Duurzaam, transparant en verbonden met de omgeving

Het nieuwe huis van de gemeente Krimpenerwaard wordt duurzaam, transparant en verbonden met de omgeving

De combinatie van Ector Hoogstad Architecten en DOOR architecten won de Europese aanbesteding. In hun ontwerpvisie wordt het nieuwe gemeentehuis een bijzondere en unieke huisvesting met uitnodigende en transparante gevels. Ze kiezen voor duurzame materialen, zoals een houten draagconstructie, circulaire bakstenen, houten gevels en veel groen.  

Impressie voorontwerp gemeentehuis Krimpenerwaard

Slagen-landschap

Voor de vorm van het gebouw keken de architecten goed naar het slagen-landschap van de Krimpenerwaard. Ze stellen drie bouwdelen voor, die elk op een eigen ‘slag’ staan. Zo sluit hun ontwerp aan bij het kenmerkende landschap van de Krimpenerwaard met zijn lange zichtlijnen en weidse luchten.

Impressie nieuwe gemeentehuis in vogelvlucht

De architecten

Ector Hoogstad Architecten en DOOR Architecten werkten samen bij hun inzending. Hun visie en aanpak sloot het beste aan op de uitgangspunten van de gemeenteraad op het gebied van duurzaamheid (onder andere energieneutraal en circulair), multifunctionaliteit, participatie en financiën. De twee architectenbureaus hebben samen ook al eerder goede resultaten bereikt, vooral op het gebied van goede en duurzame kantoorgebouwen. 

Impressie voorontwerp gemeentehuis Krimpenerwaard