Donderdag 8 september opende Erik Wassink, wethouder Recreatie en Toerisme, de Kaasmarkt van Gouda. Om precies 10.00 uur luidde hij de bel. Dit is al decennialang het officiële startsein van de toeristische kaasmarkt.

Wethouder Wassink: “Gouda is van de kaashandel, wij in de Krimpenerwaard van de productie. We kunnen niet zonder elkaar. Wie de complete kaasbeleving wil ervaren start in Gouda en komt de brug over naar onze kaasboerderijen.”

Campagne 'Kom over de Brug'

De kaasmarkt vindt iedere zomer wekelijks plaats. Het startsein voor de markt was deze dag ook het startsein voor de campagne “Kom over de Brug” van Stichting Promotie Krimpenerwaard en Zilverstadmarketing. Doel van de campagne is om inwoners van Gouda te verleiden om de Krimpenerwaard te bezoeken.

Verbinding tussen stad en platteland

Gouda en de Krimpenerwaard liggen naast elkaar en zijn alleen van elkaar gescheiden door de Hollandse IJssel. De verbinding tussen stad en platteland is hier duidelijk aanwezig. De kaas die al eeuwen in de Krimpenerwaard gemaakt wordt, vindt zijn weg naar handelsstad Gouda. In de dorpen en stadjes in de Krimpenerwaard is heel veel te zien, te doen en te proeven. Dus probeer eens wat nieuws en kom over de brug!

Meer informatie

Meer informatie over activiteiten, fietsroutes of bezienswaardigheden vindt u op indekrimpenerwaard.nl/overdebrug(externe link). Promotie Krimpenerwaard is wekelijks op de kaasmarkt te vinden met haar Mobiel Informatiepunt Krimpenerwaard. Hier kunnen bezoekers informatiemateriaal afhalen.

Erik Wassink, wethouder Recreatie en Toerisme, opent de Kaasmarkt van Gouda.