Werkgevers zijn verplicht om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De firma Goudriaan uit Ouderkerk aan den IJssel geeft concrete invulling aan deze Social Return verplichting. Een groep van 10 kandidaten startte begin april met een 2-daagse cursus VCA basis en VCA vol. Deze kandidaten wonen in de gemeente en hebben momenteel een bijstandsuitkering. In de VCA-cursus leren cursisten veilig, gezond en duurzaam werken. Het VCA-basiscertificaat wordt in steeds meer bedrijven verplicht gesteld voor werknemers in technische, logistieke en productiefuncties. Het is een waardevol certificaat dat 10 jaar lang geldig blijft. Wethouder Janette Hofman was aanwezig bij de start van de VCA-cursus om de deelnemers succes toe te wensen. 

Er is nog plaats voor nieuwe deelnemers VCA-cursus!

Binnenkort start opnieuw een VCA-cursus in Gouderak. Op dit moment is nog voldoende plaats voor nieuwe cursisten. Wilt u de cursus volgen of wilt u dat uw werknemers deelnemen aan de cursus? Neemt u dan contact op met de casemanager Dominic Heiermann, accountmanager werk. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06-106 91 91 2.

Op de foto luisteren wethouder Janette Hofman en de heer Goudriaan vol aandacht naar de bevlogen VCA-opleider Fred Bennink. 

Social return en investeren in vca scholing