Wat is het?

De gemeente Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat iedereen meedoet in onze lokale samenleving.

Wanneer u een uitkering ontvangt vanuit de Participatiewet, dient u er alles aan te doen om zo snel mogelijk weer binnen uw mogelijkheden betaald werk te vinden en te behouden.

Wat doen we?

De gemeente Krimpenerwaard heeft diverse re-integratietrajecten om u hierbij te ondersteunen. Dit varieert van een goede diagnose van uw arbeidsmogelijkheden, begeleiding naar een vacature samen met een jobhunter, begeleiding naar een garantiebaan, tot diverse sollicitatietrainingenindividuele jobcoaching na plaatsing op uw nieuwe werkplek. Dit realiseert Sociale Zaken samen met professionele lokale  organisaties.

Is reguliere betaalde arbeid (nog) niet mogelijk dan biedt Sociale Zaken ook begeleiding naar vrijwilligerswerk of werkervaringsplaatsen waardoor u mogelijkheden creëert om een bijdrage te leveren aan een vitale samenleving.

Hoe werkt het?

Nieuwsgierig geworden welke mogelijkheden Sociale Zaken u kan bieden?

Neem dan contact op met uw klantmanager om uw situatie te bespreken, concreet afspraken te maken om zodoende uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Tips

Regelhulp financieel CV

Zoekt u een nieuwe baan? De regelhulp financieel CV helpt u hierbij.

Als u een nieuwe baan zoekt, kan uw werkgever mogelijk gebruik maken van aantrekkelijke financiële regelingen als hij u in dienst neemt. Deze regelhulp laat u zien of dat zo is. Aan het eind kunt u een persoonlijke brief maken met een overzicht van de voordelen. Deze brief is uw financieel CV en kunt u bijvoorbeeld meesturen met uw sollicitatie.

Klik op regelhulp voor bedrijven en u weet snel of u of uw werkgever hier recht op heeft.

De uitkomsten en bedragen die de regelhulp laat zien zijn een schatting. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.