HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Cor de Jong

  (16-07-2018)

  Vrijdag 13 juli reikte burgemeester Roel Cazemier een Koninklijke Onderscheiding uit aan Cor de Jong. De Jong ontvangt de onderscheiding voor 32 jaar trouwe dienst als vrijwilliger bij Brandweer  Bergambacht. 

  Meer info
 • Mogelijke fout in reisdocumenten

  (16-07-2018)

  De leverancier van Nederlandse reisdocumenten bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) heeft gemeld dat er een technisch probleem is ontstaan bij de productie van paspoorten en identiteitsbewijzen. Het probleem betreft één van de 23 echtheidskenmerken in het reisdocument. Hoewel het onderzoek nog loopt, is al wel duidelijk dat dit technische probleem zich heeft voorgedaan tijdens de maanden april 2018 tot en met juni 2018.

  Meer info
 • Inloopbijeenkomst Skaeve Huse Bergambacht goed bezocht

  (16-07-2018)

  Voor de inloopbijeenkomst Skaeve Huse op woensdag 11 juli 2018 was veel belangstelling van de direct omwonenden uit Bergambacht. Het projectteam heeft de komst van de twee Skaeve Huse ten zuidwesten van het afvalbrengstation in Bergambacht uitgelegd.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek reikt zwemdiploma’s uit aan vrouwen van niet-Westerse afkomst

  (13-07-2018)

  Op maandag 9 juli zwommen twaalf vrouwen van niet-Westerse afkomst af voor diploma A, B of C in zwembad De Hofstee in Bergambacht. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek reikte de diploma’s uit aan de trotse vrouwen: “In Nederland groei je als kind op met zwemles, er is hier veel water. En jullie kinderen leren hier ook al op jonge leeftijd zwemmen. Maar dat jullie als volwassen vrouwen hebben leren zwemmen is een geweldige prestatie!” Zij moedigde de vrouwen aan om vooral te blijven oefenen in de Krimpenerwaardse zwembaden.

  Meer info
 • Eritrese statushouders tekenen participatieverklaring

  (13-07-2018)

  Op vrijdag 12 juli tekenden 14  Eritrese statushouders de Participatieverklaring in de bibliotheek van Bergambacht. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door burgemeester Roel Cazemier. Na afloop feliciteerde de burgemeester de statushouders van harte met het bereiken van deze mijlpaal. Door de participatieverklaring te ondertekenen verklaren de nieuwkomers kennis te hebben genomen van de waarden en spelregels van de Nederlandse samenleving en deze te respecteren.

  Meer info
 • Bezorging gemeentegids Krimpenerwaard 2018 

  (13-07-2018)

  De Gemeentegids Krimpenerwaard 2018 is in week 28 (9 t/m 14 juli) huis-aan-huis bezorgd door PostNL. Brievenbussen met een ‘nee/nee’- en ‘nee/ja-sticker’ ontvangen geen gemeentegids.   

  Meer info
 • Contract Collectief Vraagafhankelijk  Vervoer (CVV) ondertekend

  (13-07-2018) Meer info
 • Helden onderscheiden met zilveren Carnegie medaille 

  (13-07-2018)

  Donderdag 12 juli reikte burgemeester Roel Cazemier een zilveren draagmedaille van het Carnegie Heldenfonds uit aan Martijn Nobel uit Lekkerkerk en Adriaan Wagenmakers uit Weesp

  Meer info
 • Volg de gemeente Krimpenerwaard ook op Instagram 

  (13-07-2018)

  Naast Facebook, Twitter en Youtube is de gemeente Krimpenerwaard nu ook actief op Instagram. Op Instagram plaatsen wij onder andere mooie sfeerbeelden uit de gemeente. Ook kunt u ons volgen voor leuke events en tips over de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Proef WhatsApp gemeente Krimpenerwaard succesvol afgerond

  (10-07-2018)

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard (bij wijze van proef) hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. Deze proef is na 8 maanden met succes afgerond! De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
 • Omgevingstest Zuid-Holland

  (10-07-2018)

  1 juli is ‘De Grote Omgevingstest Zuid-Holland’ gestart. Dit onderzoek richt zich op inwoners van heel Zuid-Holland en heeft als doel te achterhalen hoe inwoners wonen en wat zij daarbij belangrijk vinden. De gemeente Krimpenerwaard doet mee omdat de uitkomsten belangrijk zijn voor de toekomstige bouw van nieuwe woningen en de inrichting van de omgeving. Dit betekent dat inwoners van onze gemeente een uitnodigingsbrief van I&O Research ontvangen kunnen hebben de afgelopen weken. Heeft u geen brief ontvangen en wilt u toch meedoen? Kijk dan op www.startvragenlijst.nl/dgot. De vragenlijst staat open tot en met maandag 16 juli.

  Meer info
 • Openbare besluitenlijst op overheid.nl

  (10-07-2018)

  Het college vergadert iedere week. Tijdens deze vergaderingen neemt het college een aantal besluiten. Deze besluiten komen in een besluitenlijst. Tijdens de volgende vergadering stelt het college deze lijst vast. De besluitenlijst is dan openbaar. Deze openbare besluitenlijst wordt vanaf juli 2018 gepubliceerd op de website van Overheid.nl.

 • Volg de gemeente Krimpenerwaard ook op Instagram

  (09-07-2018)

  Naast Facebook, Twitter en Youtube is de gemeente Krimpenerwaard nu ook actief op Instagram. Op Instagram plaatsen wij onder andere mooie sfeerbeelden uit de gemeente. Ook kunt u ons volgen voor leuke events en tips over de Krimpenerwaard.

  Instagram heeft inmiddels meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland en is daarmee de snelst groeiende social media-service.

  Meer info
 • Inwoners kunnen gebruik blijven maken afvalgrondstoffencentum Krimpen aan den IJssel

  (03-07-2018)

  Burgemeesters Cazemier en Vroom van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend waarbij inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun grof huishoudelijk afval kunnen blijven aanbieden aan het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 te Krimpen aan den IJssel.

  Meer info
 • Agenda raadsvergadering 10 juli 2018 (uitloop 11 juli)

  (03-07-2018)

  Dinsdag 10 juli 2018 vergadert de gemeenteraad van Krimpenerwaard om 20.00 uur in de raadzaal aan de Burgemeester van der Willigenstraat 58 in Lekkerkerk. Gezien de volle agenda is het te verwachten dat de vergadering wordt voortgezet op 11 juli. Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  Meer info
 • ​Realisatie Skeave Huse

  (03-07-2018)

  Op 17 april jl. is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse*. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (03-07-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Commissie bezwaarschriften

  (03-07-2018)

  De Commissie bezwaarschriften Krimpenerwaard zal op 12 juli a.s. in Bergambacht, Raadhuisstraat 5,  in het openbaar behan­delen:

  Meer info
 • Denk mee over de toekomst van de Krimpenerwaard!

  (03-07-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de Omgevingswet en de toekomst. Daarvoor stelt de gemeente een toekomstvisie (omgevingsvisie) op. Deze Omgevingsvisie Krimpenerwaard maken we samen met u: inwoners, ondernemers en organisaties. Daarom willen we graag weten wat u belangrijk vindt voor de toekomst. U kunt dit doen door het invullen van een ansichtkaart. Ook kunt u dit aangeven op onze website: www.krimpenerwaard.nl/omgevingsvisie. Jongeren kunnen meedoen met onze vlogwedstrijd.

  Meer info
 • Bouwarchief gemeente Krimpenerwaard tijdelijk niet beschikbaar door verhuizing

  (03-07-2018)

  Vanaf maandag 16 juli a.s. kunnen inwoners en bedrijven van onze gemeente voor het raadplegen van het bouwarchief van de gemeente Krimpenerwaard en die van de voormalige gemeentes Bergambacht, Nederlek en Ouderkerk, niet meer terecht bij het Ingenieurs Bureau in de Krimpenerwaard (het voormalige TBK) in Krimpen aan de IJssel.

  Meer info
 • Vrijstelling kosten aanvraag VOG voor vrijwilligersorganisaties 

  (03-07-2018)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Ook wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat kan om een VOG gevraagd worden.

  Meer info
 • Team Sportservice Krimpenerwaard van start

  (03-07-2018)

  Op 28 juni heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met Team Sportservice voor de uitvoering van de Brede impuls combinatiefuncties in de Krimpenerwaard. Hiermee wordt de inzet van de buurtsportcoaches aangestuurd vanuit 1 organisatie. De gemeente denkt op deze wijze meer rendement te kunnen halen uit de inzet van de sportcoaches. 

  Meer info
 • Gebruikersonderzoek website

  (03-07-2018)

  Enige tijd geleden heeft de webredactie een gebruiksonderzoek naar www.krimpenerwaard.nl uitgevoerd.  Een aantal inwoners kreeg vijf verschillende opdrachten die zij op de website moesten uitvoeren.

  Meer info
 • Bezorging gemeentegids Krimpenerwaard 2018 

  (03-07-2018)

  De Gemeentegids Krimpenerwaard 2018 wordt in week 28 (9 t/m 14 juli) huis-aan-huis bezorgd door PostNL. Brievenbussen met een ‘nee/nee’- en ‘nee/ja-sticker’ ontvangen geen gemeentegids.  

  Meer info
 • Skaeve Huse

  (29-06-2018)

  Op 17 april 2018 is het college akkoord gegaan met het zoeken van een locatie voor twee Skaeve Huse*. Het beschikbaar stellen van Skaeve Huse is ook opgenomen in de woonvisie die vorige jaar mei is vastgesteld door de gemeenteraad.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  (28-06-2018)

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Stichting Welzijn Ouderkerk Nederlek organiseert: opfriscursus rijvaardigheid voor senioren.

  (27-06-2018)

  Voor senioren die al tientallen jaren hun rijbewijs hebben en behoefte hebben aan een opfriscursus wordt er binnenkort weer een opfriscursus rijvaardigheid gehouden. Deze verkeersveiligheidstest is speciaal ontwikkeld voor automobilisten van 55 jaar en ouder die deskundig advies willen over hun verkeerskennis en rijgedrag. Het betreft hier een test zonder eventuele consequenties voor het rijbewijs!

  Meer info
 • Werkzaamheden N210 tussen Bergambacht en Schoonhoven

  (27-06-2018)

  De provincie Zuid-Holland voert in juni en juli 2018 groot onderhoud uit aan de N210 tussen Bergambacht en Schoonhoven. In het weekend van 13 juli 2018 en in de nacht van 23 op 24 juli vindt ernstige verkeershinder plaats.

  Meer info
 • “Krimpenerwaard Kookt” …. in Lekkerkerk

  (27-06-2018)

  In 2017 is een start gemaakt met kleine kookgroepen in alle dorpskernen van de Krimpenerwaard, bedoeld voor mensen die door middel van koken en eten met andere mensen in contact willen komen. De groep bepaalt met elkaar wat er wordt gekookt en verdeelt de taken onderling. De kosten van de maaltijd (ca. 3,00) worden door de deelnemers zelf betaald.

  Meer info
 • Vlogwedstrijd gemeente Krimpenerwaard met Milo ter Reegen

  (27-06-2018)

  Maak van jouw ideeën voor de toekomst een vlog en win 250 euro!

  Meer info
 • Continuering aanbieden huishoudelijk afval grondstoffencentrum Krimpen aan den IJssel voor inwoners drie kernen gemeente Krimpenerwaard

  (26-06-2018)

  Burgemeesters Cazemier en Vroom van de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel hebben een nieuwe overeenkomst ondertekend waarbij inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun grof huishoudelijk afval kunnen blijven aanbieden aan het grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 te Krimpen aan den IJssel. Het gaat hierbij om de inwoners uit de kernen Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel. De oude overeenkomst loopt af op 1 juli 2018.

  Meer info
 • Nieuw trekpontje verbindt wandelroute Lekdijk met natuurgebied de Kwakels

  (25-06-2018)

  Wethouder Jan Vente ( Recreatie & Toerisme) ontsloot vrijdagmiddag op feestelijke wijze, het ontbrekende deel van de wandelroute tussen recreatieterrein De Kwakels en natuurgebied Nespolder door het trekpontje over de Hooge Boezem in gebruik te nemen.

  Meer info
 • Wereldvluchtelingendag Krimpenerwaard groot succes

  (22-06-2018)

  20 juni was het Wereldvluchtelingendag. Dit is een speciale herdenkingsdag die sinds 2001 jaarlijks wordt gevierd in meer dan 100 landen om begrip voor vluchtelingen aan te kaarten en hun bijdragen aan de vrede te vieren. Dit jaar vond de viering voor het eerst plaats in de Krimpenerwaard op het terrein van welzijnsstichting SWOS. Georganiseerd door Vluchtelingenwerk, Krimpenerwaard Intercultureel en SWOS.

  Meer info
 • Vrijwilligers en medewerkers Westerweren geslaagd voor cursus Beweegstimulering

  (22-06-2018)

  Woensdagmiddag 20 juni volgden vrijwilligers en medewerkers van woonlocatie Westerweren in Bergambacht de cursus ‘Beweegstimulering’. De cursus werd gegeven door Beweegcoach van de gemeente Krimpenerwaard, Ineke van Vliet.

  Meer info
 • Midzomernachtzwemmen in ’t Wilgerak

  (22-06-2018)

  Vanwege het 50-jarig jubileum van zwembad ’t Wilgerak konden vaste bezoekers afgelopen woensdag deelnemen aan Midzomernachtzwemmen.

  Meer info
 • Duurzaam investeren in uw woning

  (22-06-2018)

  Denkt u er over om uw huis te verduurzamen? Misschien is de Energiebespaarlening wat voor u!

  Meer info
 • Vrijstelling kosten aanvraag VOG voor vrijwilligersorganisaties

  (18-06-2018)

  Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een bewijs van goed gedrag. Werkgevers of organisaties kunnen om een VOG vragen. Bijvoorbeeld als u in de kinderopvang of het onderwijs gaat werken. Ook wanneer u als vrijwilliger aan de slag gaat kan om een VOG gevraagd worden.

  Meer info
 • Verslag vergadering commissie Ruimte en Financiën 12 juni jl.

  (18-06-2018)

  Dhr. Van der Klugt van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard hield een presentatie over de stand van zaken van het project Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard (KIJK).  

  Meer info
 • College Gedeputeerden Staten Zuid-Holland bezoeken Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel

  (13-06-2018)

  Op dinsdag 12 juni bracht het College van Gedeputeerden Staten van de provincie Zuid-Holland een werkbezoek aan de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

  De gedeputeerden en de Commissaris van de Koning werden in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek ontvangen door de colleges van beide gemeenten. Vervolgens gingen het College van Gedeputeerde Staten en de colleges van B&W in drie groepen uiteen. Afzonderlijk van elkaar hebben ze een programma gevolgd op de thema’s de ontwikkeling van de regio Krimpenerwaard, economische vitaliteit en de energietransitie. Het werkbezoek werd afgesloten in het raadhuis in Krimpen aan den IJssel met een debat over de bereikbaarheid van de regio.

  Meer info
 • Internationale pers bezoekt Gouda en Krimpenerwaard

  (13-06-2018)

  Op 12 en 13 juni brachten 12 journalisten uit Italië, Frankrijk en Spanje  een bezoek aan Nederland met als thema “Holland Classic”  Zij begonnen hun reis in de mooie Kaasstad Gouda, bezochten daarna de Zilverstad Schoonhoven in de Krimpenerwaard en sloten hun bezoek af in Leiden.

  Meer info
 • Onderzoek naar stof PFOA in bodem Krimpenerwaard

  (08-06-2018)

  Op RTV Rijnmond werden deze week berichten gebracht over de effecten van de uitstoot door Chemours Dordrecht, voormalig chemieconcern DuPont, op de bodemkwaliteit. De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) heeft in de Alblasserwaard en rond Dordrecht grootschalig bodemonderzoek gedaan naar de aanwezigheid van PFOA.

  Meer info
 • Raadsleden Krimpenerwaard zoeken Zomerstage

  (04-06-2018)

  De gemeenteraad van de Krimpenerwaard vindt het ontzettend belangrijk om in contact te staan met de samenleving.

  De raadsleden gaan regelmatig op werkbezoek bij de vele mooie bedrijven, instellingen en organisaties die onze gemeente rijk is. Daarnaast gaan onze raads- en commissieleden, net als vorig jaar, in de maanden juli en augustus op Zomerstage.

  Meer info
 • Veteranendag Krimpenerwaard

  (04-06-2018)

  Afgelopen zaterdag organiseerde de gemeente Krimpenerwaard weer haar jaarlijkse Veteranendag. Alle inwoners van onze gemeente die als militair zijn uitgezonden om ons land te dienen, waren hiervoor uitgenodigd. Burgemeester Roel Cazemier ontving de veteranen voor een gezellig samenzijn en een buffet in een tent naast het Bastion in Schoonhoven.

  Meer info
 • Geslaagde Gastheer van de Krimpenerwaard-dag

  (04-06-2018)

  Maandag 28 mei vond voor de vierde keer een bijeenkomst plaats voor Gastheren van de Krimpenerwaard. Ondernemers en organisaties, werkzaam op het gebied van natuur, recreatie & toerisme leerden deze dag over wat duurzaamheid betekent en wat welke impact het kan hebben op je onderneming. Bio-ecologisch architect Jaap van der Laan ( Zuidbroek 138, Bergambacht) vertelde over zijn duurzaam gebouwde woning: de eerste in de Krimpenerwaard.  

  Meer info
 • ​Werkzaamheden rotonde De Wetering N210 Bergambacht

  (04-06-2018)

  Begin juni 2018 wordt gestart met de herstelwerkzaamheden van het palenmatras. Uiterlijk 31 december 2018 moeten deze herstelwerkzaamheden zijn afgerond, waarna de werkzaamheden voor de rotonde starten. Op 1 juli 2019 zal de rotonde De Wetering worden opgeleverd.

  Meer info
 • Het jaar 2017 in één oogopslag

  (04-06-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard presenteert u met trots ‘Het Jaar 2017 in één oogopslag’. Deze jaarrekening geeft u, in navolging op de Begroting 2017, inzicht in de inkomsten en uitgaven van afgelopen jaar. Op 10 juli behandelt de gemeenteraad het jaarverslag in haar vergadering. 

  Meer info
 • Terugblik WhatsApp buurtpreventie maand

  (28-05-2018)

  De gehele maand April stond in het teken van WhatsApp buurtpreventie. Maar wat heeft deze maand eigenlijk opgeleverd?

  Door alle inzet is het aantal bestaande WhatsAppgroepen behoorlijk gegroeid. Op 30 april waren er 38 WhatsApp buurtpreventiegroepen actief. Een toename van 5 groepen verspreid over de gemeente. Dit lijkt niet een enorme toename, maar iedere groep bestaat uit meerdere leden. Dit betekent dat er vele extra ogen en oren zijn bijgekomen die ingezet kunnen worden om de gemeente Krimpenerwaard veilig te houden.

  Meer info
 • Groenkalender

  (28-05-2018) Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  (28-05-2018)

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Zwemmen in de rivieren

  (28-05-2018)

  Zwemmen in rivieren en kanalen is zeer gevaarlijk vanwege de scheepvaart en als gevolg van de stroming van het water. Zwemmen in de vaargeul is verboden. Ga alleen zwemmen op de officiële zwemplekken.

  Meer info
 • Grote kavelruil Den Hoek afgerond

  (22-05-2018)

  De kavelruil voor polder Den Hoek in de Krimpenerwaard is afgerond: 200 hectare landbouwgrond en grond voor natuur zijn geruild van eigenaar. Alle partijen zijn erop vooruit gegaan, omdat de percelen van de eigenaren nu dichterbij elkaar liggen. Op vrijdag 18 mei is in een bijeenkomst de kavelruil feestelijk afgesloten. Wethouder Pieter Neven, voorzitter van de stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard stelde: “Het is mooi dat met de kavelruil Den Hoek twee doelen worden bereikt: het geeft de agrariërs met het oog op hun bedrijfsvoering een beter toekomstperspectief, daarnaast kan het bestaande natuurgebied verder uitgebreid worden.”

  Meer info
 • Beoogde coalitie Krimpenerwaard bekend!

  (17-05-2018)

  ‘Met ambitie samen verder!’ Onder dit motto gaan VGBK, VVD, Christen Unie en D66 de komende vier jaar met elkaar aan de slag. Ook de namen van de vijf beoogd wethouders en de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college zijn bekend gemaakt.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  (17-05-2018)

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Een leven redden kan iedereen: u ook!

  (15-05-2018)

  Word vrijwilliger bij Stan (voorheen: HartveiligWonen)

  Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Dan is het prettig om te weten dat hulp heel dichtbij is. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de eerste 6 minuten arriveren.

  Meer info
 • Meer kans voor bloemen, vogels en vlinders door gefaseerd maaien

  (15-05-2018)

  Sinds vorig jaar maait het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard de dijken in twee fasen. Hierdoor krijgen de planten, vogels, vlinders, bijen, etc. meer kans om zich te ontwikkelen. Er ontstaan bloemrijkere dijken en insecten kunnen zich verplaatsen naar het hogere gras. Ze voldoen hiermee aan natuurwetgeving en komen tegemoet aan de wensen uit de omgeving, die in 2015 een enquête hebben ingevuld over wonen en recreëren aan de dijk.

  Meer info
 • Uitvoering laatste maatregelen peilbesluit Bergambacht Zuid aan de Dijklaan

  (15-05-2018)

  Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is bezig mat de uitvoering van de laatste maatregelen van het peilbesluit Bergambacht Zuid. Op twee maatregelen na is alles uitgevoerd, maar om te zorgen dat Bergambacht–Zuid op hetzelfde peil komt als Bergambacht-Noord moeten de laatste maatregelen nog worden getroffen. Dit zijn een verbinding onder de nieuwe wetering parallel aan de Dijklaan en de verbinding tussen Bergambacht Noord en Zuid.

  Meer info
 • Textielinzameling levert lokale verenigingen goede doelen donatie op

  (08-05-2018)

  Wethouder Pieter Neven en mevrouw Wierenga van Stichting Sympany overhandigden dinsdag 8 mei aan 17 lokale goede doelen een waardencheque. Afgelopen jaar deponeerden de inwoners van de gemeente Krimpenerwaard 244.615 kilogram textiel in de textielcontainers van Sympany. Een deel van de opbrengst van dit ingezamelde textiel wordt gedoneerd aan lokale stichtingen of verenigingen met een goed doel. Het gaat om een totaalbedrag van €23.088.

  Meer info
 • Vierde cursus ‘Gastheer van de Krimpenerwaard’

  (07-05-2018)

  ​Duurzaamheid en samenwerken

  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de 4de cursusdag voor natuur-, (agro-)recreatie- en toeristische ondernemers. De cursus vindt plaats op maandag 28 mei en het thema is deze keer ‘Duurzaamheid en Samenwerken in de Krimpenerwaard’.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  (07-05-2018)

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • Akkoord op inhoud bij coalitievorming in gemeente Krimpenerwaard

  (04-05-2018)

  Formateur Pascal van der Hek laat weten dat de onderhandelende partijen Gemeente Belang Krimpenerwaard, VVD, ChristenUnie en D66 een akkoord bereikt hebben over de vorming van een coalitie in de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Groenkalender Krimpenerwaard

  (30-04-2018) Meer info
 • Gewijzigde openingstijden mei

  (30-04-2018)

  In verband met de feestdagen is het Klantcontact centrum gesloten op de volgende dagen:

  Meer info
 • Uitnodiging: Integraal Veiligheidsbeleid 2018-2022

  (17-04-2018) Meer info
 • Onderzoek naar realisatie Skaeve Huse in Krimpenerwaard

  (17-04-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard en de woningcorporaties starten een project om te onderzoeken of de realisatie van het concept Skaeve Huse in de gemeente Krimpenerwaard haalbaar is.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  (12-02-2018)

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  (12-02-2018)

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  (13-11-2017)

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
Archief