Goed nieuws voor de 4300 basisschoolleerlingen in onze gemeente. Vorige week ontvingen ze uit handen van Team Sportservice Krimpenerwaard de allereerste ‘Sjorsboekjes’. Het eerste boekje werd overhandigd aan Noortje uit groep 5 van CBS De Ark in Bergambacht door wethouder sport en onderwijs Lavinja Sleeuwenhoek en buurtsportcoach Pauline Groenendaal. Met het ‘Sjorsboekje’ kunnen de kinderen dit schooljaar ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. 

Van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen voortaan vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Op de website, www.sjorssportief.nl, van Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt het hele jaar het aanbod aangevuld met leuke en uitdagende activiteiten / sporten.  

Kennismaken met sport en cultuur

Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice: “Zowel de gemeente Krimpenerwaard als Team Sportservice vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.’’ 

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Krimpenerwaard. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven kan vanaf woensdag 17 februari

Vanaf woensdag 17 februari kunnen kinderen zich inschrijven voor de activiteiten via de website www.sjorssportief.nl. Gert-Jan Klop: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”