In 2022 heeft woningcorporatie QuaWonen besloten om de woningen van project Lorentzweg en omgeving te gaan slopen. De woningen zijn gebouwd op een fundering van houten palen. De paalkoppen zijn in de loop der jaren lange tijd droog komen te staan, daardoor zijn ze minder stevig geworden. Dat is op den duur een risico voor de veiligheid. Ook kunnen de woningen gaan scheefzakken, wat veel schade veroorzaakt. Qua Wonen en de gemeente willen graag dat de woningen veilig en stevig zijn. Daarom is helaas besloten om de woningen te slopen.

Het projectgebied Lorentzweg en omgeving.
Het projectgebied (Lorentzweg en omgeving).

Stedenbouwkundig plan

In overleg met de gemeente Krimpenerwaard heeft QuaWonen een schets gemaakt voor de buurt. In deze schets gaan we uit van appartementen en eengezinswoningen. We bouwen alleen sociale huurwoningen. De schets is een stedenbouwkundig plan. Dat betekent dat we een idee hebben van de gebouwen en de ligging. We weten nog niet hoe groot de woningen worden, hoeveel slaapkamers de woningen hebben en wat de huurprijzen zijn. Dat komt pas veel later.

De stedenbouwkundige concepten zijn getoond tijdens de inloopavond op 23 november 2023. Er is toen gevraagd naar input en ideeën van bewoners uit de omgeving. Deze input en ideeën worden waar mogelijk meegenomen in het stedenbouwkundig plan.

Planning

Deze planning is onder voorbehoud van wijzigingen.

  1. Nog te doen: Sloop/nieuwbouw 2025-2027 – fase 1

    Lorentzweg 10 t/m 32, Jan Ligthartstraat 1 t/m 19, Schaepmanstraat 1 t/m 19 en Wibautstraat 4 t/m 14 en 18 t/m 32.

  2. Nog te doen: Sloop/nieuwbouw 2027-2029 – fase 2

    Lorentzweg 34 t/m 42 en 46 t/m 54, Jan Ligthartstraat 2 t/m 18, Piersonstraat 1 t/m 19 en Wibautstraat 34 t/m 64.

Meer informatie

Houd deze pagina of de gemeentepagina in Het Kontakt in de gaten om op te hoogte te blijven. Daarnaast kunt u de website van QuaWonen(externe link) raadplegen. Heeft u vragen of opmerkingen over dit project? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!