Nu de dagen korter worden en men geneigd is om binnen te blijven, zijn sommige initiatieven vanuit inwoners om iets samen te doen in eigen buurt of dorp mooi en belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan Halloweenfeesten voor kinderen, een spelmiddag voor senioren of een bingo om elkaar te ontmoeten.

Financiële bijdrage

Alle bovengenoemde projecten kregen een financiële bijdrage vanuit het project Burgerinitiatieven Krimpenerwaard. Hierdoor werd het mogelijk om een ruimte of spullen te huren voor de activiteit. In Haastrecht en Lekkerkerk organiseerden vrijwilligers Halloweenfeesten voor het dorp.

In Krimpen aan de Lek is een spelmiddag opgezet, waarbij inwoners elkaar wekelijks kunnen ontmoeten. In Schoonhoven was er een ‘Bruisavond’ om inwoners te laten brainstormen over wat ze zelf kunnen doen aan groen in de eigen buurt en stad. Er is nog voldoende geld, dus nieuwe initiatieven zijn zeker welkom. Zowel voor dit jaar, als voor het nieuwe jaar.

Welzijn Krimpenerwaard

Op de website welzijnkrimpenerwaard.com(externe link) is meer informatie te vinden over het project burgerinitiatieven en de 'spelregels'. Ook vindt u hier eenvoudig aanvraagformulier.