Als werknemers al een tijd niet gewerkt hebben, is het soms nodig dat zij eerst inzicht krijgen in wat ze kunnen en welk werk ze leuk vinden en welke kennis en vaardigheden zij nog moeten ontwikkelen om een baan te kunnen krijgen. Het traject Werken aan Werk helpt werknemers hierbij.

QuaWonen biedt deelnemer mooie kans

Eind maart brachten elf deelnemers van de Werken-aan-Werkgroep een bezoek aan de projectlocatie Vijverhoek in Krimpen aan de IJssel. De deelnemers kregen een boeiende presentatie over Qua Wonen als organisatie. Ook vertelden twee werknemers van het buurt- en complexbeheer van Qua Wonen toegewijd en vol enthousiasme over hun dagelijkse werkzaamheden. Op welke wijze zij hun weg naar een vaste baan bij en met Qua Wonen hadden gevonden, ontbrak uiteraard niet in hun verhaal. Na een vragenronde ging de groep de wijk in. Tijdens de wandeling hoorden de kandidaten dat een deelnemer van de Werken-aan-Werkgroep zich door een werkervaringsplaats kan ontwikkelen in de rol als aankomend buurtbeheerder. Een mooie kans om zich te ontwikkelen op weg naar een leven zonder uitkering, in een voor deze man geheel nieuwe rol! Kortom, een geslaagd Werken-aan-Werkbezoek!

Leeftijd hoeft geen issue te zijn bij Stinis Holland

Een maand eerder ging de Werken-aan-Werkgroep op bezoek bij de firma Stinis Holland uit Krimpen aan de Lek. Dit keer gingen er ook zes statushouders (vluchtelingen met een verblijfsstatus) mee.

Wietze Koning, production manager, vertelde tijdens een uitgebreide rondleiding vol enthousiasme over zijn boeiende organisatie. Zijn enthousiasme sloeg al vlot over op de kandidaten.

Bij de afsluiting van het bezoek gaven twee deelnemers spontaan aan dat zij wilden blijven als potentiele medewerkers voor Stinis. Ongetwijfeld betekent dit positieve signaal een start voor een uitgebreidere, individuele kennismaking. Ook een gesprek met de production manager en een vrouwelijke deelnemer die haar technische kennis en affiniteiten liet blijken, biedt mogelijk kansen voor de toekomst. De heer Koning liet ook weten dat leeftijd geen issue hoeft te zijn. Bekeken wordt wat de werknemer nog wel kan doen en niet wat de beperkingen zijn. Opnieuw een ochtend met verrassende wendingen en een prachtig inkijkje bij een bloeiend bedrijf!

Welke onderneming volgt?

Wilt u ook een groep deelnemers van Werken-aan-Werk ontvangen bij uw onderneming? Neem dan contact op met Monica Adriaansz of  Dominic Heiermann van team Re-integratie van Sociale Zaken via telefoonnummer 14 0182.

Stinis heeft begin dit jaar de ondernemersprijs Midden-Holland groot zakelijk gewonnen. Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland BV uitgeroepen tot winnaar. Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever mochten de award in ontvangst nemen uit handen van onze wethouder Jan Vente.