Zwembad Schoonhoven

Zwembad Schoonhoven

Luchtfoto zwembad Schoonhoven

Zwembad ’t Wilgerak

Zwembad ’t Wilgerak is het openluchtzwembad van Schoonhoven. Het zwembad beschikt over drie fraaie buitenbaden, is ruim opgezet met een aparte ruimte voor gezinnen met jonge kinderen en heeft een grote speel- en zonneweide. Door het goede overzicht en de routing kan ‘t Wilgerak gezien worden als één van de modernste en veiligste buitenbaden in Nederland.

Foto: Glijbanen bij Zwembad SchoonhovenBaden

Het zwembad in Schoonhoven heeft een peuterbad, een familiebad en een diep bad. Het peuterbad heeft een waterpaddenstoel en een kleine glijbaan. Midden op dit afsluitbare terrein is voor de peuters een groot speeltoestel geplaatst. In het familiebad zijn verschillende speel- en spelmogelijkheden, zoals een waterspuitbol, een glijheuvel, een polodoel en een waterglijbaan van 35 meter. In het diepe bad (diepte 2.00 meter) kunnen zwemliefhebbers naar hartenlust zwemmen, baantjes trekken, duiken of spelen.

Accommodatie

Zwembad ’t Wilgerak heeft een grote zonneweide met veel sport- en spelfaciliteiten. Zo kan er gevoetbald worden bij kleine en grote voetbaldoelen. Ook zijn er mogelijkheden voor volleybal, badminton, basketbal en tafeltennis.
  
Het zwembad beschikt over moderne kleed- en doucheruimten en er zijn kluisjes voor het veilig opbergen van waardevolle eigendommen. Verder is er een eenvoudige horecavoorziening waar onder meer ijs, frisdrank en warme snacks verkrijgbaar zijn.

Seizoen 2018

‘t Wilgerak opent dit jaar haar poorten op zaterdag 28 april 2018 om 10.30 uur haar poorten. In september wordt het zwemseizoen afgesloten met het traditionele ontbijtzwemmen voor de ‘vroege vogels’.

logo zwembad 50-jarig jubileum50-jarig jubileum

't Wilgerak viert dit jaar het 50-jarig jubileum. Daarom zijn er tijdens het seizoen extra activiteiten. Let op de aankondigingen in het zwembad, Het Kontakt en op deze website.