Is de muur die u wilt gaan slopen geen dragende muur? Is de fundering van uw woning geschikt voor een uitbouw? Als u gaat verbouwen, heeft u vaak bouwtekeningen of constructiegegevens nodig van uw woning of bedrijfspand voor dit soort informatie. Die vindt u in de bouwdossiers van bouw- of omgevingsvergunningen die eerder verleend zijn. In het bouwdossier van de oprichting van het pand staan gegevens over bijvoorbeeld de fundering, sonderingen, vloerconstructies en dragende muren. Waar u een dossier kunt inzien, ligt aan het jaartal van het dossier. 

Bouwdossiers tot en met 2014

Voor alle bouwdossiers uit de periode tot en met 2014 verwijzen we u naar het Streekarchief Midden-Holland. Bijna alle dossiers van bouwvergunningen van de voormalige gemeenten in de Krimpenerwaard zijn naar het streekarchief overgebracht. Alleen van Schoonhoven zijn nog niet alle adressen naar het streekarchief gegaan.

Streekarchief Midden-Holland

Het streekarchief is een zelfstandige organisatie die los staat van de gemeente Krimpenerwaard. Op de website van het Streekarchief Midden-Holland(externe link) kunt u zoeken welke bouwvergunningen er beschikbaar zijn. Daarna maakt u een afspraak om het bouwdossier voor een adres in te zien. Dat kan door het streekarchief te bellen of een e-mail te sturen.

Contactgegevens

  • Chocoladefabriek, 1e verdieping
  • Klein Amerika 20
  • 2806 CA Gouda
  • Telefoon: (0182) 52 18 21
  • E-mail: info@samh.nl
  • Whatsapp: (06) 248 44 486

Scans bestellen

U mag tijdens het inzien van een dossier zelf foto’s maken (zonder flits) van de bouwtekeningen. Ook kunt u na inzage scans bestellen. Daarvoor betaalt u een startbedrag van € 5,-. Daar komt € 5,- bij per A0-tekening en € 0,50 per A3/A4-scan. U ontvangt de scans binnen 5 werkdagen per mail.

Bouwdossier van na 2014

Bent u op zoek naar een bouwdossier van na 2014? Of van een adres in Schoonhoven dat nog niet is overgezet naar het streekarchief? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente. Bel met 14 0182 en vraag naar een medewerker van het team Vergunningverlening. Die kan de bouwtekening voor u achterhalen en zo mogelijk digitaal aan u toesturen.