De provincie Zuid-Holland voert van 1 tot en met 15 september werkzaamheden uit aan de Zijdeweg (N475) in Ouderkerk aan den IJssel. De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Wat gaat er gebeuren?

Om deze weg in goede staat te houden voor de veiligheid van weggebruikers wordt de bovenste (asfalt) laag van de rijbaan waar nodig vervangen. Daarna worden de belijning en de vangrail aangepast.

Werktijden

De werkzaamheden worden uitgevoerd vanaf vrijdag 1 september (20.00 uur) tot vrijdag 15 september (6.00 uur). In het weekend van vrijdag 1 september (20.00 uur) tot maandag 4 september (6.00 uur) werken we dag en nacht door. Daarna werken we dagelijks tussen 20.00 en 6.00 uur, van maandag 4 september tot vrijdag 8 september en van maandag 11 september tot vrijdag 15 september.

Als het werk door (weers)omstandigheden niet klaar is, werken we in de nachturen van maandag 18 september tot vrijdag 22 september door.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

De Zijdeweg (N475) is tijdens de werkuren volledig afgesloten. Het wegverkeer wordt omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is de Kerkweg alleen bereikbaar voor bestemmingsverkeer (eenrichtingsverkeer richting de N210) en busverkeer (Arriva). Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. Ambulance, brandweer en politie kunnen gebruik blijven maken van deze weg. Buiten de werkuren is de weg open.

Geluidsoverlast

Tijdens de werkzaamheden kunt u (geluid-)hinder ervaren.

Bereikbaarheid woningen/bedrijven

Bedrijven en woningen in Ouderkerk aan den IJssel blijven bereikbaar voor bewoners, bezoekers en leveranciers.