• Aantal uur: 36 uur
 • Plaatsingsdatum: 07-11-2022
 • Opleidingsniveau: HBO+

Direct solliciteren(externe link)

Wij zijn op zoek naar een ervaren strategische communicatieadviseur. Een stevige sparringpartner die zich thuis voelt in een politiek bestuurlijke omgeving. Iemand die zijn of haar collega’s op zowel interne als externe communicatieopgaven adviseert, faciliteert en ondersteunt. Ben jij die enthousiaste professional met een duidelijke visie op communicatie binnen het openbaar bestuur? Dan zijn we op zoek naar jou! Je komt terecht in een fijn team van acht communicatieprofessionals met elk hun eigen pakket aan ervaring en kwaliteiten. Klinkt dit als iets wat helemaal bij jou past? Fijn, want we kijken al uit naar jouw komst!
 

Wij

Wij
De gemeente Krimpenerwaard: een vriendelijk, groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Wij geven elkaar de ruimte, maar blijven ook naar elkaar omkijken. We kunnen als collega’s op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuk maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.
 

Jouw werkweek

Wat ga je doen?
Jij bent straks eerste aanspreekpunt en sparringpartner voor de directie en het college. Jij bent betrokken bij strategisch bestuurlijke, corporate en afdeling overstijgende vraagstukken. Je draagt zorg voor de doorvertaling van bestuurlijke prioriteiten naar team communicatie. Zo adviseer je bijvoorbeeld over (pers)gevoelige issues en actuele, complexe dossiers. Hierbij bewaak je de afstemming tussen de vraag van het bestuur en de organisatie en het aanbod van team communicatie. Ook ben je een stevige sparringpartner en vraagbaak voor je communicatiecollega’s.

Je vindt het leuk om samen met het team zaken op te pakken en te sparren, zodat iedereen zijn eigen kracht kan benutten. Waar nodig zorg je voor vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding. Je ziet kansen en mogelijkheden, die je kunt omzetten naar concrete acties. In crisissituaties weet jij het hoofd koel te houden en diverse betrokkenen aan elkaar te verbinden. In deze functie ben je niet alleen binnen kantooruren bereikbaar. Ook moet je soms bereikbaar zijn in de avonduren en weekenden. Je vervult een piketfunctie in de regionale crisisorganisatie.
 

Jij

Jij..

 • Beschikt minimaal over een universitair of HBO-diploma Communicatie, eventueel aangevuld met vakgerichte opleidingen
 • Hebt ervaring met strategische advisering en complexe (verander)projecten en -communicatie
 • Gedijt goed in een politiek-bestuurlijke omgeving
 • Bent daadkrachtig, stressbestendig en hebt oog voor detail
 • Bent zowel schriftelijk als mondeling communicatief sterk, wat van jou een stevige gesprekspartner maakt
 • Communiceert open en transparant, bent een echte verbinder en beschikt over netwerkvaardigheden en analytisch vermogen
Wie je verder bent, lezen wij graag in een uitgebreide motivatie. Geef hierbij aan waarom jij onze ideale nieuwe collega bent.
 

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

Salaris

 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.372, - bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek.
 • Interne ontwikkelmogelijkheden via ons leerplatform Vitamine L(eren)
 • Een gezellig, betrokken team dat voor elkaar klaarstaat en van elkaar leert
 • Veel kundige, vriendelijke collega’s om mee samen te werken
 • Het vertrouwen in jouw kennis, kunde en groei
 • De mogelijkheid om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past
 • Het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie.
 • Goede overige arbeidsvoorwaarden, zoals een thuiswerk- en reiskostenvergoeding

Solliciteren

Solliciteren
Lijkt deze tekst wel speciaal voor jou geschreven te zijn? Dan nodigen wij je heel graag uit om te reageren. Stuur je CV en motivatie via de button ‘Direct solliciteren’ naar het team P&O van de gemeente Krimpenerwaard. Voor meer informatie over de functie, mag je altijd  contact opnemen met Marjolein Beij, teammanager communicatie. Zij is bereikbaar via het Klant Contact Centrum; telefoonnummer 14 0182.
 

Direct solliciteren(externe link)