Wat is het?

Woningen en andere gebouwen in de gemeente Krimpenerwaard moeten een aansluiting hebben op de gemeentelijke riolering. Deze aansluiting bestaat uit twee delen: een deel in uw eigen grond en een deel in de openbare ruimte. Voor de riolering in uw eigen grond bent u zelf verantwoordelijk. Voor het deel in de openbare ruimte is de gemeente verantwoordelijk, dit noemen we de perceelaansluitleiding.

Om de perceelaansluitleiding goed te laten werken, moet deze volgens de eisen van de gemeente worden aangelegd. Daarom vraagt u hiervoor een vergunning aan.

Rioolaansluiting aanvragen

Wat kost het?

Voor de aanvraag betaalt u geen leges. Wel betaalt u kosten voor de aanleg van de perceelaansluitleiding. Deze kosten zijn onder andere afhankelijk van de afstand, de graafwerkzaamheden en de gebruikte materialen. Na de goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u hiervan een overzicht. Als u hiermee akkoord gaat, laten wij de aanleg uitvoeren door een aannemer. Daarna ontvangt u van ons een factuur.

Extra informatie

Wilt u meer weten over rioolaansluiting binnen de gemeente Krimpenerwaard? Bekijk de onderstaande links voor meer informatie.