De bestrating en riolering in het centrumgebied van Haastrecht zijn toe aan een opknapbeurt. De straten wordt opgehoogd, het groen wordt vervangen en het plein aan de Grote Haven en Kleine Haven krijgt een nieuwe inrichting. Samen met Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) werken wij aan de voorbereiding van dit project. Uiteraard is hier ook de Ondernemersvereniging Haastrecht (OVH) bij betrokken.

Voorbereiding

Voor het project zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals een riool- en bodemonderzoek. Ook zijn er gesprekken gevoerd met een afvaardiging van de ondernemers. Op basis van de onderzoeken en de gesprekken met de ondernemers wordt nu een voorlopig ontwerp gemaakt.

Het voorlopig ontwerp is een grove schets van de plannen. Heeft u ideeën of opmerkingen die u met ons wil delen? We horen graag van u. Vul het contactformulier in onderaan deze pagina of bel met 14 0182. Met uw inbreng maken we de beste inrichting van uw woon- en leefomgeving.

Wat is de planning?

Zodra het voorlopig ontwerp klaar is, organiseren wij een informatieavond. Het ligt aan de coronamaatregelen of dit ergens op locatie of digitaal is. Tijdens de informatieavond kunt u de voorgenomen plannen op tekening bekijken. Ook hoort u wat wij met de opmerkingen hebben gedaan. Na de eerste informatieavond worden de plannen definitief gemaakt en gaan we het werk aanbesteden.

Na de aanbesteding organiseren wij een tweede informatieavond. Tijdens deze avond maakt u kennis met de aannemer van het werk. Ook hoort u dan hoe het werk uitgevoerd gaat worden.

Globaal ziet de planning er als volgt uit (planning is onder voorbehoud):

  1. Afgerond: Informatieavond 1

    Derde kwartaal 2021

  2. Momenteel bezig: Informatieavond 2

    2022

  3. Nog te doen: Start uitvoering werk

    Eerste kwartaal 2023

Informatieavonden

De informatieavonden zijn ergens op locatie of digitaal. Dit is afhankelijk van de coronamaatregelen op dat moment. Bewoners en ondernemers worden hierover geïnformeerd in de uitnodigingsbrief.  

Stel uw vragen via het contactformulier

Wij helpen u graag. Heeft u vragen over de werkzaamheden of heeft u ideeën over de inrichting van de wijk? Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contactformulier

De projectleider van dit project is Ton de Swart en de projectmedewerker is Esther Rietveld.