Meer en beter opgeleide medewerkers, gelukkigere collega’s die niet zo’n last hebben van een hoge werkdruk of een werkend inclusiebeleid waardoor meer mensen kans op werk hebben. Ondernemers, managers en werkgevers staan vandaag de dag voor allerlei dillema’s die vaak te maken hebben met bestaande en nieuwe medewerkers. Reden te meer om krachten te bundelen en daar één loket voor in te richten waar alle werkgevers uit  de gemeenten Waddinxveen, Krimpenerwaard, Gouda en Bodegraven-Reeuwijk naartoe kunnen met  personeelsvraagstukken. Voor advies, informatie en concrete oplossingen om meer mensen aan het werk te helpen en te houden.

Handig maar ook noodzakelijk. Eén concrete oplossing is er niet, maar WSP Midden-Holland gelooft er wel in dat meer hart voor werknemen, werkgeven nog leuker maakt. Aandacht dus en een tikkeltje lef, want hiermee ga je buiten de gebaande paden. Tijdens de opening proostten de samenwerkende partijen met elkaar op deze missie. Binnenkort doen we dat ook graag met werkgevers uit de regio.

Wethouder Rogier Tetteroo van gemeente Gouda knipte tijdens de opening het lintje door om de fysieke plek in het Huis van de Stad te openen namens de vier gemeenten, UWV, Promen en Ferm Werk. Samen met de andere regionale bestuurders staat hij aan de wieg van WSP Midden-Holland en is blij dat er nu regionaal intensief wordt samengewerkt om werkgevers te helpen. Daarmee wordt de kans op succesvolle matches tussen werkgevers en werkzoekenden aanzienlijk vergoot. Kijken wat wél kan, is een zin die tijdens de openingsbijeenkomst nogal eens naar voren komt. Sommige werkgevers werken al volgens deze filosofie. Om verschillende redenen: omdat het moet – “we krijgen maar geen nieuwe medewerkers gevonden” – of omdat het past bij het bedrijf – “we vinden dat iedereen een kans op werk moet krijgen.”

Opleiden, opknippen en coachen

Soms staat er iets in de weg waardoor die matches niet gemaakt kunnen worden. Chantal Botz is projectleider bij WSP Midden-Holland en zegt daarover: “Heeft iemand de nodige diploma’s niet omdat leren in de schoolbanken niet weggelegd is voor ‘m? Dan leiden we ‘m toch gewoon op de werkvloer op of door een korte praktijkgerichte scholing. Niet jarenlang, ook niet een paar maanden, maar gewoon in een paar weken tijd. Met uiteraard een officieel certificaat of praktijkverklaring als beloning. Kan iemand niet álle taken uitvoeren die bij een functie horen? Dan is het opknippen van een functie een oplossing waar we graag bij helpen. Doordat we zo fijn samenwerken - bijvoorbeeld met de regionale ontwikkelbedrijven Promen en Ferm Werk -  is er altijd de juiste begeleiding en zijn er weinig financiële risico’s. Onze dienstverlening is kosteloos, maar we moeten er allemaal wel de tijd voor maken en ervoor willen gaan. Zowel de werkgever als de werkzoekende.”

Over WSP

WerkgeversServicepunt Midden-Holland stimuleert werkgevers om op een mensgerichte, slimme en financieel aantrekkelijke manier te ondernemen. Dat noemen we sociaal of inclusief ondernemen. Daarmee willen we meer mensen in Bodegraven – Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen aan het werk helpen en houden.

Foto: Wethouder Rogier Tetteroo knipt het lintje door bij WSP Midden-Holland in het Huis van de Stad namens de vier gemeenten, UWV, Promen en Ferm Werk.

Op de foto: Wethouder Rogier Tetteroo knipt het lintje door bij WSP Midden-Holland in het Huis van de Stad namens de vier gemeenten, UWV, Promen en Ferm Werk. Samen met de andere regionale bestuurders staat hij aan de wieg van WSP Midden-Holland en is blij dat er nu regionaal intensief wordt samengewerkt om werkgevers te helpen.