WaardZaam lanceert de Hartstikke Sociaal Bokaal voor werkgevers. Het doel is om sociale ondernemers in de Krimpenerwaard in het zonnetje te zetten. Sociaal ondernemerschap is een belangrijk onderdeel van de doelstellingen van WaardZaam. Diverse ondernemersorganisaties, zoals Land- en Tuinbouworganisatie Krimpenerwaard, Bedrijfsinvensteringzone Schoonhoven, winkeliers Krimpenerwaard en Ondernemerskring Krimpenerwaard zijn bij dit initiatief betrokken. 

Werkgevers helpen statushouders mee te doen in de Krimpenerwaard

In 2021 ligt de focus op werkgevers die een bijdrage leveren aan de participatie van statushouders. Statushouders zijn vluchtelingen die een officiële verblijfsstatus hebben. Voorwaarde voor de Sociaal Bokaal is dat deze statushouders in de Krimpenerwaard wonen. WaardZaam heeft voor dit thema de samenwerking gezocht met Krimpenerwaard Intercultureel. Krimpenerwaard Intercultureel (KIC) zet zich in voor de integratie en participatie van statushouders in de Krimpenerwaard. KIC en WaardZaam gaan graag met werkgevers in gesprek over de kansen om statushouders te laten deelnemen in hun bedrijf.

Werkgevers kunnen een stageplek, een werkervaringsplaats of een baan aanbieden aan statushouders. Krimpenerwaard Intercultureel zal zowel de werkgever als de statushouder begeleiden in dit proces. Op donderdag 25 februari lanceren WaardZaam en KIC de Sociaal Bokaal in een uitzending van RTV Krimpenerwaard. De opname vindt plaats bij Antum in Ouderkerk aan den IJssel. Directeur Ivor Koen heeft een taalstage aangeboden aan een statushouder en hij vertelt vol enthousiasme over zijn ervaringen. Daarnaast vertellen voorzitter Jaap van der Laan en wethouder Jan Vente meer over de nieuwe Hartstikke Sociaal Bokaal.

Ondernemer die zich het meest heeft ingezet voor statushouder wint de bokaal

Werkgevers in de Krimpenerwaard die een statushouder helpen, maken kans op de Hartstikke Sociaal Bokaal. Een onafhankelijke jury zal in het najaar die werkgever kiezen die zich het meest ingezet heeft voor statushouders. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de extra stappen die de werkgever heeft gezet om een statushouder een werkplek te bieden en hoe vernieuwend en inspirerend de werkgever omgaat met diversiteit binnen de organisatie. Vanwege de coronamaatregelen is het nog even spannend of de Waardborrel dit jaar kan plaats vinden, maar als deze doorgaat wordt de Hartstikke Sociaal Bokaal daar uitgereikt. Anders zal de bokaal bij de werkgever op locatie uitgereikt worden.

De samenwerkende organisaties willen met een gezamenlijke inspanning meer statushouders aan het werk krijgen of klaarstomen voor een baan.

Meer informatie vindt u op www.krimpenerwaardintercultureel.nl/sociaal-bokaal

Via deze website kunt u ook uw adresgegevens achterlaten als u tijdens een bezoek uitgebreid wilt horen over de mogelijkheden voor u als werkgever! Wij zorgen dan voor een interculturele traktatie bij de koffie!