De eikenprocessierups zorgt in heel Nederland voor overlast. De brandharen kunnen bij mens en dier tot klachten leiden. Huid, ogen en luchtwegen kunnen erdoor geïrriteerd raken. Daarom zien we de eikenprocessierups als een plaaginsect waartegen we maatregelen nemen.

Komt u langs bomen waarin de eikenprocessierups actief is? Dan kunt u in aanraking komen met de brandharen. Want de haartjes verspreiden zich via de wind. Van april tot in augustus is de overlast van de eikenprocessierups het grootst. Weten wat te doen na contact met de eikenprocessierups? Tips en uitleg vindt u op de website van de GGD Rotterdam-Rijnmond 

Eikenprocessierups in eigen tuin

Ziet u de eikenprocessierups op uw eigen terrein? Dan bent u verantwoordelijk voor de aanpak ervan. Loop hierbij geen risico en schakel een expert in. Specialisten hebben de juiste middelen om de eikenprocessierups veilig te verwijderen. Bekijk welk bedrijf u kan helpen via de websites van de brancheverenigingen:

Wat doet de gemeente?

Zodra nesten in de openbare ruimte opgemerkt zijn, dan laat de gemeente deze zo snel mogelijk verwijderen. Dit gebeurt altijd door een expert. Daarbij worden verschillende meldingen gecombineerd. Ook waarschuwen we u met borden als de eikenprocessierups aanwezig is. Zodat u contact kunt voorkomen en dieren uit de buurt kunt houden. Wilt u een melding doen van een nest van de eikenprocessierups in de openbare ruimte? Omschrijf dan zo duidelijk mogelijk de locatie van het nest.

Melding doen van eikenprocessierups