De Wilhelminastraat is toe aan een opknapbeurt. De verlichting, bestrating, riolering en het groen worden in één keer opgeknapt. Samen met Ingenieursbureau Krimpenerwaard (IBKW) is dit project voorbereid. Inmiddels zijn de technische voorbereidingen afgerond, is de aannemer bekend en is er een planning voor de uitvoering gemaakt.

Aannemer

De aannemer, die dit project gaat uitvoeren, is A. Molenaar Civiel B.V. uit Bergambacht.

Fases en planning

De aannemer is in de week van 1 november 2021 gestart met de werkzaamheden. Om de overlast zo veel mogelijk te beperken, werken we in fases. Voor elke fase is een omleidingsroute. Die wordt met borden aangegeven.

Vak 1

  • Riolering: week 44 2021 tot en met week 3 2022
  • Bestrating: week 4 2022 tot en met week 16 2022

Vak 2

  • Riolering: week 22 2022 tot en met week 28 2022
  • Bestrating: week 34 2022 tot en met week 41 2022

Vak 3

  • Riolering: week 29 2022 tot en met week 31 2022
  • Bestrating: week 42 2022 tot en met week 47 2022

De planning is onder voorbehoud van wijzigingen. We doen ons best om zoveel mogelijk volgens planning te werken. Lange levertijden van materialen of het weer kunnen invloed hebben op de planning.

Vervangen riolering

Zowel het hoofdriool als de huisaansluitingen worden vervangen. Voordat de werkzaamheden starten, moet alles wat boven de huisaansluiting ligt of staat, behalve de grond, worden weggehaald. Het gaat dan om de tegels, planten, bloempotten, hekjes, bomen enzovoort. Er moet een strook vrijgemaakt worden van 1 meter breed boven de huisaansluiting. Vraag zo nodig advies aan de toezichthouder.

Ophogen openbare ruimte

Dit is de grond die in eigendom is van de gemeente. Het ophogen van de tuinen is de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de woning. Onder het kopje Documenten vindt u de ophoogtekening. Hierop ziet u hoeveel centimeter er ongeveer wordt opgehoogd. We adviseren u om tegelijk met of vlak na de werkzaamheden uw tuin op te (laten) hogen.

Vervangen openbare verlichting

De lantaarnpalen worden vervangen door nieuwe lantaarnpalen met duurzame ledverlichting.

Eenrichtingsverkeer

In de Wilhelminastraat wordt tussen de Dammestraat en de Van Markenstraat eenrichtingsverkeer ingesteld.

Planten nieuwe bomen

In het najaar van 2022 worden nieuwe bomen geplant. Het gaat om grote bomen (Liquidambar styraciflua) in de grote boomvakken en kleine bomen (Amelanchier arborea "Robin Hill") in de smalle groenstrook. Onder het kopje Documenten vindt u het Groenplan.

Vergroenen van uw tuin

Kijk eens goed rond in de tuin. Zijn al die tegels wel echt nodig? Hoe kunt u de tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken? Belangrijk is om te kijken wat het beste bij u past. Hoeveel tijd heeft u? Heeft u groene vingers? En waar wilt u de tuin voor gebruiken?

Voor tips om zelf aan de slag te gaan, vindt u onder het kopje Documenten de brochure van Operatie Steenbreek. Ook kunt u kijken op www.operatiesteenbreek.nl(externe link).

Contact en informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel ze gerust, we helpen u graag. Aanspreekpunt tijdens de werkzaamheden is de toezichthouder, Marcel Erkel. Hij is dagelijks in de straat aanwezig. Hij beoordeelt of de werkzaamheden van de aannemer volgens afspraak worden uitgevoerd. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 06-22 48 02 61 of door te mailen naar marcel.erkel@ibkw.nl.

Voor contact met de gemeente kunt u gebruik maken van het onderstaande contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via 14 0182. Of stuur een e-mail naar projecten@krimpenerwaard.nl. De projectleider is Arjan Blok en de projectmedewerker is Marion Rozendaal.

Contactformulier