Op 19 februari jl. heeft een gecombineerde groep van 16 kandidaten een bezoek gebracht aan de firma STINIS Holland te Krimpen aan de Lek. Gecombineerd aangezien de samenstelling van deze groep bestond uit 10 kandidaten, deelnemers ‘Werken-aan-Werk’ en 6 zogeheten Statushouders.

Wietze Koning, Production manager, heeft tijdens een uitgebreide rondleiding vol enthousiasme verteld over zijn boeiende organisatie. Zijn enthousiasme sloeg al vlot over op veel kandidaten. Vol aandacht maakten de deelnemers kennis met Stinis en kon men diverse vragen stellen.

Bij de afsluiting van het bezoek in de bedrijfskantine gaven twee mannelijke deelnemers spontaan aan dat zij maar wat graag wensten te blijven als potentiele medewerkers voor Stinis. Ongetwijfeld betekent dit positieve signaal een start voor een uitgebreidere, individuele kennismaking.

Een vrouwelijke deelnemer van de ‘Werken-aan-Werk’ groep complimenteerde Wietze Koning welgemeend na afloop en liet meteen haar technische kennis en affiniteiten blijken.  Verrast twinkelden de ogen van deze vrouw toen Wietze aangaf of Stinis soms niet een toekomstige werkgever voor haar was.

Maar ik ben bijna 60 jaar….”, was de response van de deelneemster. De response van Wietze verraste de deelneemster nog meer; “leeftijd hoeft geen issue te zijn, we kunnen toch bezien wat je nog WEL kan doen”.

Gevolg was een individuele afspraak tussen beiden om zaken nader te beschouwen.

Kortom, een ochtend met verrassende wendingen en een prachtig inkijkje bij een bloeiend bedrijf !

Stinis heeft jl. januari de ondernemersprijs Midden Holland, groot zakelijk, gewonnen. Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland BV uitgeroepen tot winnaar en mochten Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever de award in ontvangst nemen uit handen van onze wethouder Jan Vente.