Denk mee!

De gemeente werkt aan plannen voor het opwekken van duurzame energie en het duurzaam verwarmen van woningen en gebouwen. Daar krijgt u ook mee te maken. Uw kennis en ideeën hierover zijn belangrijk.

Meedenken over de energietransitie

Wij zoeken nog inwoners, agrariërs en ondernemers die met ons mee willen denken. Met enige regelmaat vragen wij onze groep ‘Meedenkers’ om advies over ontwikkelingen in het Duurzaamheidsdossier. In 2021 zijn zij een belangrijke gesprekspartner geweest bij de uitwerking van de gemeentelijke Warmtevisie en bij de totstandkoming van de Regionale Energiestrategie.

Wilt u meedenken? Stuur dan een bericht naar duurzaam@krimpenerwaard.nl. Wij nemen dan contact met u op. Bekijk de pagina Duurzaam Doen voor meer informatie over duurzame energie en de gemeentelijke duurzaamheidsplannen.

Klankbordgroep jongeren

Ook de klankbordgroep jongeren vraagt aandacht van de gemeenteraad voor de energietransitie en het klimaat. Dat was daarom een van de thema’s van het debat Jonge stemmen, dat de klankbordgroep voor de gemeenteraadsverkiezingen organiseerde. Luka Biemond uit Stolwijk is lid van de Klankbordgroep Jongeren: "We moeten ervoor zorgen dat we minder gebruik gaan maken van fossiele brandstoffen. Maar duurzaamheid gaat ook om het stimuleren van de biodiversiteit. Daarom diende ik, samen met mijn broertje, in 2020 een motie in voor de aanleg van bloemenbermen in de Krimpenerwaard. Dat zorgt ervoor dat er meer verschillende soorten planten, insecten en vogels komen.”