HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Wijziging aanvangstijd raadsvergadering 29 januari!

  In verband met de volle agenda begint de raadsvergadering op dinsdag 29 januari a.s. om 19.30 uur.

 • Nieuwe coalitie Krimpenerwaard een feit

  Op 17 januari 2019 is het nieuwe coalitieakkoord “Met ambitie samen verder! coalitieakkoord 2019-2022” ondertekend door de fracties van Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK), VVD, ChristenUnie, D66 en de nieuwe coalitiepartij Lokaal Op1. De beoogd nieuwe wethouder van Lokaal Op1 is Janette Hofman-Verwoert.

  Meer info
 • Krimpenerwaard Kinderpardongemeente

  De gemeente Krimpenerwaard sluit zich aan bij de inmiddels 144 gemeenten in Nederland die zich hard maken voor een versoepeling van de regels rondom het Kinderpardon. Unicef deed een oproep aan alle gemeenteraden om mee te doen aan de actie voor een ruimhartig kinderpardon van DeGoedeZaak en Defence for Childeren. Op 11 december heeft de gemeenteraad hier een motie over aangenomen.

  Meer info
 • Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ontvangt ondernemersprijs Midden Holland

  Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ging maandag 14 januari naar huis met de Ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Groot zakelijk! Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland uitgeroepen tot winnaar. Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever mochten de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Vente.

  Meer info
 • Fit-testen in de Krimpenerwaard

  Bent u boven de 65 jaar, woonachtig in de gemeente Krimpenerwaard en benieuwd naar uw fitheid? In januari en februari organiseert Team Sportservice Krimpenerwaard gratis fit-testen in onze gemeente. Alle 65-plussers zijn van harte uitgenodigd om hun conditie te testen. De fit-testen vinden plaats op:

  Meer info
 • Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

  door boswachter en aannemer 

  Staatsbosbeheer voert namens Groenalliantie Midden-Holland diverse werkzaamheden uit die de Krimpenerhout aantrekkelijker maken voor recreanten. De komende periode gaat de aandacht uit naar de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

  Meer info
 • ​Devrijwilligersbank.nl

  Heeft u een paar uurtjes per maand of per week over en wilt u iets betekenen voor uw (kwetsbare) mede-inwoners? Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl. Op deze site staan allerlei vrijwilligersvacatures uit de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Gezellig druk tijdens nieuwjaarsreceptie gemeente Krimpenerwaard

  Op donderdag 10 januari hield de gemeente Krimpenerwaard haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Zo’n 300 inwoners kwamen donderdagavond naar het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek  om het college van B&W en elkaar de hand te schudden. 

  Meer info
 • Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

  door boswachter en aannemer 

  Staatsbosbeheer voert namens Groenalliantie Midden-Holland diverse werkzaamheden uit die de Krimpenerhout aantrekkelijker maken voor recreanten. De komende periode gaat de aandacht uit naar de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

  Meer info
 • ​Heeft u behoefte aan meer contacten? Doe mee met Stolwijk Kookt!

  Elke tweede woensdag van de maand van 17.30 tot 20.00 uur koken en eten we gezellig samen in Stolwijk. Woensdag 9 januari is de eerste keer.

  Meer info
 • Drukbezochte informatiemarkt over energiebesparing in Lekkerkerk

  Samen aan de slag met het verduurzamen van de woningen

  Ruim 100 bewoners van Lekkerkerk kwamen op maandag 17 december naar de informatiemarkt energiebesparing en comfortabel wonen in het gemeentehuis. Het Duurzaam Bouwloket heeft in samenwerking met gemeente Krimpenerwaard de verduurzamingsmogelijkheden in Lekkerkerk in kaart gebracht. Bij de bezoeken aan vier van de meest voorkomende woningtypen in Lekkerkerk hebben ze verduurzamingsadviezen opgesteld.

  Meer info
 • Gym je fit in de buitenlucht!

  Wegens groot succes in Bergambacht en Vlist starten we vanaf vrijdag 11 januari 2019 ook in Haastrecht ‘buitengym’. Fysiotherapeute Marije Bosboom neemt de leiding en zorgt voor verantwoorde oefeningen!

  Meer info
 • Uw persoonsgegevens geheimhouden?

  De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen heeft of een rijbewijs. U kunt bekijken welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op www.rijksoverheid.nl (Onderwerpen > Privacy en persoonsgegevens)

  Meer info
 • Team Sportservice Krimpenerwaard adviseert inwoners op het gebied van sport en bewegen

  Team Sportservice Krimpenerwaard is sinds de zomer het lokale sportloket voor de gemeente Krimpenerwaard. Binnen de gemeente Krimpenerwaard informeert, adviseert en begeleidt Team Sportservice inwoners op het gebied van sport en bewegen. Dit gebeurt op veel verschillende manieren en is gericht op een brede doelgroep.

  Meer info
 • ​Afval Scheiden loont! Ook in 2019

  Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder u betaalt. Dat geldt ook in 2019, ondanks de verhoging van het afvalstoffentarief, waar de gemeente - door zaken waar we geen invloed op hebben - helaas toe genoodzaakt is.

  Meer info
 • Gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

  De kou zit weer in de lucht en dat betekent ook weer kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Veelal wordt er preventief gestrooid.

  Meer info
 • Reanimeren kunt u leren

  Op 8 december vond de laatste AED-training van 2018 plaats. Tijdens deze training ontvingen 95 cursisten hun Reanimatiecertificaat! In totaal hebben dit jaar maar liefst 426 cursisten met succes deelgenomen aan de reanimatietrainingen!

  Meer info
 • Mantelzorgpas niet meer geldig per 1 juli 2019

  Als waardering voor de mantelzorgers heeft de gemeente in de afgelopen jaren mantelzorgpassen uitgegeven. De gemeente heeft besloten de mantelzorgers op een andere manier te waarderen en te stoppen met de mantelzorgpas. 

  Meer info
 • Ook in 2019 weer Kom binnen bij bedrijvenweek

  Potentieel personeel binnenhalen of slimme stagiairs scoren? 

  Heeft u een bedrijf en heeft u mensen nodig? Wilt u de lege plekken in uw organisatie opvullen? Kunt u wel een stagiair gebruiken? Doe dan mee aan Kom binnen bij bedrijven 2019. In deze week zetten bedrijven hun deuren open en kunnen gemotiveerde potentiële medewerkers op bedrijfsbezoek gaan. Doe ook mee en reserveer maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 in uw agenda. 

  Meer info
 • Ondertekening overeenkomst natuurgebied Veenweiden

  Op 14 december is de eerste overeenkomst ondertekend voor de realisatie van natuur door inwoners van de Krimpenerwaard. Piet en Marja Blanken ondertekenden de overeenkomst samen met Han Weber, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Met deze ‘vaststellingsovereenkomst’ geven zij aan dat zij serieus verder willen als natuurboer in het natuurgebied Veenweiden Krimpenerwaard. 

  Meer info
 • Baggeren watergangen in de Krimpenerwaard

  Vanaf medio januari 2019 worden in de omgeving van Haastrecht watergangen gebaggerd. De gemeente en het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK) werken hierbij samen om het onderhoud zo efficiënt en kostenbewust mogelijk uit te voeren en overlast voor de omgeving te beperken. In opdracht van de gemeente wordt ook op andere plaatsen in de gemeente gebaggerd. Op www.krimpenerwaard.nl zijn de plattegronden van deze werkzaamheden te vinden. Het werk is wordt uitgevoerd door Den Hartog en Zonen B.V uit Oudewater.

  Meer info
 • 9 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  Op woensdag 12 december 2018 werd door de loco-burgemeester aan 9 volwassenen en 4 kinderen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie of optie uitgereikt. De nieuwe Nederlanders zijn mensen uit Marokko, Filipijnen, Irak, Dominicaanse Republiek, China en Groot-Brittannië.

  Meer info
 • Sollicitatietraining in Schoonhoven

  Ben je op zoek naar werk en kun je wel wat sollicitatietips gebruiken? Misschien kan een training in de bibliotheek jou helpen.

  Meer info
 • Mogelijkheid aanvragen donatie uit opbrengst textielinzameling

  Het textiel in de gemeente Krimpenerwaard wordt ingezameld door Sympany. Jaarlijks keert Sympany een deel van de opbrengst van het ingezamelde textiel uit aan door de gemeente aangewezen lokale goede doelen/ instellingen.

  Meer info
 • Uitvoering groot onderhoud bomen

  In de afgelopen maanden zijn de attentie- en risico bomen in de Krimpenerwaard geïnspecteerd op veiligheid. Het gaat om ruim 3.800 bomen die geïnspecteerd zijn van de ruim 20.000 bomen.

  Meer info
 • Adviseurs Duurzaam Bouwloket maken energiescans van voorbeeldwoningen

  De wijkaanpak energiebesparing en comfortabel wonen in Lekkerkerk is van start gegaan.  Onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket gaan de komende dagen het dorp in om energiescans (inclusief infraroodbeelden) te maken van een aantal voorbeeldwoningen. Met de scan worden de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen in kaart gebracht.

  Meer info
 • Eindverslag informateur Elzinga

  De gemeenteraad heeft op 15 oktober de opdracht voor een externe verkenner/informateur vastgesteld.

  Deze opdracht was “om in de meest brede zin te zoeken naar een coalitie die kan bogen op een zo breed mogelijk draagvlak in de raad” om te komen tot een “stabiel en bestuurskrachtig gemeentebestuur”.

  Meer info
 • Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders

  Woensdag 28 november is het boek ‘Panorama Krimpenerwaard – Vitaal slagenlandschap met eigentijds elan’ verschenen. Dit boek bevat onder meer 29 strategische agendapunten over ruimtelijke thema’s zoals economie, natuur, wonen, energie, mobiliteit, landbouw en cultuur. 

  Meer info
 • Statushouders tekenen participatieverklaring

  Op dinsdag 20 november tekenden tien statushouders tijdens een feestelijke bijeenkomst de Participatieverklaring. De nieuwkomers werden tijdens het participatieverklaringstraject wegwijs gemaakt in de gemeente Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Wij komen bij u langs: aanvraag ID-kaart in verzorgingshuis

  De gemeente gaat regelmatig langs bij de verzorgingshuizen in de gemeente zodat inwoners ter plekke hun paspoort of ID-kaart aan kunnen vragen. Op 29 november gebeurde dat in de Breeje Hendrik in Lekkerkerk. Ook wethouder Bening kwam een kijkje nemen bij deze speciale service van Burgerzaken. 10 oudere inwoners konden zo hun ID-kaart verlengen zonder de deur uit te hoeven.

  Meer info
 • Aanpassingen Gemeentegids 2019

  In week 50, maandag 10 december, start uitgever Akse Media met het actueel maken van de Gemeentegids Krimpenerwaard 2019.           

  Meer info
 • Het beste Sportidee van de Krimpenerwaard

  Uit onderzoek blijkt dat 37% van de inwoners van de Krimpenerwaard boven de 19 jaar onvoldoende beweegt. Om ook deze groep aan het bewegen te krijgen is door Team Sportservice Krimpenerwaard een wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard.

   

  Meer info
 • Bodemonderzoek naar stoffen PFAS en GenX in Krimpenerwaard

  Vanuit de fabriek van DuPont/Chemours in Dordrecht is in het verleden jarenlang PFAS uitgestoten. Deze stoffen zijn via de lucht verspreid en terechtgekomen op de bodem. Om te controleren of er ook sprake is van verspreiding naar de Krimpenerwaard is door adviesbureau Witteveen+Bos een bodemonderzoek uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn nu bekend.

  Meer info
 • Bericht verlenging reisdocument via MijnOverheid

  Verloopt uw paspoort of ID-kaart? Dan sturen we u een brief. Dan weet u dat uw reisdocument verlengd moet worden. U kunt nu ook kiezen om dit bericht digitaal via MijnOverheid te ontvangen. De gemeente Krimpenerwaard heeft zich namelijk aangesloten op MijnOverheid.nl.

  Meer info
 • Nieuwe energiezuinige schijnwerpers in de Krimpenerwaard

  Wethouder Ria Boere ontving woensdag 21 november uit handen van de heer Dekker van Technisch Servicebedrijf Dekker uit Stolwijk een bijzondere fotocollage. Op de foto staan een aantal markante gebouwen uit Schoonhoven, die onlangs zijn voorzien van energiezuinige schijnwerpers.

  Meer info
 • Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

  Op een koude, maar zonnige zaterdagochtend was een groepje raadsleden te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

  Meer info
 • Veilig op pad: gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

  De vorstperiode breekt weer aan en dat betekent ook kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Vaak wordt er preventief gestrooid.

  Meer info
 • WhatsApp buurtpreventie

  In de afgelopen weken waren er in de Krimpenerwaard een aantal bedrijfs- en woninginbraken, ook een aantal auto’s waren doelwit van het dievengilde. Reden om als straat of buurt extra alert te zijn op ongewone en verdachte omstandigheden. WhatsApp buurtpreventie is hier een heel mooi middel voor.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden december en januari

  Het Klant Contact Centrum is in december gesloten op de volgende tijdstippen:

  Meer info
 • Jaarwisseling

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar worden specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Op oudejaarsavond mag hier geen vuurwerk worden afgestoken tussen 18.00 uur en 02.00 uur.

  Meer info
 • Start werkzaamheden ophoging begraafplaats Krimpen aan de Lek

  Het zuidelijk deel van de begraafplaats aan de Molenweg in Krimpen aan de Lek wordt opgehoogd. Aannemer Molenaar Civiel B.V. uit Bergambacht heeft de opdracht gekregen en begint maandag 19 november met de werkzaamheden.

  Meer info
 • Collegeprogramma: duurzamer en vitaler 2018-2022 in beeld

  In het collegeprogramma Krimpenerwaard: duurzamer en vitaler 2018-2022 zijn de 23 speerpunten uit het Coalitieakkoord omgezet in concrete doelen.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Aanhoudende droogte

  In heel Nederland is sprake van aanhoudende droogte. Het hoogheemraadschap is daarom extra alert op de gevolgen hiervan.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
 • Gemeente via Whatsapp bereikbaar

  De gemeente Krimpenerwaard is gestart met een proef waarbij inwoners via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de gemeente. We willen hierbij nagaan of het gebruik van de populaire digitale berichtendienst WhatsApp effectief is.

  Meer info
 • Gemeente via WhatsApp bereikbaar

  Sinds 13 november 2017 kunnen inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hun vragen ook via WhatsApp stellen aan de gemeente. De berichtendienst is vanaf nu een standaard communicatiemiddel voor de gemeente. WhatsApp is een laagdrempelig kanaal waar bewoners makkelijk gebruik van kunnen maken.

  Meer info
Archief