Pascal van der Hek, wethouder Dienstverlening , reikte maandag het 50ste digitaal aangevraagde rijbewijs uit aan Sebastiaan van Melis, inwoner van Ouderkerk aan den IJssel. 

Verschillende kanalen

“Wij vinden het belangrijk dat inwoners via verschillende kanalen zaken kunnen regelen met de gemeente. Het digitaal aanvragen van een (verlenging van een) rijbewijs is hierin een mooie stap”, zegt Van der Hek. “Wij streven ernaar meer diensten digitaal aan te gaan bieden”, zegt Van der Hek. “Daarnaast blijven wij uiteraard gewoon bereikbaar om, op afspraak, inwoners te helpen aan onze balie in Stolwijk.” 

Van Melis: “Ik zag dat de verlenging van mijn rijbewijs ook digitaal kon worden aangevraagd. Na een bezoek aan de fotograaf voor een pasfoto was de digitale aanvraag verder binnen enkele minuten geregeld. Hierdoor hoef ik een keer minder naar Stolwijk te rijden.” 

Online rijbewijs verlengen

Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen sinds 1 augustus online hun rijbewijs verlengen via de website van de RDW. Twee werkdagen later kan de aanvrager het rijbewijs al ophalen bij het gemeentekantoor, na het maken van een afspraak.

Let op: online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Voor de eerste aanvraag of vermissing van een rijbewijs moet u nog wel naar het gemeentekantoor.