De gemeente Krimpenerwaard ontwikkelt een visie op maatschappelijke voorzieningen in de Krimpenerwaard. Dit doen we door inwoners, ondernemers en gebruikers van de Krimpenerwaard bij het proces te betrekken. We willen graag dat zij nu en in de toekomst prettig kunnen wonen, werken en leven. Hiervoor is het belangrijk dat er voldoende ruimte is voor ontmoeting, scholen en voorzieningen dichtbij huis. 

Onderzoek en reacties

Voor de visie is er een participatietraject opgestart, bestaande uit 3 rondes. Tijdens de eerste ronde (tot 16 juli) hebben we onderzoek laten uitvoeren naar de verschillende voorzieningen in de kernen. Het gaat hierbij om voorzieningen op het gebied van cultuur en recreatie, gezondheidszorg, onderwijs en kinderopvang, religie en levensbeschouwing, sport, en welzijn en maatschappij.

Vervolgens kon iedereen op de onderzoeksresultaten reageren. Op basis van het onderzoek en de ontvangen reacties, werken wij nu aan een concept visiedocument. Dit document is naar verwachting na de zomer klaar. Daarna start ronde 2 van het participatietraject.

Reactie op de conceptvisie

In de tweede ronde horen wij graag uw reactie op de conceptvisie. Naar verwachting is dat mogelijk in september / oktober 2023. Wilt u een herinnering ontvangen wanneer de tweede ronde van het participatietraject start? Geef uw e-mailadres aan ons door, dan sturen wij u een herinnering per e-mail.

Stuur mij een herinnering(externe link)

Uitkomst

De uitkomst van het participatietraject is een visiedocument op maatschappelijke voorzieningen in de Krimpenerwaard. Dit document zal worden vastgesteld door de gemeenteraad.