• Aantal uur: 32 - 36 uur
 • Opleidingsniveau: HBO

Direct solliciteren

Zie je het al voor je?

Als financieel adviseur ga je als kritische partner de vakteams proactief adviseren bij het vertalen van (externe) ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en neem je hen vroegtijdig mee in ontwikkelingen. Je geeft advies over knelpunten, risico’s, budgetten en financiële uitdagingen en neemt je collega’s hierin mee.
 

Wij

Krimpenerwaard is een middelgrote gemeente in het prachtige Groene Hart. Een landelijk gebied met elf unieke dorpen of steden, waar in totaal 58.000 inwoners wonen, werken en recreëren. Maar, jij wilt natuurlijk ook graag weten wat voor organisatie wij zijn. Klik hier om te lezen wat het werken bij de Krimpenerwaard zo leuk maakt!

Het team Financiën bestaat uit 20 medewerkers. Deze zijn verdeeld in Beleid en Beheer. Beheer houdt zich bezig met de harde kant van de financiële administratie zoals crediteuren- en debiteurenbeheer. Beleid houdt zich bezig met advisering en ontwikkeling van financieel beleid, maar ook met het opstellen van de Planning en Control stukken. Het team staat midden in de organisatie en daardoor zie je alle facetten van de gemeentelijke organisatie.
 

Dit ga je doen

Als financieel adviseur ga je, als ambassadeur van de afdeling, de vakteams adviseren met uiteenlopende financiële vragen en adviseur je hen over de P&C cyclus waaronder de kadernota, begroting, tussentijdse rapportages en de jaarrekening. Je vervult een belangrijke rol in het signaleren van risico’s en het benoemen van knelpunten.

Daarnaast:

 • Ben je in jouw rol als adviseur nauw betrokken bij een of meerdere taakvelden;
 • Ben je 1e financieel aanspreekpunt voor het team dat zich bezighoudt met de grondexploitaties en projecten;
 • Adviseer je over de financiën van één of meerdere verbonden partijen;
 • Stel je verordeningen op of lever je een bijdrage aan de totstandkoming.

Jij

Je bent een echte verbinder tussen Financiën en de vakteams en beschikt over de nodige politieke sensitiviteit. Je hebt oog voor bedrijfsprocessen en denkt vanuit daar naar mogelijke oplossingen. Je bent betrokken, toont initiatief en bent communicatief sterk en flexibel in de omgang met anderen. Op integraliteit van vraagstukken van collega’s ben je alert en je benadert collega’s zowel binnen het eigen team als ook van andere teams actief om zo samen tot een integraal advies te komen. Uiteraard heb je naast diepgaande kennis van je vakgebied ook het organisatiebelang voor ogen.

Daarnaast:

 • Beschik je over minimaal HBO werk- en denkniveau en heb je bij voorkeur een afgeronde studie richting Financiën of Economie;
 • Beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring;
 • Heb je bij voorkeur kennis van en ervaring met gemeentelijke financiën, de BBV en financiële applicaties.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

 • Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5.247,-  bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • Een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding en uiteraard een laptop en iPhone. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek!
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding;
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
 • Vitamine L(eren): een intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
 • Betrokken collega’s;
 • Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arie van Dieren, teammanager financiën. Hij is bereikbaar via 0182-729594 en email: a.vandieren@krimpenerwaard.nl.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Stuur je CV en motivatie via de button – “Solliciteer naar deze functie” – naar team P&O van de gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk. Hopelijk zijn we een match! Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open totdat wij een geschikte kandidaat hebben aangenomen.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.


 

Direct solliciteren