Feestelijke start bouw nieuwe sociale huurwoningen in Krimpen aan de Lek

Op maandag 10 juni vond de start plaats van een omvangrijk sloop-nieuwbouwproject voor sociale huurwoningen aan de Koningin Julianastraat in Krimpen aan de Lek. Wethouder Leo Barth, directeur-bestuurder Dennis Gerlof van QuaWonen en directeur Lotte van Houwelingen van aannemer BM van Houwelingen gaven het officiële startsein door symbolisch de eerste palen te slaan. Het project omvat de realisatie van 55 appartementen en 17 grondgebonden woningen. De oplevering van de woningen wordt eind 2025 verwacht.

Sociale huur voor verschillende doelgroepen 

Dit project omvat 2 woongebouwen met levensloopgeschikte appartementen. Deze gebouwen, met de namen De Koningin en De Prinses, beschikken beide over een gezamenlijke tuin en liggen direct naast het centrum van Krimpen aan de Lek. Daarnaast worden er twee blokken met eengezinswoningen gerealiseerd. In 2023 zijn er op deze plek 32 appartementen en 28 grondgebonden woningen gesloopt. 

Wethouder Leo Barth: “We zijn blij met deze nieuwe sociale huurwoningen die aan de laatste duurzaamheidseisen voldoen. Ook kunnen we met dit project 13 extra sociale huurwoningen toevoegen aan de woningvoorraad van Krimpen aan de Lek. Door het diverse aanbod zijn de woningen voor verschillende doelgroepen geschikt." 

Directeur-bestuurder Dennis Gerlof: “In 2017 zijn we gestart met het programma “Krimpen aan de Lek pakt door. De realisatie van de nieuwe woningen aan de Koningin Julianastraat zijn het mooie sluitstuk van dit omvangrijke programma.’

Groen karakter en klimaatadaptief ontwerp 

Het nieuwbouwproject is niet alleen gericht op het bieden van betaalbare woonruimte, maar ook op duurzaamheid en klimaatadaptatie. Het openbaar gebied wordt heringericht met aandacht voor een veranderend klimaat. De parkeerplaatsen worden voorzien van waterdoorlatende grastegels, wat bijdraagt aan een groen karakter en betere waterafvoer.

Wethouder Leo Barth, directeur-bestuurder Dennis Gerlof van QuaWonen en directeur Lotte van Houwelingen van aannemer BM van Houwelingen geven het officiële startsein.
Wethouder Leo Barth, directeur-bestuurder Dennis Gerlof van QuaWonen en directeur Lotte van Houwelingen van aannemer BM van Houwelingen gaven het officiële startsein door symbolisch de eerste palen te slaan.