Foto van de Asserlaan

De bestrating en riolering in het projectgebied van de Asserlaan en omgeving zijn toe aan een opknapbeurt. De riolering is hier verouderd, de wegen zijn verzakt en ook het groen kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Samen met het Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) werken we aan de voorbereiding van dit project.

Voorbereiding

In het najaar van 2021 is de voorbereiding voor het project gestart. Dit betekent dat er onderzoeken worden uitgevoerd en wordt bepaald welke werkzaamheden noodzakelijk zijn. Tijdens de voorbereiding van het project bekijken wij ook welke verbeteringen we in de openbare ruimte kunnen realiseren. Via een vragenlijst hebben de bewoners ideeën en/of suggesties aan ons doorgegeven.

Projectgebied

Op de projectenkaart kunt u zien welke straten we gaan opknappen in het projectgebied Asserlaan en omgeving. U kunt via onderstaande knop de kaart bekijken.

Projectenkaart Krimpenerwaard

Vragenlijst

In de zomer van 2022 hebben de bewoners van het projectgebied via een vragenlijst (enquête) laten weten wat zij belangrijk vinden voor hun wijk. Verschillende bewoners hebben hierbij aangegeven dat zij al in het voortraject mee willen denken over het ontwerp. Deze bewoners hebben hun ideeën gegeven en veel hiervan is opgenomen in het voorlopig ontwerp. De uitkomst van de vragenlijst zijn opgenomen in een overzicht. Dit overzicht vindt u onderaan deze pagina.

Impressie van de wijk

Bekijk het filmpje om te zien hoe de wijk er na de reconstructie bij benadering uit komt te zien.

(externe link)

Planning

Wanneer het voorlopig ontwerp af is organiseren wij een informatieavond. U kunt de voorgenomen plannen dan op tekening bekijken en zien wat wij met de opmerkingen hebben gedaan. Na de eerste informatieavond worden de plannen definitief gemaakt en wordt de aannemer voor het werk bepaald. Als het definitief ontwerp af is, vindt u deze op de projectpagina en worden omwoners hierover geïnformeerd. Als de aannemer bekend is organiseren wij een tweede informatieavond. Tijdens deze avond kunt u kennis maken met de aannemer van het werk en wordt er toelichting gegeven over de wijze van uitvoering.

Verschillende nutspartijen hebben kabels en leidingen in het projectgebied liggen. Zij hebben aangegeven werkzaamheden aan hun net uit te willen voeren. Deze werkzaamheden dienen vóór en tijdens de werkzaamheden van de gemeente plaats te vinden. De werkzaamheden van de nutspartijen veroorzaken dat de werkzaamheden van de gemeente op een later moment van start kunnen gaan. Voordat de werkzaamheden van de nutspartijen van start gaan, wordt u hierover nog geïnformeerd.

De planning van het project ziet er als volgt uit:

  • Informatieavond 1: tweede kwartaal 2023
  • Informatieavond 2: eerste kwartaal 2025
  • Start uitvoering nutspartijen: derde kwartaal 2024
  • Start uitvoering werkzaamheden gemeente: tweede kwartaal 2025

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden of heeft u suggesties over de inrichting van de wijk? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 14 0182, of per e-mail via projecten@krimpenerwaard.nl. De projectleider van dit project is Arjan Blok en de projectmedewerker is Esther Rietveld.

Contactformulier