HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Gewijzigde openingstijden december en januari

  Het Klant Contact Centrum is in december gesloten op de volgende tijdstippen:

  Meer info
 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Melkert uit Haastrecht

  Burgemeester Roel Cazemier reikte zaterdag 10 november een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Tonny Melkert uit Haastrecht. De heer Melkert was in totaal 31 jaar actief als vrijwillige brandweerman. Hij zette zich in als hulpverlener voor de maatschappij en specifiek voor de Haastrechtse gemeenschap en omliggende kernen.

  Meer info
 • Jaarwisseling

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar worden specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Op oudejaarsavond mag hier geen vuurwerk worden afgestoken tussen 18.00 uur en 00.00 uur.

  Meer info
 • Stand-by zijn om levens te redden

  Er zijn nog plekken vrij voor de laatste reanimatietraining die de gemeente Krimpenerwaard aanbiedt. Op 3 november behaalden 39 inwoners een certificaat. Ook zij zijn nu vaardig om te reanimeren met een AED. Dit jaar deden al zo’n 190 Inwoners mee.

  Meer info
 • Presentatie oude vreemde voorwerpen

  Nieuws van de welzijnsstichtingen.

  Op vrijdag 16 november vertelt Peter Sluisman, voormalig antiquair, over vreemde voorwerpen. Hij neemt er verschillende mee en zal aan de hand daarvan u meenemen naar vroegere tijden.

  Meer info
 • Winnaars vlogwedstrijd gamen met Milo

  Eindelijk was het zover: op woensdag samen met Milo FIFA spelen op de playstation. Het was de prijs voor de jonge inzenders van de vlogwedstrijd over de Omgevingsvisie Krimpenerwaard. De gamesessie met Milo ter Reegen, de bekende YouTuber uit Bergambacht, was een succes. De kinderen vonden het leuk en gezellig en gingen met een handtekening van Milo weer naar huis.

  Meer info
 • Aanmelden Waarderingsavond Vrijwilligers

  Op 7 december 2018 organiseert het college in Cultureel Centrum Het Kwartier in Stolwijk een feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers die zich in de gemeente Krimpenerwaard inzetten.

  Meer info
 • Aanmelden Waarderingsavond Vrijwilligers

  Op 7 december 2018 organiseert het college in Cultureel Centrum Het Kwartier in Stolwijk een feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers die zich in de gemeente Krimpenerwaard inzetten. Twee weken geleden zijn de uitnodigingen hiervoor verstuurd aan de lokale vrijwilligersorganisaties. Hiervoor is gebruik gemaakt van de bij de gemeente bekende adressen. Heeft uw vrijwilligersorganisatie geen uitnodiging ontvangen? Kijk dan op www.krimpenerwaard.nl\aanmelden en meld uw vrijwilligers alsnog aan! Ook is het mogelijk een verbindend project of de Vrijwilliger van het Jaar 2018 te nomineren. Wie verdient een prijs volgens u?

  Meer info
 • Baggerwerkzaamheden Gekanaliseerde Hollandsche IJssel

  Op dit moment treft Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voorbereidingen om de baggerwerkzaamheden opnieuw aan te besteden. Dat kost de nodige tijd. Daarom starten de baggerwerkzaamheden op zijn vroegst na de zomervakantie van 2019.

  Meer info
 • Start werkzaamheden ophoging begraafplaats Krimpen aan de Lek

  Het zuidelijk deel van de begraafplaats aan de Molenweg in Krimpen aan de Lek wordt opgehoogd. Aannemer Molenaar Civiel B.V. uit Bergambacht heeft de opdracht gekregen en begint maandag 19 november met de werkzaamheden.

  Meer info
 • Burgemeester ontbijt met leerlingen Kiezel en Kei Nationaal Schoolontbijt

  Burgemeester Roel Cazemier ontving woensdagochtend leerlingen van groep 8 van OBS Kiezel en Kei op het stadhuis in Schoonhoven voor het jaarlijkse Burgemeestersontbijt.

  Meer info
 • 8 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  Op maandag 5 november 2018 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de burgemeester is aan 8 volwassenen en 1 kindje de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

  Meer info
 • Hoogleraar Elzinga verkenner/informateur in Krimpenerwaard

  De fractievoorzitters van de elf politieke partijen hebben de bekende Groningse hoogleraar prof. mr. dr. Douwe Jan Elzinga gevraagd om op te treden als verkenner/informateur. De heer Elzinga is op dit verzoek ingegaan en zal vanaf half november gesprekken voeren met de fractievoorzitters en andere betrokkenen.

  Meer info
 • Collegeprogramma: duurzamer en vitaler 2018-2022 in beeld

  In het collegeprogramma Krimpenerwaard: duurzamer en vitaler 2018-2022 zijn de 23 speerpunten uit het Coalitieakkoord omgezet in concrete doelen.

  Meer info
 • Je klimaatimpact verminderen: niet omdat het moet, maar omdat het kan

  22 november van start: workshopreeks Klimaatgesprekken

  Gouderak/Schoonhoven – 22 november start er in de Krimpenerwaard de 6-delige workshopreeks KlimaatGesprekken. “De workshops geven inzicht in de keuzes die je dagelijks bewust of onbewust maakt. En het effect daarvan op jouw en mijn wereld. In gesprek leer je van elkaar en wordt je positief uitgedaagd je klimaatimpact te verminderen. Niet omdat het moet, maar omdat je zelf er voor kiest. Wat bij jouw past.”

  Meer info
 • Tour de Boer laat landbouwinitiatieven zien en ervaren

  We hoeven u niet te vertellen hoe mooi de Krimpenerwaard is. Er worden veel goede initiatieven ontwikkeld om dat zo te houden. Proeftuin Krimpenerwaard maakt er werk van dat er ruimte blijft in de Krimpenerwaard om te (blijven) boeren. Op 19 oktober jl. organiseerden zij een Tour de Boer om op 3 locaties te laten zie hoe melkveehouders in het gebied daar invulling aan geven.  

  Meer info
 • Ontmoetingsdag SWOB/V

  SWOB/V organiseert op 1 november een volledig verzorgde en gezellige dag voor inwoners van Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. De ontmoetingsdag start om 10.00 uur. Kosten: € 15,00 p.p. inclusief uitgebreide lunch, drankjes en hapjes gedurende de dag. Locatie: De schakel Schoolstraat  24, Bergambacht. Graag vooraf aanmelden: Ammerstol: tel. 352731, Bergambacht: tel. 353460, Berkenwoude: tel. 362832.

  Meer info
 • Uitvoeringsovereenkomst bedrijveninvesteringszone

  De gemeente en de Stichting BIZ Centrum Schoonhoven tekenden op 23 oktober de uitvoeringsovereenkomst BIZ: een eerste stap naar een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het centrum van Schoonhoven. Met deze BIZ wordt het economisch functioneren van het centrum en de onderlinge samenwerking van de ondernemers in het centrum versterkt.

  Meer info
 • Krimpenerwaard doet mee met Nacht van de Nacht  

  Doet u mee?

  Zaterdag 27 oktober is de jaarlijkse Nacht van de Nacht. In deze nacht wordt aandacht gevraagd voor de schoonheid van de donkere nacht. En minder licht levert energiebesparing op en minder lichthinder, wat beter is voor mens en dier.  

  Meer info
 • Snel internet in het buitengebied

  Enige tijd geleden berichtten wij u over activiteiten vanuit de markt om snel internet in het buitengebied mogelijk te maken. In een eerder stadium was sprake van twee partijen die snel internet wilden aanbieden. De tweede partij heeft zich echter teruggetrokken.
   

  Meer info
 • Klachten en ervaringen vliegverkeer Schiphol

  Sinds maandag 15 oktober is de Omgevingsraad Schiphol (ORS) gestart met de ‘internetconsultatie toekomstontwikkeling Schiphol en omgeving’. Deze internetconsultatie is een van de onderdelen van de brede maatschappelijke consultatie van het kabinet.

  Meer info
 • Verrasmoment voor mantelzorgers

  Traditiegetrouw worden mantelzorgers tijdens de Dag van de Mantelzorg door de welzijnsstichtingen in het zonnetje gezet. Bent u mantelzorger en wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan vóór vrijdag 2 november aan.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  De welzijnsstichtingen in de gemeente Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Nabestaanden gezocht

  De gemeente Krimpenerwaard is op zoek naar nabestaanden van graven waarvan de uitgiftetermijn of gebruikstermijn is verstreken. Wij willen graag in contact komen met de nabestaanden, zodat wij hen kunnen informeren over het maken van keuzes voor de graven. Er is zoveel mogelijk geprobeerd nabestaanden te achterhalen, maar dit is helaas nog niet gelukt voor alle graven.

  Meer info
 • Ruimen van graven op de begraafplaats Bergambacht

  Op donderdag 1 november a.s. zal de gemeente op begraafplaats Bergambacht een aantal graven ruimen. Het gaat hier om graven waarvan de recht/belanghebbende de rechten niet heeft verlengd/afstand heeft gedaan wil laten herbegraven of waar geen andere bestemming is aan gegeven.

  Meer info
 • Voornemen toepassing bestuursdwang

  Op de parkeerplaats bij de Industrieweg te Schoonhoven is in strijd met artikel 5.6 lid 1a van de Algemene Plaatselijke Verordening Krimpenerwaard 2016 een vouwcaravan zonder kenteken van het merk Arizona op de weg geplaatst.

  Meer info
 • National Coming Out Day

  De gemeente Krimpenerwaard is een tolerante gemeente waar iedereen zichzelf mag zijn en geen plaats is voor discriminatie. Om dit te benadrukken heeft Wethouder Bert Bening op donderdag 11 oktober de regenboogvlag gehesen op het stadhuis in Schoonhoven. 

  Meer info
 • Mantelzorgpas niet meer geldig per 1 juli 2019

  De gemeente waardeert mantelzorgers vanaf volgend jaar door hen Krimpenerwaardcadeaubonnen te geven. De mantelzorgpassen die de gemeente de afgelopen jaren verstrekte zijn vanaf 1 juli 2019 niet meer te gebruiken.

  Meer info
 • Leerlingen Driestar onderhouden Joodse begraafplaats Lekkerkerk

  Leerlingen van het Driestar college in Lekkerkerk gaan de Joodse begraafplaats in Lekkerkerk onderhouden. De derdejaars VMBO-leerlingen gaan aan de slag om de begraafplaats onkruidvrij te houden, maar ook om kleine klussen op zich te nemen. 

  Meer info
 • Oktober wandelmaand

  Het is lekker, gezond en heerlijk genieten: wandelen in de herfst! Daarom heeft route.nl oktober uitgeroepen tot dé wandelmaand. Ga jij lekker met ons mee op pad? Ontdek deze maand ook de mooie wandelroutes in de Krimpenerwaard. De tip van deze week:

  ‘Molen en gemalen (Haastrecht)’ (Wandelroute 979699)

  Meer info
 • Gratis internetcursussen in de bibliotheek

  De Bibliotheek Krimpenerwaard start met 2 gratis internetcursussen in de bibliotheek in Schoonhoven.

  Meer info
 • Aanmelden Waarderingsavond Vrijwilligers

  Op 7 december 2018 organiseert het college in Cultureel Centrum Het Kwartier in Stolwijk een feestelijke waarderingsavond voor vrijwilligers die zich in de gemeente Krimpenerwaard inzetten. Vorige week zijn de uitnodigingen hiervoor verstuurd aan de lokale vrijwilligersorganisaties. Hiervoor is gebruik gemaakt van de bij de gemeente bekende adressen. Heeft uw vrijwilligersorganisatie geen uitnodiging ontvangen?

  Meer info
 • Storingen openbare verlichting

  Storingen en/of schades aan de openbare verlichting kunt u melden bij Bureau OVL via www.bureau-ovl.nl/storing (24 uur per dag) of telefonisch op werkdagen tussen 08.30 uur en 17.00 uur via telefoonnummer 0184-630708.

  Meer info
 • Nacht van de nacht

  Ook de gemeente Krimpenerwaard doet dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. Tijdens deze nacht doven honderden bedrijven en gemeenten in heel Nederland hun verlichting.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  Informatieavond Niet Aangeboren Hersenletsel

  Iedereen die meer wil weten over niet-aangeboren hersenletsel, is van harte welkom om op woensdag 24 oktober een informatieavond bij te wonen. De avond wordt georganiseerd door de Welzijnsstichting samen met MEE en Hersenz.

  Meer info
 • Tour de Boer: inspiratietocht voor boeren

  Op 19 oktober organiseert Proeftuin Krimpenerwaard voor agrariërs een inspiratietocht langs collega’s: Tour de Boer. Door natuurlijke processen optimaal te benutten, werkt Proeftuin Krimpenerwaard met boeren aan een weerbaarder en veerkrachtiger landbouwsysteem.

  Meer info
 • Koninklijke Onderscheiding voor Bas Looren de Jong

  Burgemeester Roel Cazemier reikte zaterdag 6 oktober tijdens de feestelijke receptie ter ere van het 125-jarig bestaan van IJsclub Vooruitgang, een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer B. (Bas) Looren de Jong (67) uit Ammerstol. 

  Meer info
 • Koninklijke Erepenning voor IJsclub Vooruitgang

  IJsclub Vooruitgang ontving zaterdag uit handen van burgemeester Roel Cazemier de Koninklijke Erepenning. De Ammerse ijsclub viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Dit bijzondere ereteken is toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander. Uit het toekennen van deze erepenning blijkt het respect en de waardering van de Koning voor de verdiensten van IJsclub Voortuitgang uit Ammerstol.

  Meer info
 • Elektrisch rijden in Krimpenerwaard

  De gemeente Krimpenerwaard stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor uw omgeving. Er komen geen uitlaatgassen vrij tijdens het rijden met een elektrische motor.

  Meer info
 • Wethouder opent Ontmoetingsgroep Ouderkerk

  Op maandag 1 oktober is de ontmoetingsgroep in Ouderkerk officieel geopend door wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.  De ontmoetingsgroep is tot stand gekomen in samenwerking met diverse vrijwilligers en zorgverleners die tezamen met de toekomstige gasten aanwezig waren bij deze feestelijke opening.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen 

  HipHop Workshop voor jonge Mantelzorgers uit de Krimpenerwaard, woensdag 7 november 14.00-16.00 in De Waard te Bergambacht. Zorg jij voor je zieke vader, moeder, broertje of zusje…of iemand anders? Dan ben je van harte welkom! De workshop wordt door een beroepsdanser gegeven. Trek makkelijke kleren aan! Je broer(tjes) en zus(jes) mogen ook meedoen! Voor een snack & drankje wordt gezorgd.

  Meer info
 • Uitreiking Keurmerk Veilig Ondernemen

  Op feestelijke wijze is op woensdagavond 3 oktober, in aanwezigheid van wethouder Vente, een certificaat van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt aan ondernemers uit Lekkerkerk. De ondernemers zijn samen met de politie, brandweer en gemeente een samenwerking aangegaan voor een schoon, heel en veilig centrum.

  Meer info
 • Wegwerkzaamheden Oosteinde en Zuidbroekse Opweg

  In de periode medio oktober tot en met medio november vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op het Oosteinde en de Zuidbroekse Opweg in Berkenwoude. Het verkeer wordt omgeleid met borden. Voor meer informatie: www.hhsk.nl

 • Subsidie voor duurzame projecten op het platteland

  Plattelandsondernemers en maatschappelijke organisaties met vernieuwde ideeën voor het platteland kunnen van 8 oktober 2018 tot en met 14 november 2018 voor de tweede keer dit jaar LEADER subsidie aanvragen.

  Meer info
 • Informatie voor de omgevingsvisie aangescherpt

  Stimuleren we regionale woningbouw om de kernen te versterken? – Willen we grootschalige bedrijvigheid in de Krimpenerwaard? – Moeten we vol inzetten op recreatie en toerisme? – Welke kant moeten we op met zorg, bodemdaling en landschap? – Willen we behouden of vernieuwen?

  Meer info
 • Toepassing bestuursdwang

  Meer info
 • ​150e certificaat reanimatietraining uitgereikt

  ​Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek (Samenleving) reikte op zaterdag 15 september het 150e certificaat uit aan mevrouw De Vries-Broere. Zij volgde de training in het Rehobothcentrum in Stolwijk.

  Meer info
 • Oktober wandelmaand

  Het is lekker, gezond en heerlijk genieten: wandelen in de herfst! Daarom heeft route.nl oktober uitgeroepen tot dé wandelmaand. Ga jij lekker met ons mee op pad? De tip van deze week:

  Meer info
 • Meerjarige ambities verwerkt in begroting 2019

  Het college van Burgemeester & Wethouders heeft het collegeprogramma Krimpenerwaard: duurzamer en vitaler 2018-2022 en de begroting 2019 aan de gemeenteraad aangeboden. Het college heeft de 23 speerpunten uit het Coalitieakkoord omgezet in concrete doelen waarmee zij de komende tijd aan de slag gaan. De begroting laat zien welke inspanningen dit vraagt en wat de financiële effecten hiervan in 2019 zijn. Dit is de eerste begroting die het college aanbiedt na de gemeenteraads-verkiezingen van maart 2018.

  Meer info
 • In gesprek over onze ambities en financiën? Kom naar de begrotingsmarkt op 4 oktober

  Wij zijn trots op onze gemeente, de diversiteit en onze betrokken inwoners. Echter de tijd staat niet stil. We zien veel ontwikkelingen op ons afkomen. Het is belangrijk hier als gemeente mee aan de slag te gaan.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Welzijnsstichtingen: Koffieochtend

  Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Stichting Welzijn en Ondersteuning Bergambacht/Vlist (SWOB/V) een koffieochtend in De Tulp te Bergambacht. De eerstvolgende koffieochtend is op zaterdag 29 september a.s. Er is gelegenheid om mee te doen aan een leuke quiz, waar kleine prijsjes te winnen zijn.
  De ochtend is van 9.30 uur tot 11.30 uur, een kopje koffie of thee kost € 0,50. U hoeft zich niet op te geven. Kom gerust eens langs!

 • Voornemen toepassing bestuursdwang

  In de straat Veerweg te Bergambacht op de parkeerplaats is in strijd met artikel 5.6 lid 1a van de Algemene Plaatselijke Verordening Krimpenerwaard 2018 een vouwwagen zonder kenteken en van het merk alpen kreuzer op de weg geplaatst.

  Meer info
 • Horecaconvenant

  Gemeente Krimpenerwaard heeft met de Koninklijke Horeca Nederland, Politie Eenheid Den Haag en de VOC Schoonhoven afspraken gemaakt over zaken in en rondom de horeca inrichting.Deze afspraken zijn vastgelegd in een horecaconvenant en gaan o.a. over de veilige inrichting zowel van de lokaliteit als de omgeving, afspraken over alcoholgebruik, toezicht  en sluitingstijden. Individuele horecaondernemers die het convenant ondertekenen kunnen, mits zij voldoen aan de voorwaarden, langer open blijven.

  Meer info
 • Recreatiegebied Krimpenerhout krijgt opknapbeurt

  Op vrijdag 14 september gaf  wethouder Leon de Wit, samen met een aantal bestuurders van de Groenalliantie het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard het startsein voor de kwaliteitsimpuls van de Krimpenerhout.

  Meer info
 • Kom naar het Wereldcafé Omgevingsvisie Krimpenerwaard

  Praat verder mee over uw leefomgeving

  Willen we grootschalige bedrijvigheid in de Krimpenerwaard?– Moeten we vol inzetten op recreatie en toerisme? – Stimuleren we regionale woningbouw om de kernen te versterken? – Welke kant moeten we op met zorg, bodemdaling en landschap?

  Meer info
 • Onderzoek kinderspeelplaatsen

  De provincie Zuid-Holland onderzoekt in het najaar samen met de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) kinderspeelplaatsen op blootstellingrisico’s aan lood. Lood is niet goed voor de hersenontwikkeling van jonge kinderen. Zij kunnen lood binnenkrijgen door bijvoorbeeld hun vingers in hun mond te steken tijdens het buitenspelen.

  Meer info
 • Ondernemer? Doe mee aan onderzoek MKB-vriendelijkste gemeente 2018!

  De gemeente Krimpenerwaard doet ook dit jaar weer mee aan het landelijke onderzoek ‘MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland’. Dit onderzoek vindt 1 keer in de 2 jaar plaats. Bent u ondernemer? Dan ontvangt u vanaf  1 oktober een brief met de uitnodiging de enquête digitaal in te vullen. Dit kost slechts 5 minuten.

  Meer info
 • Inloopavond over waterpeil en bestemmingsplan natuurgebied Veenweiden

  Op donderdag 20 september is er een inloopavond over de plannen voor het natuurgebied Veenweiden Krimpenerwaard. Inwoners van de Krimpenerwaard kunnen daar vragen stellen over aanpassingen van het waterpeil en het bestemmingsplan. Deze aanpassingen zijn nodig om nieuwe natuur mogelijk te maken, om bodemdaling tegen te gaan en om landbouw en recreatie te kunnen versterken. De plannen zijn ook in te zien op de www.schielandendekrimpenerwaard.nl en www.krimpenerwaard.nl

  Meer info
 • Onderzoek naar koopgedrag in de Randstad

  Begin september is in de Randstad een grootschalig regionaal onderzoek gestart naar koopgedrag. Ook de gemeente Krimpenerwaard doet hieraan mee. Enkele honderden inwoners van onze gemeente ontvangen daarom in september of oktober een schriftelijke uitnodiging voor dit onderzoek. De vragenlijst kan online of telefonisch ingevuld worden. Onder alle deelnemers van het onderzoek worden 50 cadeaubonnen van €25,- verloot. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/kso2018

  Meer info
 • Visvergunning

  Als u wil vissen heeft u een vergunning van de eigenaar van het water nodig. Dat kan een particulier, de gemeente, het waterschap of de provincie zijn. Dit staat in de Visserijwet 1963.Soms heeft de eigenaar van het water de visrechten aan een hengelsportvereniging verhuurd of verpacht. Als de visrechten zijn verhuurd of verpacht, heeft u een visvergunning van de desbetreffende hengelsportvereniging nodig.

  Meer info
 • Aanhoudende droogte

  In heel Nederland is sprake van aanhoudende droogte. Het hoogheemraadschap is daarom extra alert op de gevolgen hiervan.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
Archief