Zwembad Schoonhoven

Het RIVM heeft bepaald dat vrij zwemmen nog niet is toegestaan. Vanaf zaterdag 1 mei kunnen uitsluitend banen gezwommen worden in blokjes van 30 minuten. Als u bij de kassa van het zwembad uw abonnement af komt halen, kunt u daarvoor reserveren. U mag dan drie afspraken vastleggen. Let op: dit kan niet kan telefonisch.

In de week van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei kan er dagelijks banen worden gezwommen tot 17.00 uur. Het avond zwemmen vervalt in deze week. 

We hopen vanaf maandag 10 mei de nieuwe richtlijnen te ontvangen. Hou voor de actuele informatie deze website en onze Facebookpagina in de gaten. 

Banen zwemmen

Met de de huidige COVID regels kan er in ieder geval gestart worden met banen zwemmen. Aan de kassa van het zwembad kunt u daarvoor reserveren. We hebben per bezoeker een half uur gereserveerd. Echtparen of mensen uit hetzelfde gezin mogen een baan delen. Banen zwemmen is van 07.00 tot 13.00 uur. Tussen 10.00 en 14.00 uur is er schoolzwemmen en kunnen per half uur vier mensen zwemmen.

Recreatief zwemmen

De regels voor het recreatief zwemmen vanaf  zaterdag 1 mei zijn nog niet bekend. Zodra er meer bekend is, kunt u dit lezen op deze website. Ook als u een abonnement aanschaft is gelimiteerd zwemmen een consequentie. Daar kan geen financiële compensatie aan worden ontleend.
 

Zwemabonnement(en) kopen

Hieronder kunt u digitaal uw zwemabonnement(en) kopen. De abonnementen kunnen vanaf vrijdag 16 april bij de kassa van het zwembad opgehaald worden.

Let op:

  • Wilt u voor uw kind een enkel abonnement aanvragen? Dit kan door voor uw kind eerst een eigen account aan te maken
  • Kinderen ouder dan 16 jaar kunnen niet op een gezinsabonnement
  • Wilt u bij het afhalen van het abonnement ook een pasfoto meenemen? Heeft u zelf geen pasfoto? Dan wordt er van u een foto gemaakt bij het afhalen van uw nieuwe abonnement. 

Abonnement zwembad kopen

Zwembad ’t Wilgerak

peuterbadje

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad heeft drie mooie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide. 

We streven naar een rookvrij zwembad en de accommodatie heeft nu al meerdere rookvrije ruimtes.

Baden

Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddenstoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein is voor de peuters een groot speeltoestel geplaatst. In het familiebad zijn verschillende speel- en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, een polodoel en een waterglijbaan van 35 meter. In het diepe bad (diepte 2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartenlust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen. Het bad wordt verwarmd naar 21,5 ºC.

Accommodatie

Zwembad ’t Wilgerak heeft een grote zonneweide met veel sport- en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen. Ook zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.
  
Het zwembad heeft moderne kleed- en doucheruimten en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen. Bij de horecavoorziening kunt u terecht voor ijs, frisdrank en warme snacks.