Veel mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om te zorgen voor hun naaste. Toch is dit vaak best zwaar voor hen. WelZijn Krimpenerwaard ondersteunt mantelzorgers, zodat ze de zorg langer kunnen volhouden.

WelZijn Krimpenerwaard ondersteunt mantelzorgers

Mantelzorgers kunnen terecht bij het Steunpunt Mantelzorg van WelZijn Krimpenerwaard. De welzijnsstichting biedt praktische diensten aan. Denk aan vervoer naar het ziekenhuis, een klusje in huis of respijtzorg. Wilt u weten wat WelZijn Krimpenerwaard voor u kan betekenen? Kijk dan op www.welzijnkrimpenerwaard.com, bel naar 085-066 23 70 of stuur een e-mail naar info@welzijnkrimpenerwaard.com

Vraag ook de cadeaubonnen aan!

Bent u ook mantelzorger? Dan kunt u Krimpenerwaardcadeaubonnen van € 100,- aanvragen. U vraagt de mantelzorgwaardering aan via het formulier Waardering Mantelzorg 2022 bij WelZijn Krimpenerwaard. Op www.cadeaubonkrimpenerwaard.nl ziet u waar u de bonnen kunt inwisselen. Recent zijn er maar liefst 40 inleverpunten bijgekomen! U kunt de waardering aanvragen tot 1 december.

“Je komt nooit los van de zorg”

Marry van der Kroon-van Vliet uit Haastrecht is mantelzorger voor haar man Bert. Marry: “We waren nog maar 3 maanden getrouwd toen Bert een ernstige oogziekte kreeg. Hij kon niet doorgaan met het boerenbedrijf. We ruilden met een zwager van huis en die nam het bedrijf over. In de eerste jaren kon Bert nog op de fiets naar zijn werk in Schoonhoven. Later ging dat ook niet meer. Wij hebben daarna nog jaren varkens gemest en een caravanstalling gerund op een andere boerderij. Veel van het werk kwam op mij neer. Sinds kort wonen we in een fijn appartement. Vaak gaan we samen fietsen op de tandem. Een bezoekje aan ’t Honk in Vlist is hierbij een vast onderdeel. Het is er altijd gezellig. De ogen van Bert gaan steeds verder achteruit. Steeds meer zorg- en regeltaken komen op mij neer. Het valt niet altijd mee, je komt nooit los van de zorg, maar het is zoals het is. Ik ben heel blij met de mantelzorgwaardering. Ik heb iets moois gekocht bij de modewinkel in het dorp en heb nog een bon over. Daar ga ik bloemen van kopen of iets lekkers bij de bakker voor halen.” (Het interview is afgenomen door Anneke Meinema).

Mary van der Kroon en haar man Bert