De horeca heeft lange tijd nadeel ondervonden van de coronamaatregelen en staat nog steeds voor grote uitdagingen door de de gevolgen hiervan. Sinds 2020 hebben veel horecaondernemers gebruik kunnen maken van een uitbreiding van de terrassen. Ook dit jaar wil de gemeente deze mogelijkheid nog een keer bieden aan commerciële horeca inrichtingen binnen de Krimpenerwaard. Wel zijn een aantal voorwaarden aangepast.

De gemeente toetst eerst of de uitbreiding aan de voorwaarden voldoet. Daarom moet deze uitbreiding vooraf worden gemeld bij de gemeente. Deze meldingsplicht voorkomt aanvraagprocedures en leges, terwijl de gemeente toch zicht houdt op de initiatieven. Als de melding akkoord is, ontvangt u per brief een bevestiging.

Melden bij de gemeente

Wilt u uw bestaande terras tijdelijk uitbreiden of tijdelijk een nieuw terras te creëren? Meldt dit dan bij de gemeente. Het gaat uiteraard om een tijdelijke uitbreiding van de terrassen tot 1 november 2022.

Melding tijdelijk terras horeca

Voorwaarden

De tijdelijke terrassen moeten in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Voedsel- en drankverstrekking vindt alleen direct vanuit de inrichting plaats.  
  • Er mag enkel een zitmogelijkheid zijn (dus geen statafels).
  • Er mag geen muziek/geluid worden afgespeeld.
  • Op de rijbaan blijft een ongehinderde doorgang vrij voor hulpverlengingsdiensten en overig verkeer (minimaal 3,50 meter breed en 4,20 meter hoog).
  • Op voetpaden blijft een doorloopbreedte van minimaal 1,25 meter vrij voor voetgangers of rolstoelgebruikers.
  • Twee terrassen van ondernemers die aan elkaar grenzen dienen gezamenlijk een verzoek in dienen, dat versnelt ook het beoordelingsproces

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neemt u dan gerust contact op één van de medewerkers van team APV via telefoonnummer 14 0182. Wij helpen u graag verder.