Zwembad Schoonhoven

Reserveren recreatief zwemmen

Vanaf 15 september 2021 is het zwembad gesloten. Het is daardoor nu niet mogelijk te reserveren en tickets te kopen.

Als u recreatief wilt zwemmen moet u online reserveren. Dit doet u door in de online webwinkel een kaartje te kopen voor de datum waarop u wilt komen. Heeft u een abonnement of 10-badenkaart? Dan is reserveren niet nodig.

Reserveren en tickets kopen

In het weekend is het diepe bad en het diepste gedeelte van het ondiepe bad het eerste uur gereserveerd voor banenzwemmers. Daarna is banenzwemmen alleen nog mogelijk in de middelste baan van het diepe bad. Kijk voor meer informatie onder openingstijden.

In het gebouw is het niet meer verplicht een mondkapje te dragen. De toiletten zijn open en u kunt weer gebruikmaken van de douches, kledinglockers en de lockers voor waardevolle spullen.

Zwemabonnement(en) kopen

In de periode dat het zwembad geopend is, kunt u digitaal uw zwemabonnement(en) kopen. De abonnementen kunnen bij de kassa van het zwembad opgehaald worden.

Let op:

  • Wilt u voor uw kind een enkel abonnement aanvragen? Dit kan door voor uw kind eerst een eigen account aan te maken
  • Kinderen ouder dan 16 jaar kunnen niet op een gezinsabonnement
  • Wilt u bij het afhalen van het abonnement ook een pasfoto meenemen? Heeft u zelf geen pasfoto? Dan wordt er van u een foto gemaakt bij het afhalen van uw nieuwe abonnement. 

Abonnement zwembad kopen

Zwembad ’t Wilgerak

peuterbadje

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad heeft drie mooie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide. 

We streven naar een rookvrij zwembad en de accommodatie heeft nu al meerdere rookvrije ruimtes.

Baden

Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddenstoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein is voor de peuters een groot speeltoestel geplaatst. In het familiebad zijn verschillende speel- en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, een polodoel en een waterglijbaan van 35 meter. In het diepe bad (diepte 2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartenlust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen. Het bad wordt verwarmd naar 21,5 ºC.

Accommodatie

Zwembad ’t Wilgerak heeft een grote zonneweide met veel sport- en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen. Ook zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.
  
Het zwembad heeft moderne kleed- en doucheruimten en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen. Bij de horecavoorziening kunt u terecht voor ijs, frisdrank en warme snacks.