HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Voorlopige uitslag Provinciale Staten

  Meer info
 • Burgemeester Cazemier: "Laat uw stem horen!"

  2019 is democratisch gezien een bij zonder jaar. U mag dit jaar drie keer uw stem uitbrengen.Op 20 maart kunt u leden voor de Provinciale Staten kiezen. Gelijktijdig kunt u uw stem uitbrengen op een bestuurder van de water­schappen. En in mei staan de verkiezingen voor het Europees Parlement op de agenda.

  Meer info
 • Wilt u meedenken over het cultuurbeleid?

  In juli 2019 wordt de kadernota cultuur aan de gemeenteraad voorgelegd. Dit kader geeft op hoofdlijnen richting aan het cultuurbeleid de komende jaren. Het ontwikkelen van dit kader doen we graag samen met onze partners uit het culturele veld. Bent u actief in het culturele veld in de gemeente Krimpenerwaard? Dan nodigen we u van harte uit om met ons mee te denken en in gesprek te gaan. 

  Meer info
 • Welkom voor Weidevogels!

  Hoe zorgen we dat weidevogels in onze veenweiden kunnen broeden, genoeg te eten vinden en hun jongen kunnen grootbrengen? In Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard kijken zo’n 13 melkveehouders in onze regio - samen met onderzoekers en adviseurs - hoe op het boerenbedrijf rekening gehouden kan worden met de natuurlijke behoeften van weidevogels. Daarvoor bedenken ze maatregelen die goed werken voor de weidevogel én de boer. Met het weideseizoen voor de deur heten we de weidevogels van harte welkom!

  Meer info
 • Cadeautje: gratis compost op de weekmarkt

  De gemeente Krimpenerwaard bedankt haar inwoners voor het apart houden van het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT-afval). Daarom delen wij gratis compost uit op de weekmarkten.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  Inloopspreekuren gesloten

  Het inloopspreekuur van de Stichting WON is gesloten op de volgende locaties en data:

  • Lekkerkerk - maandag 25 maart
  • Ouderkerk a/d IJssel - dinsdag 26 maart
  • Krimpen a/ d Lek - donderdag 11 en donderdag 18 april
  Meer info
 • Aanvraagperiode Schoolspullenpas 2019 gestart

  Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden heeft de aanvraagperiode van de Schoolspullenpas 2019 geopend. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen kan de Schoolspullenpas 2019 aangevraagd worden.

  Meer info
 • Werkzaamheden Bedrijventerrein De Wetering Bergambacht

  Sinds maandag 18 maart is de kruising Ambachtstraat, nabij Koningszuivel in Bergambacht, afgesloten voor al het verkeer, uitgezonderd voetgangers en fietsverkeer. Dit in verband met de aanleg van een nieuw hoofdriool.

  Meer info
 • College bezoekt het Thomashuis in Schoonhoven

  Meer info
 • Wethouder Hofman plant bomen met kinderen basisscholen ‘Kiezel en Kei’ en ‘De Ark’

  Vandaag – woensdag 13 maart - is het Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van basisscholen Kiezel en Kei en de Ark uit Bergambacht plantte wethouder Janette Hofman een serie nieuwe bomen langs de Prinses Julianastraat en directe omgeving.

  Meer info
 • WIJZIGING STEMBUREAUS

  Op uw stempas, die u pas hebt ontvangen, staat het stembureau dat het dicht bij uw huis is gevestigd. Drie stembureaus zijn gewijzigd omdat ze om verschillende redenen niet meer voldoen.

  Meer info
 • Gemeente onderzoekt locatie nieuwbouw Schoonhovens College en sporthal De Meent

  Kwalitatief goede onderwijshuisvesting, die duurzaam is en toekomstbestendig. Dat is waar de gemeente Krimpenerwaard verantwoordelijk voor is en ook veel waarde aan hecht. Voor sportaccommodaties geldt hetzelfde. 

  Meer info
 • Raad keurt bestemmingsplan groot natuurgebied Krimpenerwaard goed

  ”Een historisch moment”, aldus wethouder Jan Vente

  De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft dinsdag 5 maart het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard vastgesteld. Daarmee is de weg vrij voor de aanleg van nieuwe natuur in de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Snoeien van bomen

  Aannemer John Volk Boomverzorging start deze week met het snoeien van circa 340 bomen in diverse kernen. Het gaat om het uitvoeren van onderhoudssnoei en veiligheidssnoei. Deze werkzaamheden voeren we uit naar aanleiding van de in 2018 gehouden veiligheidsinspectie van bomen.

  Meer info
 • Zwembaden openen de deuren  2019

  Voorverkoop abonnementen van start

  Meer info
 • Workshop ‘WhatsApp’

  Handig communiceren, gratis bellen, foto’s sturen met je familie of anderen. Wat is het, waarom is WhatsApp zo handig en hoe doe je dat op je smartphone? Wij leren u er graag meer over.

  Meer info
 • Wandelen doe je samen!

  Maandag 25 februari is een wandelgroep gestart in Krimpen aan de Lek voor alle 55-plussers uit de gemeente Krimpenerwaard. De groep is opgedeeld in twee niveaus: een route voor instappers van 2,5 km en een route voor gevorderden van 5 km. De wandeling is op maandagen van 9.30 tot 10.30 uur. Deelname is gratis.

  Meer info
 • Lunch en luisterend oor voor dementerenden en hun mantelzorgers

  Het Ontmoetingscentrum Schoonhoven is het steunpunt voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

  Meer info
 • NL DOET

  Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

  Meer info
 • Meedenken over de toekomst van Krimpenerwaard: eerste inwonersavond druk bezocht!

  Donderdagavond 7 maart, was de eerste van drie inwonersavonden over de toekomst van de Krimpenerwaard in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Een druk bezochte avond waar inwoners met wethouders Ria Boere (Gemeente Krimpenerwaard) en John Janson (Gemeente Krimpen aan den IJssel), medewerkers van de twee gemeenten, provincie en met elkaar in gesprek gingen over de kansen die een tweede oeververbinding zou kunnen opleveren voor de regio.

  Meer info
 • Praat mee over “Klimaatneutraal is het nieuwe normaal”

  13 maart: Publieksavond over Klimaatgesprekken

  Woensdag 13 maart opent wethouder Bert Bening om 19.30 uur een discussieavond over klimaatverandering en klimaatkeuzes in de bibliotheek van Schoonhoven. 

  Vind jij het ook lastig om je gedrag te veranderen? Of weet je niet goed waar je moet beginnen? Ben je sceptisch of denk je dat het wel meevalt? Doe dan mee!

  Meer info
 • Toegangsweg centrum Stolwijk afgesloten voor verkeer

  De Populierenlaan krijgt nieuwe bestrating en er wordt nieuwe verlichting aangebracht.

  Meer info
 • Krimpenerwaardcadeaubonnen als waardering voor mantelzorgers

  De gemeente Krimpenerwaard waardeert uw inzet als mantelzorger enorm! Als teken van waardering ontvangen mantelzorgers in 2019 Krimpenerwaardcadeaubonnen ter waarde van € 100,-. Mantelzorgers kunnen de waardering bij het mantelzorgsteunpunt van de welzijnsstichtingen aanvragen via het formulier Waardering Mantelzorg 2019. Kijk hiervoor op onze website www.krimpenerwaard.nl en zoek op Mantelzorg. U kunt ook contact opnemen met de welzijnsstichting bij u in de buurt.

  Meer info
 • Inloopspreekuur over begraafplaats Gouderak

  Op de algemene begraafplaats in Gouderak liggen graven waarvan de termijn is verstreken of binnenkort gaat verstrijken. De gemeente heeft de nabestaanden per brief geïnformeerd. Als er geen nabestaanden bekend zijn, staat er een bordje bij het graf.

  Meer info
 • Onderhoudswerkzaamheden aan bomen in de Overtuin

  Deze week vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de bomen in de Overtuin. De werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers van de Stichting Overtuin Bisdom van Vliet,  onder begeleiding van een aannemer.

  Meer info
 • Nieuws van de welzijnsstichtingen

  Hulp nodig bij uw aangifte inkomstenbelasting?

  Binnenkort is het weer tijd voor de aangifte voor de inkomstenbelasting 2018. Voor velen is het lastig om de aangifte digitaal in te vullen. Wat mag u aftrekken? Heeft u recht op huur- en/of zorgtoeslag?

  Meer info
 • Nieuwsbrief gemeente Krimpenerwaard - 5 maart 2019

  Beste lezer,

  Meer info
 • 4 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  Op maandag 4 maart 2019 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Namens de burgemeester is aan 4 volwassenen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

  Meer info
 • Bedrijveninvesteringszone (BIZ) centrum Schoonhoven van start

  Grote meerderheid ondernemers voor centrumbrede samenwerking

  In de binnenstad van Schoonhoven start een Bedrijfsinvesteringszone (BIZ). Een BIZ maakt het mogelijk dat alle ondernemers gezamenlijk investeren om het stadscentrum aantrekkelijker, bekender en veiliger te maken. De ondernemers betalen hiervoor jaarlijks een bijdrage waarvan de gemeente de heffing en invordering verzorgt. De Stichting BIZ Centrum Schoonhoven heeft het initiatief genomen om een BIZ op te richten. In de afgelopen periode is hiervoor een draagvlakmeting gedaan. De uitkomst hiervan is dat een grote meerderheid van de ondernemers vóór invoering van een BIZ is. De BIZ start vanaf 1 januari 2019, voor een periode van 5 jaar.

  Meer info
 • Brexit en rijbewijs

  19 februari 2019 Op 29 maart 2019 gaat het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) de Europese Unie verlaten. Dit  heet  de ‘Brexit’. Door deze Brexit veranderen de voorwaarden  voor mensen uit het Verenigd Koninkrijk die in Nederland wonen of gaan wonen.  

  Meer info
 • Gemeente nieuwe partner van Meld Misdaad Anoniem

  Op 20 februari werd het partnerschap van de gemeente Krimpenerwaard met Meld Misdaad Anoniem getekend. Burgemeester Roel Cazemier en Marc Janssen, vertegenwoordiger van Meld Misdaad Anoniem, tekenden deze overeenkomst in aanwezigheid van Gert-Jan van den Burg, teamchef van de politie Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

  Deze maand verstuurt SVHW (Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling) weer de jaarlijkse lokale belastingaanslagen. Dit gebeurt digitaal via MijnOverheid en per post. Op het aanslagbiljet worden zoveel mogelijk verschillende lokale belastingen gecombineerd: het doel is alles overzichtelijk op één biljet.

  Meer info
 • Uitnodiging 'Meedenken gebiedsbod versterken leefbaarheid in Krimpenerwaard'

  MIRT- verkenning tweede oeververbinding Krimpenerwaard

  Wij nodigen u van harte uit voor een inwonersbijeenkomst om met ons mee te denken en te praten over het gebiedsbod versterken leefbaarheid in de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Fotowedstrijd nieuwe website

  De gemeente Krimpenerwaard werkt aan een nieuwe en gebruiksvriendelijke website. Onlangs hebben enkele inwoners meegedacht over de inhoud en de opzet van de website. Maar we willen ook graag uw hulp bij de vormgeving van de website. Daarom organiseren we een fotowedstrijd!

  Meer info
 • Parkeerplaats bij Loetbos opnieuw ingericht

  Vanaf 1 maart wordt de parkeerplaats bij het Loetbos (bij de Hendrikshoeve) opnieuw ingericht. De parkeerplaats is enkele weken gesloten. In de nieuwe situatie is de parkeerplaats alleen toegankelijk voor fietsers en mensen met invalidenauto’s.

  Meer info
 • Stemmen is belangrijk

  In het jaar 2019 zijn er drie verkiezingen. Op 20 maart gaan de stembussen open voor Provinciale Staten en voor de besturen van de waterschappen. En over enkele maanden staan de verkiezingen voor het Europees Parlement op de rol. Vanuit democratisch oogpunt gezien is 2019 dus een heel bijzonder jaar.

  Meer info
 • Oostelijke ontsluiting Bedrijventerrein De Wetering in Bergambacht

  Vanwege de werkzaamheden aan het bedrijventerrein de Wetering in Bergambacht wordt al het vrachtverkeer dat het bedrijventerrein bezoekt, dringend verzocht en aangeraden om gebruik te maken van de oostelijke ontsluiting van het bedrijventerrein.

  Meer info
 • Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek verwelkomt 500e deelnemer Reanimatietraining

  Afgelopen zaterdag verwelkomde wethouder Lavinja Sleeuwenhoek de 500e deelnemer van de Reanimatietraining. De gemeente is begin 2018 gestart met het opbouwen van het netwerk Hartveilig Wonen. Met HartveiligWonen verbetert de gemeente de acute zorg met een krachtig reanimatienetwerk van vrijwilligers en AED’s.

  Meer info
 • Grote brand in Timmerfabriek Stolwijk update 18 februari

  Zaterdag 16 februari woedde er een zeer grote brand bij een timmerfabriek aan de Nijverheidsweg in Stolwijk. In de timmerfabriek lagen ook kunststof kozijnen opgeslagen. Om 7.00 uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. 

  Brandlocatie

  De voorzijdes van alle panden en de Nijverheidsweg zijn inmiddels gereinigd en vrijgegeven door het onafhankelijk laboratorium. De panden van de buren zijn dus weer toegankelijk. De asbestproblematiek beperkt zich dus tot het pand en nabije omgeving van Nijverheidsweg 30 te Stolwijk. 

  Het voetbalveld met natuurgras is maandagavond weer beschikbaar voor de trainingen. De kunstgrasvelden worden dinsdag 19 februari gereinigd. 

  Meer info
 • Inschrijving bezoekers Kom Binnen Bij Bedrijven geopend

  Kom Binnen Bij Bedrijven - 11 tot en met 16 maart 2019

  Werkzoekenden en mensen op zoek naar een stageplaats, leerwerkplek en werkervaringsplaats kunnen zich nu inschrijven voor een bedrijfsbezoek. Ook wie vrijwilligerswerk zoekt of eens binnen wil kijken bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren namelijk wagenwijd open.

  Meer info
 • Controle hondenbezit 2019

  Is uw hond al aangemeld?

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden welzijnspunt SWOS Schoonhoven

  Het welzijnspunt van de SWOS is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op vrijdagmorgen is het welzijnspunt alleen telefonisch bereikbaar.

  Op 26 februari is de SWOS gesloten vanwege nascholing van de medewerksters.

  Meer info
 • Inventarisatie van openbare verlichting in de praktijk

  Beheer van openbare verlichting bij gemeenten begint met een goed beheerplan en een goede database. Maar hoe krijg je die? We laten het graag zien in de praktijk bij de gemeente Krimpenerwaard, waar het NLI bezig is met een inventarisatie van de openbare verlichting.

  Meer info
 • Stankoverlast gaslek Alblasserdam

  In de omgeving van Bergambacht, Schoonhoven kan men last hebben van Stankoverlast. Deze is afkomstig van een lekkage in een tank op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam. Vanwege de enorme stank en de grootte van het gebied wat last heeft van de stank is er een NL-alert uitgegaan. Er wordt onderzoek gedaan om de juistheid van de inhoud van de tank weer te kunnen geven. 

  Meer info
 • Extra tijdelijke gehandicaptenplaatsen stembureaus

  In verband met de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de stembureaus voor mindervaliden worden er tijdelijk een aantal parkeerplaatsen voorzien van het verkeersbord E6 (Gehandicaptenparkeerplaats).

  Het gaat om woensdag 20 maart en donderdag 23 mei van 07.00 tot 21.00 uur. 

  Meer info
 • Wethouder de Wit: "zo maak je erfgoed beleefbaar"

  Koeneschans opnieuw ingericht

  Met je mobiele telefoon terugkijken op het Rampjaar 1672. Een nieuwe ‘virtual reality’-beleving maakt een klein onderdeel van de rijke geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar voor iedereen. Wethouder Leon de Wit had woensdag 6 februari de primeur.

  Meer info
 • 9 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  Op maandag 4 februari 2019 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de loco-burgemeester is aan 9 volwassenen en 5 kinderen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek reikt zwemdiploma's uit

  Maandag 28 januari zwommen twaalf vrouwen van niet-Westerse afkomst af voor diploma A of B in zwembad De Hofstee in Bergambacht. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek reikte de diploma’s uit aan de trotse vrouwen: “In Nederland groei je als kind op met zwemles, het is hier een waterrijk gebied. Dat jullie als volwassen vrouwen hebben leren zwemmen is een geweldige prestatie!” Zij moedigde de vrouwen aan om vooral te blijven oefenen in de Krimpenerwaardse zwembaden.

  Meer info
 • Afspraken om huisuitzettingen te voorkomen

  De gemeente vindt het belangrijk kwetsbare huurders te beschermen tegen een huisuitzetting. Daarbij is een goede samenwerking tussen verschillende organisaties belangrijk. Wethouder Leon de Wit tekende namens de gemeente samenwerkingsafspraken om dit doel te bereiken.

  Meer info
 • 'Klei erbij' in Proeftuin Krimpenerwaard

  Hoe zorgen we voor minder bodemdaling in onze veenweiden? Met die vraag zijn melkveehouders, onderzoekers en adviseurs van Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard aan de slag. Door mee te bewegen met de natuurlijke processen van bodem, gewas en dieren werken zij aan een weerbaarder en veerkrachtiger landbouwsysteem. Daarvoor onderzoeken ze wat werkt en wat niet en waarom niet. En op welke manier zij daar op in kunnen spelen. Adaptieve landbouw noemen we dat.

  Meer info
 • Provincie maait anders, voor meer insecten

  De provincie Zuid-Holland maait in 2019 de provinciale bermen in de provincie anders. Het doel is een bloemrijke en gezonde berm creëren als leefgebied voor insecten. Want die insecten hebben we hard nodig.

  Meer info
 • Nieuwe coalitie Krimpenerwaard een feit

  Op 17 januari 2019 is het nieuwe coalitieakkoord “Met ambitie samen verder! coalitieakkoord 2019-2022” ondertekend door de fracties van Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK), VVD, ChristenUnie, D66 en de nieuwe coalitiepartij Lokaal Op1. De beoogd nieuwe wethouder van Lokaal Op1 is Janette Hofman-Verwoert.

  Meer info
 • Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ontvangt ondernemersprijs Midden Holland

  Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ging maandag 14 januari naar huis met de Ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Groot zakelijk! Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland uitgeroepen tot winnaar. Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever mochten de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Vente.

  Meer info
 • Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

  door boswachter en aannemer 

  Staatsbosbeheer voert namens Groenalliantie Midden-Holland diverse werkzaamheden uit die de Krimpenerhout aantrekkelijker maken voor recreanten. De komende periode gaat de aandacht uit naar de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

  Meer info
 • Uitvoering groot onderhoud bomen

  In de afgelopen maanden zijn de attentie- en risico bomen in de Krimpenerwaard geïnspecteerd op veiligheid. Het gaat om ruim 3.800 bomen die geïnspecteerd zijn van de ruim 20.000 bomen.

  Meer info
 • Eindverslag informateur Elzinga

  De gemeenteraad heeft op 15 oktober de opdracht voor een externe verkenner/informateur vastgesteld.

  Deze opdracht was “om in de meest brede zin te zoeken naar een coalitie die kan bogen op een zo breed mogelijk draagvlak in de raad” om te komen tot een “stabiel en bestuurskrachtig gemeentebestuur”.

  Meer info
 • Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

  Op een koude, maar zonnige zaterdagochtend was een groepje raadsleden te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

  Meer info
 • Veilig op pad: gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

  De vorstperiode breekt weer aan en dat betekent ook kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Vaak wordt er preventief gestrooid.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden december en januari

  Het Klant Contact Centrum is in december gesloten op de volgende tijdstippen:

  Meer info
 • Jaarwisseling

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar worden specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Op oudejaarsavond mag hier geen vuurwerk worden afgestoken tussen 18.00 uur en 02.00 uur.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Aanhoudende droogte

  In heel Nederland is sprake van aanhoudende droogte. Het hoogheemraadschap is daarom extra alert op de gevolgen hiervan.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
Archief