Grofvuil (of grof huishoudelijk afval) is afval dat niet in een vuilniszak of minicontainer past. Denk bijvoorbeeld aan banken, stoelen, kasten, bedden of matrassen.

Grofvuil laten ophalen

Grofvuil wordt 4 keer per jaar op afspraak opgehaald door Cyclus. Hiervoor moet u betalen en maakt u een afspraak via de klantenservice van Cyclus (0182-547500). U hoort dan ook wat de kosten zijn. Het SVHW brengt deze kosten na de inzameling bij u in rekening. U kunt uw grofvuil laten ophalen op de onderstaande data.

  • Er vinden dit jaar geen ophaalmomenten meer plaats. Houd deze pagina in de gaten voor nieuwe data in 2023.

Heeft u geen afspraak gemaakt? Dan mag u niet zomaar uw grof huishoudelijk afval bij dat van de buren zetten. U loopt dan het risico dat u een flinke boete, plus de kosten voor de inzameling moet betalen. Houd bij het aanbieden van grofvuil rekening met het volgende:

  • Op de ophaaldag mag u het afval vanaf 6.00 uur aanbieden, tot uiterlijk 7.30 uur
  • Een stuk grofvuil mag niet zwaarder zijn dan 30 kg, of langer dan 1,25 meter.
  • De inhoud van een stuk grofvuil mag niet meer zijn dan 1 m3
  • Het grofvuil moet zoveel mogelijk handzaam zijn gebundeld
  • Grofvuil dat in zakken en dozen wordt aangeboden, wordt niet meegenomen.

Grofvuil wegbrengen

U kunt grofvuil ook gescheiden inleveren op de milieustraat in Bergambacht (maximaal 2m2 per keer). Op de website van Cyclus kunt u via het reserveringssysteem een afspraak inplannen. Inwoners van Schoonhoven brengen hun afval naar de milieustraat in Lopik. Zij hoeven daarvoor geen afspraak te maken. Meer informatie over de milieustraten vindt u op cyclus.nl(externe link) en lopik.nl(externe link).