Dit jaar is het 77 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog leven we in vrijheid. Dat is een groot goed. Zeker nu we de hartverscheurende oorlog in Oekraïne van dichtbij meemaken, wordt het ons pijnlijk duidelijk dat leven in vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend is. Onvoorstelbaar is het leed dat zich daar afspeelt.

Niet vanzelfsprekend

Mede daarom is het van groot belang om jaarlijks bij onze vrijheid stil te staan. Om de verhalen en herinneringen te blijven vertellen. Het besef van vrede en vrijheid moeten we doorgeven aan volgende generaties. Alleen zo houden we levend dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

Van 75 naar 77 jaar

Door coronamaatregelen konden we onze vrijheid in 2020 en 2021 niet met elkaar vieren. Daarom vieren we geen 75,  maar 77 jaar vrijheid. Maatschappelijke organisaties en verenigingen organiseren de komende tijd activiteiten voor inwoners van de Krimpenerwaard en daarbuiten. De gemeente nodigt u van harte uit hieraan mee te doen. Zo hopen we 77 jaar vrijheid met elkaar, zonder beperkingen en op een respectvolle manier te vieren.

Meld uw publieksactiviteit

Iedere organisatie of vereniging mag een activiteit organiseren. De gemeente maakt hiervan een overzicht. Organiseert uw vereniging of organisatie een activiteit voor publiek bij 77 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard? Laat het weten via 77jaarvrijheid@krimpenerwaard.nl. Doe dit het liefst zo snel mogelijk. Vermeld hierbij zo duidelijk mogelijk wat de activiteit inhoudt, waar en wanneer die is en waar mensen eventueel een kaartje kunnen kopen.

Vergunning evenementen

Voor het organiseren van evenementen heeft u een APV-vergunning nodig. Voor kleine evenementen is een melding vaak voldoende. Heeft u eerder voor uw activiteit voor 75 Jaar Vrijheid Krimpenerwaard een vergunning aangevraagd of zelfs al gekregen? Dan kunnen wij die aanvraag verder behandelen. Hiervoor hebben wij de datum van uw voorkeur en een SXO-nummer nodig. Dit nummer staat op de ontvangstbevestiging van uw aanvraag. Vermeld dit nummer ook in uw terugkoppeling. Kijk voor meer informatie op de pagina Evenement organiseren. Neem bij vragen over uw vergunning of melding contact op met de APV-medewerkers. Dit kan via apv@krimpenerwaard.nl of via telefoonnummer 14 0182.