bodemdaling en landschap?

  Meer info
 • Onderzoek kinderspeelplaatsen

  (17-09-2018)

  De provincie Zuid-Holland onderzoekt in het najaar samen met de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) kinderspeelplaatsen op blootstellingrisico’s aan lood. Lood is niet goed voor de hersenontwikkeling van jonge kinderen. Zij kunnen lood binnenkrijgen door bijvoorbeeld hun vingers in hun mond te steken tijdens het buitenspelen.

  Meer info
 • Ondernemer? Doe mee aan onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2018!

  (17-09-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard doet ook dit jaar weer mee aan het landelijke onderzoek ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’. Dit onderzoek vindt 1 keer in de 2 jaar plaats. Bent u ondernemer? Dan ontvangt u vanaf  1 oktober een brief met de uitnodiging de enquête digitaal in te vullen. Dit kost slechts 5 minuten.

  Meer info
 • Inloopavond over waterpeil en bestemmingsplan natuurgebied Veenweiden

  (17-09-2018)

  Op donderdag 20 september is er een inloopavond over de plannen voor het natuurgebied Veenweiden Krimpenerwaard. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen daar vragen stellen over aanpassingen van het waterpeil en het bestemmingsplan. Deze aanpassingen zijn nodig om nieuwe natuur mogelijk te maken, om bodemdaling tegen te gaan en om landbouw en recreatie te kunnen versterken. De plannen zijn ook in te zien op de www.schielandendekrimpenerwaard.nl en www.krimpenerwaard.nl

  Meer info
 • Onderzoek naar koopgedrag in de Randstad

  (17-09-2018)

  Begin september is in de Randstad een grootschalig regionaal onderzoek gestart naar koopgedrag. Ook de gemeente Krimpenerwaard doet hieraan mee. Enkele honderden inwoners van onze gemeente ontvangen daarom in september of oktober een schriftelijke uitnodiging voor dit onderzoek. De vragenlijst kan online of telefonisch ingevuld worden. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van €25,- verloot. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/kso2018

  Meer info
 • Visvergunning

  (17-09-2018)

  Als u wil vissen heeft u een vergunning van de eigenaar van het water nodig. Dat kan een particulier, de gemeente, het waterschap of de provincie zijn. Dit staat in de Visserijwet 1963.Soms heeft de eigenaar van het water de visrechten aan een hengelsportvereniging verhuurd of verpacht. Als de visrechten zijn verhuurd of verpacht, heeft u een visvergunning van de desbetreffende hengelsportvereniging nodig.

  Meer info
 • Veiligheidsdag 13 oktober 2018

  (17-09-2018) Meer info
 • CycloMedia maakt foto’s in uw gemeente

  (12-09-2018)

  Op dit moment worden in uw gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf gevestigd in Zaltbommel, dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. Deze foto’s worden door uw gemeente gebruikt voor bijvoorbeeld inspectie en beheer van de openbare ruimte, visuele ondersteuning bij de implementatie van wetgeving, handhaving van openbare orde & veiligheid en ontwikkeling van ruimtelijke plannen.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden september

  (10-09-2018)

  Het klantcontactcentrum is op donderdag 20 september open tot 16.00 uur en op woensdag 26 september tot 12.30 uur. De avondopenstelling op donderdag 20 september vervalt.

  Meer info
 • Startersdag voor ondernemers

  (07-09-2018)

  Bent u net uw eigen bedrijf gestart of bent u van plan binnenkort een eigen bedrijf te starten? Kom dan naar de Startersdag op 16 oktober a.s. in Gouda! Ook als u een bedrijf heeft jonger dan 3 jaar bent u meer dan welkom.

  Meer info
 • Stappenplan duurzaam bouwen

  (07-09-2018)

  Bent u van plan om een eigen huis te bouwen? Verdiep u dan eens in de mogelijkheden voor een duurzame woning! Want een duurzame woning is een toekomstbestendige woning.

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (07-09-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 20 september a.s. in Schoonhoven, Haven 41,  in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Hou ’t Schoon Afvalrace Krimpenerwaard op tv

  (06-09-2018)

  De aflevering van Hou ’t Schoon, De Afvalrace in Krimpenerwaard wordt uitgezonden op zondag 16 september om 16.30 uur en de herhaling op zaterdag 22 september om 16.30 uur op RTL8 bij RTL Telekids.

  Meer info
 • Snel internet in het buitengebied

  (06-09-2018)

  Internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Online winkelen, thuis werken, belastingaangifte, video’s kijken, zorg op afstand, bij alles speelt een snelle en betrouwbare internetverbinding een grote rol. Dit wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Duidelijk zichtbaar is  echter dat vooral het platteland achterblijft op het gebied van snel internet ten opzichte van de kernen. Dit is niet specifiek voor de Krimpenerwaard, maar is een landelijk beeld.

  Meer info
 • “Plannen bieden duidelijkheid over Natuurgebied Veenweiden”

  (29-08-2018)

  Wethouder Jan Vente is sinds juni voorzitter van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard. Hij nam het stokje over van Pieter Neven en moest gelijk flink aan de bak: “We staan aan de vooravond van de meest cruciale fase in de ontwikkeling van natuur in de Krimpenerwaard. De plannen die er nu liggen bieden de duidelijkheid waar lang om is gevraagd.”

  Meer info
 • Gebiedsovereenkomst over natuur, landbouw, recreatie en water

  (29-08-2018)

  De Krimpenerwaard is een bijzondere plek. Dat willen we graag zo houden en versterken. Gemeente en hoogheemraadschap werken daarom samen met provincie, agrarische partijen en natuur- en recreatieorganisaties aan een goede toekomst voor natuur, landbouw, recreatie en water. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Gebiedsovereenkomst Veenweiden Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Zilverstadrotondes overgedragen aan gemeente

  (29-08-2018)

  Vijf kunstwerken, drie kunstenaars, één project: Stichting Zilverstadrotondes is sinds 2010 bezig om te zorgen dat de Zilverstad Schoonhoven ook door rotondes uitgedragen wordt.

  Meer info
 • Internetcursussen in de bibliotheek

  (29-08-2018)

  De Bibliotheek Krimpenerwaard start binnenkort weer met 2 internetcursussen. Voor mensen die nog helemaal willen leren omgaan met internet, is er “Klik&Tik; het internet op”.

  Meer info
 • Gratis digitale foto workshops in de Krimpenerwaard

  (29-08-2018)

  Door de gehele Krimpenerwaard vinden gratis workshops plaats. Heeft u vragen over het verwerken van foto’s of wilt u meer weten over foto’s bewerken, ordenen, fotoalbum maken, etc? Een groep enthousiaste vrijwilligers staat klaar om tekst en uitleg te geven.  Er zijn geen kosten aan verbonden; wel graag vooraf aanmelden via: infolekkerkerk@debibliotheekkrimpenerwaard.nl of bij uw welzijnsstichting.

  Meer info
 • Opfriscursus rijvaardigheid

  (29-08-2018)

  Op dinsdag 25 september vindt in Lekkerkerk een opfriscursus rijvaardigheid plaats voor automobilisten van 55 jaar en ouder die advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag.

  Meer info
 • Prijzen vlogwedstrijd over omgevingsvisie uitgereikt

  (29-08-2018)

  De winnaars van de vlogwedstrijd werden zaterdag 25 augustus bekend gemaakt tijdens ‘Bab’s Got Talent’, de finale van het Straatwroeterskamp (huttendorp) in Bergambacht. …. en … uit Gouderak sleepten de eerste prijs (250,- euro) in de wacht met hun leuke en enthousiaste vlog over Gouderak. Milo ter Reegen, Krimpenerwaards bekendste Youtuber, reikte de prijs uit. De nummers 1 t/m 5 hebben ook allemaal een gamesessie met Milo gewonnen. Je kunt de winnende vlog hier bekijken. 

  Meer info
 • Agenda Raadscommissie

  (29-08-2018)

  Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer. Op 4 september 2018 komt de Raadscommissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer bijeen. Op de agenda staan o.a. de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (29-08-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 6 september a.s. in Lekkerkerk, Burgemeester van der Willigenstraat 58,  in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Bedrijfspand in Stolwijk half jaar gesloten wegens vondst hennepkwekerij

  (22-08-2018)

  Een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg in Stolwijk is door de gemeente Krimpenerwaard voor de duur van een half jaar gesloten, na de vondst van een hennepkwekerij. Deze is door de politie aangetroffen op 6 juni van dit jaar. In totaal bevatte deze kwekerij 107 hennepplanten. Het pand is leeg en door medewerkers van de gemeente verzegeld en gesloten.

  Meer info
 • Internetcursussen in de bibliotheek

  (22-08-2018)

  De Bibliotheek Krimpenerwaard start binnenkort weer met 2 internetcursussen. Voor mensen die nog helemaal willen leren omgaan met internet, is er “Klik&Tik; het internet op”. Tijdens 4 lesochtenden gaat u met hulp van vrijwilligers en aan de hand van instructiefilmpjes zelf aan de slag om de basisfuncties aan te leren. Wat leert u zo al? Websites opzoeken, doorlinken, zoekmachines gebruiken en e-mailen.

  Meer info
 • Ruim 400 reacties op ansichtkaartenactie

  (13-08-2018)

  Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van de Krimpenerwaard? Laat het ons weten via de ansichtkaartenactie of via onze website!

  Al 400 mensen hebben inmiddels hun reactie gegeven. En daar zijn we erg blij mee! Op de vraag: ‘Ik ben trots op de Krimpenerwaard, omdat…’ kwamen veel verschillende reacties binnen. Een greep uit deze reacties: “Het mooie landschap waar je fijn kunt fietsen”, “De saamhorigheid en sfeer in de kernen”, ”Eindelijk komt er een rotonde tussen Ammerstol en Bergambacht”,

  Meer info
 • Wespen bestrijden

  (13-08-2018)

  Door de warmte zijn er dit jaar meer wespennesten in Nederland gesignaleerd. Wespennesten zijn meestal te vinden in ruimtes die beschermd en veilig zijn. Vaak zijn dit plaatsen in en rondom uw huis, zoals onder de dakgoot of in de muur.

  Meer info
 • Aardgasvrije toekomst: bereid je woning voor

  (13-08-2018)

  Gratis en onafhankelijk advies – Gemeentelijk Duurzaam Bouwloket

  Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen voor onafhankelijk advies en vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken, terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeente Krimpenerwaard is hiervoor een samenwerking aangegaan met het Duurzaam Bouwloket.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  (13-08-2018)

  Welzijnspunten SWOBV weer open

  Met ingang van 13 augustus zijn de Welzijnspunten Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist weer geopend.  U kunt zonder afspraak binnenlopen met uw vragen.De tijden vindt u op de website van de SWOBV en achterop de Welzijnsgids.

  Meer info
 • Standby bij reanimaties

  (08-08-2018)

  Word burgerhulpverlener bij Stan (voorheen HartveiligWonen)

  Een hartstilstand. Het kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Met een netwerk van burgerhulpverleners is hulp heel dichtbij. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Stan (voorheen HartveiligWonen) roept burgerhulpverleners uit de directe omgeving op om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance aankomt.

  Meer info
 • Zwembad ’t Wilgerak verwelkomt 50.000e bezoeker in jubileumjaar

  (07-08-2018)

  Zwembad ’t Wilgerak in Schoonhoven verwelkomde vrijdag 3 augustus de 50.000e bezoeker van dit zwemseizoen. Mevrouw M. van der Meer-Bunnik, die zeer regelmatig haar baantjes komt zwemmen, was blij verrast met een gratis abonnement voor het komende zwemseizoen.

  Meer info
 • Aanhoudende droogte

  (03-08-2018)

  In heel Nederland is sprake van aanhoudende droogte. Het hoogheemraadschap is daarom extra alert op de gevolgen hiervan.

  Meer info
 • Wespen bestrijden

  (02-08-2018)

  Door de warmte zijn er dit jaar meer wespennesten in Nederland gesignaleerd. Wespennesten zijn meestal te vinden in ruimtes die beschermd en veilig zijn. Vaak zijn dit plaatsen in en rondom uw huis, zoals onder de dakgoot of in de muur.

  Meer info
 • Mogelijke fout in reisdocumenten

  (16-07-2018)

  De leverancier van Nederlandse reisdocumenten bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) heeft gemeld dat er een technisch probleem is ontstaan bij de productie van paspoorten en identiteitsbewijzen. Het probleem betreft één van de 23 echtheidskenmerken in het reisdocument. Hoewel het onderzoek nog loopt, is al wel duidelijk dat dit technische probleem zich heeft voorgedaan tijdens de maanden april 2018 tot en met juni 2018.

  Meer info
 • Proef WhatsApp gemeente Krimpenerwaard succesvol afgerond

  (10-07-2018)

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard (bij wijze van proef) hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. Deze proef is na 8 maanden met succes afgerond! De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
 • Omgevingstest Zuid-Holland

  (10-07-2018)

  1 juli is ‘De Grote Omgevingstest Zuid-Holland’ gestart. Dit onderzoek richt zich op inwoners van heel Zuid-Holland en heeft als doel te achterhalen hoe inwoners wonen en wat zij daarbij belangrijk vinden. De gemeente Krimpenerwaard doet mee omdat de uitkomsten belangrijk zijn voor de toekomstige bouw van nieuwe woningen en de inrichting van de omgeving. Dit betekent dat inwoners van onze gemeente een uitnodigingsbrief van I&O Research ontvangen kunnen hebben de afgelopen weken. Heeft u geen brief ontvangen en wilt u toch meedoen? Kijk dan op www.startvragenlijst.nl/dgot. De vragenlijst staat open tot en met maandag 16 juli.

  Meer info
 • Openbare besluitenlijst op overheid.nl

  (10-07-2018)

  Het college vergadert iedere week. Tijdens deze vergaderingen neemt het college een aantal besluiten. Deze besluiten komen in een besluitenlijst. Tijdens de volgende vergadering stelt het college deze lijst vast. De besluitenlijst is dan openbaar. Deze openbare besluitenlijst wordt vanaf juli 2018 gepubliceerd op de website van Overheid.nl.

 • Volg de gemeente Krimpenerwaard ook op Instagram

  (09-07-2018)

  Naast Facebook, Twitter en Youtube is de gemeente Krimpenerwaard nu ook actief op Instagram. Op Instagram plaatsen wij onder andere mooie sfeerbeelden uit de gemeente. Ook kunt u ons volgen voor leuke events en tips over de Krimpenerwaard.

  Instagram heeft inmiddels meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee de snelst groeiende social media-service.

  Meer info
 • Inwoners kunnen gebruik blijven maken afvalgrondstoffencentum Krimpen aan den IJssel

  (03-07-2018)

  Burgemeesters Cazemier en Vroom van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend waarbij inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun grof huishoudelijk afval kunnen blijven aanbieden aan het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 te Krimpen aan den IJssel.

  Meer info
 • Agenda raadsvergadering 10 juli 2018 (uitloop 11 juli)

  (03-07-2018)

  Dinsdag 10 juli 2018 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Gezien de volle agenda is het te verwachten dat de vergadering wordt voortgezet op 11 juli. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • ​Realisatie Skeave Huse

  (03-07-2018)

  Op 17 april jl. is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse*. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (03-07-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (03-07-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 12 juli a.s. in Bergambacht, Raadhuisstraat 5,  in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard!

  (03-07-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de Omgevingswet en de toekomst. Daarvoor stelt de gemeente een toekomstvisie (omgevingsvisie) op. Deze Omgevingsvisie Krimpenerwaard maken we samen met u: inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom willen we graag weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst. U kunt dit doen door het invullen van een ansichtkaart. Ook kunt u dit aangeven op onze website: www.krimpenerwaard.nl/omgevingsvisie. Jongeren kunnen meedoen met onze vlogwedstrijd.

  Meer info
 • Bouwarchief gemeente Krimpenerwaard tijdelijk niet beschikbaar door verhuizing

  (03-07-2018)

  Vanaf maandag 16 juli a.s. kunnen inwoners en bedrijven van onze gemeente voor het raadplegen van het bouwarchief van de gemeente Krimpenerwaard en die van de voormalige gemeentes Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk, niet meer terecht bij het Ingenieurs Bureau in de Krimpenerwaard (het voormalige TBK) in Krimpen aan de IJssel.

  Meer info
 • Vrijstelling kosten aanvraag VOG voor vrijwilligersorganisaties 

  (03-07-2018)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Ook wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat kan om een VOG gevraagd worden.

  Meer info
 • Team Sportservice Krimpenerwaard van start

  (03-07-2018)

  Op 28 juni heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Team Sportservice voor de uitvoering van de Brede impuls combinatiefuncties in de Krimpenerwaard. Hiermee wordt de inzet van de buurtsportcoaches aangestuurd vanuit 1 organisatie. De gemeente denkt op deze wijze meer rendement te kunnen halen uit de inzet van de sportcoaches. 

  Meer info
 • Gebruikersonderzoek website

  (03-07-2018)

  Enige tijd geleden heeft de webredactie een gebruiksonderzoek naar www.krimpenerwaard.nl uitgevoerd.  Een aantal inwoners kreeg vijf verschillende opdrachten die zij op de website moesten uitvoeren.

  Meer info
 • Bezorging gemeentegids Krimpenerwaard 2018 

  (03-07-2018)

  De Gemeentegids Krimpenerwaard 2018 wordt in week 28 (9 t/m 14 juli) huis-aan-huis bezorgd door PostNL. Brievenbussen met een ‘nee/nee’- en ‘nee/ja-sticker’ ontvangen geen gemeentegids.  

  Meer info
 • Skaeve Huse

  (29-06-2018)

  Op 17 april 2018 is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse*. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  (28-06-2018)

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Het jaar 2017 in één oogopslag

  (04-06-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard presenteert u met trots ‘Het Jaar 2017 in één oogopslag’. Deze jaarrekening geeft u, in navolging op de Begroting 2017, inzicht in de inkomsten en uitgaven van afgelopen jaar. Op 10 juli behandelt de gemeenteraad het jaarverslag in haar vergadering. 

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  (17-05-2018)

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  (07-05-2018)

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  (12-02-2018)

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  (12-02-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  (13-11-2017)

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
Archief