Wat is het?

De gemeente vindt het belangrijk dat ook inwoners met een laag inkomen goed verzekerd zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve zorgverzekering, als uw inkomen lager is dan 120 procent van het sociaal minimum. U kunt kiezen uit verschillende polissen van twee zorgverzekeraars, Zorg en Zekerheid (ZZ) en VGZ.

Aanvullende verzekering

In de collectieve zorgverzekering zit, naast het basispakket, een aanvullende verzekering die hoge vergoedingen biedt. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie, tandartskosten en medicijngebruik. U kunt ook kiezen voor een uitgebreider pakket waarbij uw eigen risico volledig vergoed wordt. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zij moeten dan wel aangemeld worden bij de zorgverzekeraar. Verwacht u weinig medische kosten? Dan is een basisverzekering waarschijnlijk voordeliger voor u.

Hoe werkt het?

U kunt meedoen aan de gemeentelijke collectieve zorgverzekering als:

  • u in de gemeente Krimpenerwaard woont en ingeschreven bent
  • u niet meer dan 6 maanden premieachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar
  • u een inkomen hebt tot 120% van de bijstandsnorm
  • u een inkomen hebt tot 120% van het sociaal minimum

Bekijk en vergelijk

De verschillen zijn tussen de polissen en de premies kunt u bekijken op gezondverzekerd.nl(externe link). Hier vindt u ook alle informatie over de voorwaarden, de dekking en de vergoedingen per verzekering.

Wat moet ik doen?

Bent u verzekerd bij VGZ of bij Zorg en Zekerheid, maar doet u nog niet mee aan de Collectieve Zorgverzekering Minima? U kunt op elk moment een aanvraag doen voor deelname. Deelname aan de Collectieve Zorgverzekering start per eerstvolgende mogelijkheid, als blijkt dat u voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Bent u bij een andere ziektekostenverzekeraar verzekerd? Dan kunt u pas per 1 januari overstappen. Eind november worden de polisvoorwaarden bekendgemaakt en kunt u zich aanmelden via gezondverzekerd.nl(externe link).

Extra informatie

Voor vragen over de vergoedingen kunt u bellen met de onderstaande zorgverzekeraars. Ook kunt u contact opnemen of langskomen bij een welzijnsstichting in uw buurt, of het loket Samenleving & Zorg van de gemeente Krimpenerwaard.

  • VGZ, telefoonnummer : 0900-7799771
  • Zorg & Zekerheid, telefoonnummer: 071-5825550