Bouwdossiers en bouwtekeningen

Is de muur die u wilt gaan slopen geen dragende muur? Is de fundering van uw woning geschikt voor een uitbouw? Als u gaat verbouwen, heeft u vaak bouwtekeningen of constructiegegevens nodig van uw woning of bedrijfspand voor dit soort informatie. Die vindt u in de bouwdossiers van bouw- of omgevingsvergunningen die eerder verleend zijn. In het bouwdossier van de oprichting van het pand staan gegevens over bijvoorbeeld de fundering, sonderingen, vloerconstructies en dragende muren. Waar u een dossier kunt inzien, ligt aan het jaartal van het dossier. 

Bouwdossiers tot en met 2014

Voor alle bouwdossiers uit de periode tot en met 2014 verwijzen we u naar het Streekarchief Midden-Holland. Bijna alle dossiers van bouwvergunningen van de voormalige gemeenten in de Krimpenerwaard zijn naar het streekarchief overgebracht.

Streekarchief Midden-Holland

Het streekarchief is een zelfstandige organisatie die los staat van de gemeente Krimpenerwaard. Op de website van het Streekarchief Midden-Holland kunt u zoeken welke bouwvergunningen er beschikbaar zijn. Daarna maakt u een afspraak om het bouwdossier voor een adres in te zien. Dat kan door het streekarchief te bellen of een e-mail te sturen.

Contactgegevens

  • Chocoladefabriek, 1e verdieping
  • Klein Amerika 20
  • 2806 CA Gouda
  • Telefoon: (0182) 52 18 21
  • E-mail: info@samh.nl
  • Whatsapp: (06) 248 44 486

Scans bestellen

U mag tijdens het inzien van een dossier zelf foto’s maken (zonder flits) van de bouwtekeningen. Ook kunt u na inzage scans bestellen. Daarvoor betaalt u een startbedrag van € 5,-. Daar komt € 5,- bij per A0-tekening en € 0,50 per A3/A4-scan. U ontvangt de scans binnen 5 werkdagen per mail.

Bouwdossier van na 2014

Bent u op zoek naar een bouwdossier van na 2014? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Bel met 14 0182 en vraag naar een medewerker van het team Vergunningverlening. Die kan de bouwtekening voor u achterhalen en zo mogelijk digitaal aan u toesturen