Vanaf 1 april kunnen organisaties, verenigingen en instellingen een jaarlijkse subsidie aanvragen voor 2022. Ook kunnen ze vanaf deze datum de verantwoording over de subsidie van 2020 indienen. De betreffende organisaties ontvangen hierover een e-mail. Heeft u deze niet ontvangen, dan kunt u contact met ons subsidieteam opnemen.

Indienen van een subsidieaanvraag of verantwoording

Een jaarlijkse subsidie aanvragen of een verantwoording indienen kan van 1 april tot en met 1 juni 2021. De Subsidie Stappenkaart helpt hierbij. Op deze kaart ziet u welke stappen u doorloopt bij een subsidieaanvraag of verantwoording. Deze is te vinden op www.krimpenerwaard.nl/subsidie-aanvragen. Ook vindt u op deze site meer informatie over de subsidieverordening, de subsidieregeling en achtergrondinformatie over het subsidiebeleid.

Verleende subsidie 2020 en de coronacrisis

Door de coronacrisis vonden veel activiteiten in 2020 niet of voor een deel plaats. Op www.krimpenerwaard.nl/vaststelling-subsidies-verband-met-de-coronacrisis kunt u lezen hoe de gemeente hiermee omgaat. Om te kunnen bepalen of u de subsidie voor 2020 (gedeeltelijk) moet terugbetalen of niet, vragen we u het verantwoordingsformulier in te vullen. 

Wij raden eHerkenning aan

Om subsidie aan te vragen heeft u een DigiD of eHerkenning nodig. Zo kunt u uw aanvraag volgen via het klantportaal. Voor verenigingen, stichtingen en organisaties raden wij eHerkenning aan. Dan is de vereniging of stichting de aanvrager en verantwoordelijk. 

Voor eHerkenning heeft u minimaal betrouwbaarheidsniveau 2 nodig. Heeft u eHerkenning niveau 1 dan moet u eHerkenning upgraden naar een hoger betrouwbaarheidsniveau. Het is afhankelijk van uw leverancier hoe u een upgrade regelt. Dit kan bijvoorbeeld gaan via een online upgradeformulier, een beheermodule of een app. Er kunnen ook kosten verbonden zijn aan het upgraden. Neem daarom contact op met uw eHerkenning leverancier. Op de pagina www.eherkenning.nl vindt u meer informatie.

Bel ons gerust als u vragen heeft

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze medewerkers van het subsidieteam. U kunt vragen naar Sonja de Kievit of Touria Darkaoui. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 14 0182 of op het e-mailadres info@krimpenerwaard.nl.