Subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling

LEADER is een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling in de Krimpenerwaard. Vernieuwende projecten die passen binnen het thema duurzaamheid en landbouw, waarin de thema’s plattelandsontwikkeling, klimaat, milieu, water en biodiversiteit centraal staan, kunnen in aanmerking komen voor subsidie. In de afgelopen 20 jaar zijn in de Krimpenerwaard tientallen LEADER-projecten gerealiseerd.

Programma komende jaren

Ook voor de komende jaren willen we in de Krimpenerwaard weer een LEADER-programma opzetten. Daarom werken we de komende maanden aan een nieuw plan, de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS). Tijdens verschillende bijeenkomsten werd hier enthousiast over gediscussieerd, informatie gedeeld en aangetoond voor welke thema’s draagvlak is. Deze informatie wordt verwerkt in de LOS. Op basis hiervan kan een LEADER-programma worden opgericht dat bij ons gebied past.

Meedenken

Heeft u de bijeenkomst gemist, maar wilt u toch graag meedenken? Stuur dan een e-mail naar leader@krimpenerwaard.nl. Alle inbreng is welkom. Wilt u liever alleen op de hoogte gehouden worden van verdere ontwikkelingen? Ook in dat geval kunt u mailen.

Documenten