Logo Krimpenerwaard

Zwembad ’t Wilgerak

peuterbadje

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad heeft drie mooie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide. 

Seizoen 2019

‘t Wilgerak opent dit jaar haar poorten op zaterdag 29 april 2019 om 10.30 uur haar poorten. In september wordt het zwemseizoen afgesloten.

Baden

Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddenstoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein is voor de peuters een groot speeltoestel geplaatst. In het familiebad zijn verschillende speel- en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, een polodoel en een waterglijbaan van 35 meter. In het diepe bad (diepte 2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartenlust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen.

Accommodatie

Zwembad ’t Wilgerak heeft een grote zonneweide met veel sport- en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen. Ook zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.

Het zwembad heeft moderne kleed- en doucheruimten en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen. Verder is er een eenvoudige horecavoorziening waar onder meer ijs, frisdrank en warme snacks verkrijgbaar zijn.