Op 15 maart was het Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van de Koningin Emmaschool en de Ichthusschool uit Schoonhoven plantten de wethouders Erik Wassink en Irma Bultman een twintigtal nieuwe bomen langs de Vrouwenmantel in Schoonhoven. 

Belang van bomen

Voordat de kinderen en de wethouders zich aan het planten van de bomen waagden, werd in de klas uitgelegd wat het belang is van bomen. Bomen zorgen voor een schonere en gezondere lucht en dragen zo bij aan een gezonde en duurzame wereld voor volgende generaties. De kinderen genoten zichtbaar van de leuke buitenklus en het mooie weer.

Herinneringspaal

Hovenierbedrijf Berkouwer uit Bergambacht leverde de bomen en assisteerde - samen met de buitendienstmannen van gemeente Krimpenerwaard - de kinderen met het planten. Ook de beide wethouders deden mee aan het zware werk. Kinderen betrekken bij het planten van hun ‘eigen’ boom zorgt ervoor dat ze al vroeg inzicht, kennis en begrip voor bomen in hun leefomgeving ontwikkelen. Er is een herinneringspaal bij de bomen gezet, zodat de kinderen er altijd aan herinnerd worden dat het ‘hun’ bomen zijn.