De gemeente Krimpenerwaard verhoogt de maximale koopsom van een woning waarop de Starterslening kan worden aangevraagd, van € 225.000,- naar € 355.000,- euro. Dat betekent dat starters op de woningmarkt deze lening kunnen aanvragen, wanneer ze een huis gaan kopen van € 355.000,- euro of minder.

Nieuwe voorwaarden

Het bedrag is aangepast aan de maximale NHG-grens (Nationale Hypotheek Garantie). De NHG-grens wordt jaarlijks opnieuw bepaald. Wij hebben de voorwaarden aangepast, omdat wij het belangrijk vinden om starters te helpen bij het kopen van hun eerste woning. Door deze nieuwe voorwaarden sluit de Starterslening beter aan op de huidige woningmarkt.

Starterslening

De Starterslening is vaak net dat financiële steuntje in de rug, om de koop van een eerste woning mogelijk te maken. Dit mag een bestaand huis zijn, of een huis dat nog gebouwd moet worden. De Starterslening is een tweede hypotheek naast de gewone hypotheek voor het huis. Het bedrag van de Starterslening kan het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en de maximaal mogelijke hypotheek voor de koper. De eerste drie jaar betaalt de starter geen maandlasten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Starterslening en de voorwaarden? Lees dan verder op de pagina Starterslening. Heeft u na het lezen van deze pagina nog een vraag? Dan kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 14 0182 of een mail te sturen naar info@krimpenerwaard.nl. Wilt u meer weten over de Nationale Hypotheek Garantie en wat dit betekent? Kijk dan op nhg.nl.