Ook u kunt deelnemen aan de WhatsApp Buurtpreventie en verdachte situaties doorgeven aan buurtbewoners. Samen maakt u de buurt leefbaarder en veiliger! De gemeente Krimpenerwaard en het politieteam Krimpenerwaard ondersteunen alle WhatsApp buurtpreventiegroepen die via de website wabp.nl  zijn aangemeld. Jaarlijks wordt een bijeenkomst gehouden voor de coördinator van deze groepen, er worden nieuwsbrieven gemaakt en is er een mogelijkheid voor een wijkschouw.

 

Whatsapp buurtpreventie

Hoe werkt het?

Via de WhatsAppgroep kun u elkaar waarschuwen voor verdachte personen en situaties. Door elkaar te informeren en de politie te bellen, is de kans groter dat de politie een verdachte kan aanhouden. Als u iets verdachts ziet, belt u eerst 112. Daarna brengt u de buurtbewoners op de hoogte via de WhatsApp. Met elkaar houdt u de verdachte persoon in de gaten tot de politie er is. 

Doe mee met de WhatsApp groep in uw buurt. Dat kan heel eenvoudig door www.wabp.nl te bezoeken en op de kaart de groep in uw buurt aan te klikken. Na het versturen van uw contactgegevens zal de beheerder van die groep u uitnodigen.

Is er nog geen WhatsApp groep in uw buurt, dan kunt u zichzelf aanmelden als beheerder van een nieuwe groep. Wilt u hierbij hulp of eerst meer informatie neemt u dan contact op met het team Openbare orde en veiligheid van de gemeente Krimpenerwaard. E-mail: meldpuntoov@krimpenerwaard.nl.

Naar de website Whatsapp Buurtpreventie

Spelregels

  • Deelnemers hebben minimaal de leeftijd van 18 jaar
  • Deelnemers zijn woonachtig/werkzaam/veel aanwezig in de buurt
  • WhatsApp is een burgerinitiatief

De politie komt alleen in actie wanneer een melding bij 112 gedaan wordt