De hoogbouw, op het terrein van de Zilvervakschool (Mr. Kesperstraat 10) wordt verbouwd tot woonruimte voor beschut wonen. Dit is een woonvorm waarbij jongeren die (nog) niet geheel zelfstandig kunnen wonen, en bewoners van reguliere huurwoningen bij elkaar wonen.

Beschut wonen

Voor de zorgbewoners is er op vaste tijden begeleiding aanwezig en kan er altijd telefonisch een beroep worden gedaan op een hulpverlener. De eigenaar van het pand voert dit uit met zorgpartij Kwintes. Er komen in totaal 28 woningen in de hoogbouw, waarvan er 14 voor begeleid wonen en 14 voor reguliere verhuur zijn.

Bekijk hieronder een impressie van de nieuwe situatie. Aan deze beelden kunnen geen rechten worden ontleend.

  Impressie van de hoogbouw vanuit de tuin
  Hoogbouw Zilvervakschool impressie tuin

  Parkeren en ingang

  De bewoners kunnen via het schoolplein naar de ingang van de woningen, die naast de hoofdingang van het Zadkine College komt. Aan de voorzijde, aan de Mr. Kesperstraat, komt een nieuwe parkeerplaats. Deze parkeerplaats biedt ruimte voor auto's en fietsen van bewoners, bezoekers van het Zadkine College en anderen.

  Bomen en groen

  Er komt zoveel mogelijk groen op het schoolplein, om een aantrekkelijk gebied te creƫren. Aan de achterzijde van het gebouw komt een groene buitenruimte voor bewoners. Bestaande bomen blijven behouden, er wordt alleen extra groen toegevoegd aan het terrein.

  Planning

  Direct omwonenden hebben op een informatieavond in juli 2023 als eerste een inkijk in het ontwerp gekregen en vragen kunnen stellen. De vergunningaanvraag is ingediend en een besluit hierop wordt op korte termijn verwacht. De verbouwing start wanneer de vergunning is verstrekt. De eerste bewoners kunnen dan naar verwachting in het 3e kwartaal van 2024 hun sleutel krijgen.

  Meer informatie

  Heeft u vragen of wilt u meer informatie over dit project? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.