Wilt u iets organiseren voor uw buurt of wijk? Een gezellige of sportieve activiteit, een ontmoetingsplaats, een buurtkrant, een jongerenactiviteit of iets anders? Zoek dan buurt- of leeftijdgenoten waarmee u dit samen kunt organiseren of neem contact op met WelZijn Krimpenerwaard. Zo kunnen we samen bekijken hoe uw plan kan worden uitgewerkt en of u er geld voor kunt aanvragen bij het fonds Burgerinitiatieven.

Contact of leefbaarheid

Elke inwoner van de gemeente Krimpenerwaard kan een bijdrage van het fonds aanvragen. Plannen waarvoor geld aangevraagd kan worden zijn gericht op contacten tussen wijkbewoners of dragen bij aan het vergroten van de leefbaarheid in de wijk, buurt of kern.

Aanvragen

Om geld voor uw plan aan te vragen, vult u het aanvraagformulier in. Deze kunt u vinden op welzijnkrimpenerwaard.com(externe link) of door te bellen, zodat wij een aanvraagformulier kunnen toesturen. Aanvragen kan 4 keer per jaar: voor 31 maart, voor 30 juni, voor 30 september en voor 31 december. Uiterlijk 2 weken na deze datum hoort u of u geld krijgt voor uw plan. Uw aanvraag moet voldoen aan een paar voorwaarden, die ook staan aangegeven op de website.