TenneT vervangt vanaf juli 2022 tot en met medio 2023 de bestaande hoogspanningslijnen (geleiders) door geleiders met een grotere capaciteit. In totaal gaat het om een 34 kilometer lange hoogspanningsverbinding tussen Krimpen en Geertruidenberg. Daarvan staan 11 masten in de gemeente Krimpenerwaard. Dit tracé is 3,9 kilometer lang en ligt in de buurt van de Schuwacht bij Lekkerkerk.

Waarom vervangen?

Er komen steeds meer grote windmolen- en zonneparken bij. Daarmee groeit het aanbod duurzame energie behoorlijk. Het aanbod van duurzame energie is minder goed te voorspellen dan dat van traditionele elektriciteitscentrales. De ene keer waait het hard of schijnt de zon volop, de andere keer is het weer bewolkt en windstil. Deze pieken en dalen in de productie van elektriciteit zijn van grote invloed op ons elektriciteitsnet. Om het transport van duurzame energie ook in de piekperioden mogelijk te maken, past TenneT het huidige elektriciteitsnet aan. TenneT combineert deze werkzaamheden direct met groot onderhoud aan isolatoren en masten. Tijdens de werkzaamheden blijft er een gedeelte van de hoogspanningsverbinding in bedrijf.

Bekijken en reageren

In oktober en november 2021 waren de ontwerpbesluiten te bekijken. Uw reactie hierop was mogelijk via de website van Bureau Energieprojecten(externe link).

Vragen

Heeft u vragen over dit project? Kijk voor meer informatie op de website van TenneT(externe link). U kunt ook gratis bellen met TenneT, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 83 66 388. Of stuur een e-mail naar servicecenter@tennet.eu.