• Aantal uur: 36 uur
  • Plaatsingsdatum: 20-04-2021
  • Opleidingsniveau: HBO+

Direct solliciteren

Wij

De gemeente Krimpenerwaard is een gemeente met 55.666 inwoners, bestaande uit elf kernen en een oppervlakte van ruim 164 km². Een gemeente die staat voor ruimte, rust en groen met een hoog voorzieningenniveau. De gemeente wil zich stevig positioneren in de regio en een sterke verbinding aangaan met de omgeving. Dit betekent dat wij de samenwerking zoeken met onze inwoners, het bedrijfsleven, het maatschappelijk middenveld, buurgemeenten en medeoverheden.

De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de teams Administratie, Dienstverlening en Beleid. Alle aandachtsvelden van het sociaal domein zitten in één afdeling. Onze afdeling bestaat uit medewerkers die hun vak kennen, elkaar ruimte geven en weten wie het best op welke positie speelt.
Opgaven voor de regio Midden-Holland worden samen met - collega’s van - andere gemeenten opgepakt. We zijn binnen de afdeling gestart met opgave-gericht werken. Hierbij vinden wij de (keten) samenwerking tussen de drie verschillende teams Administratie, Beleid en Dienstverlening belangrijk.

 

Jouw werkweek

Als beleidsmedewerker jeugd ontwikkel en geef je invulling aan het jeugdbeleid, specifiek op het gebied van jeugdhulp, inkoop, gedwongen kader, 18-/18+, pleegzorg en PGB. Je weet wat er speelt ten aanzien van het jeugdhulpgebruik, de inkoop, kosten en effectiviteit. Je schakelt moeiteloos tussen beleid, uitvoering en politieke vraagstukken, met oog voor feiten en cijfers, zonder het verhaal er achter uit het oog te verliezen. De lijnen zijn kort en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Zo zit je zelf bij de wethouder aan tafel en adviseer je het bestuur over strategische beleidskeuzes gerelateerd aan jeugd. Je ervaring met het opstellen van collegevoorstellen en raadsinformatiebrieven, maakt dat je in staat bent beleidsvoorstellen en -adviezen te verbinden aan strategische en politieke doelstellingen. Je durft innovatieve ideeën en oplossingen aan te dragen om bestuurlijke ambities te realiseren.

Het stimuleren van transformatie en het initiëren van verbetertrajecten, is iets waar je warm voor loopt. Je initieert projecten (uitvoering van de maatregelen), waarmee de kosten Jeugd worden teruggedrongen. Je hebt visie op wat hier voor nodig is en gaat aan de slag met de doorontwikkeling en implementatie. Je bent in staat bouwstenen op te leveren om kennis overdraagbaar te maken.

Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente in lokale en regionale overleggen. Je bent voor de gemeente Krimpenerwaard een belangrijke verbindende schakel voor drie belangrijke regionale programma’s in het jeugddomein: “Gewoon thuis Jeugd”, “Jeugdigen Beter Beschermen” en “Sturen op kosten”. Daarbij sluit je beleidsmatig aan bij de contractmanagementteams van de regio Midden-Holland. Je schakelt met gemak tussen lokaal en regionaal niveau, kent de verschillende belangen en dynamiek en gaat een uitdaging niet uit de weg.
 

Jij

Jij bent een inventieve, krachtige en verbindende netwerker, een smaakmaker met visie op jeugd. Jouw ervaring op dit terrein zorgt ervoor dat je initiatief neemt en eigenaarschap durft te tonen. Je kent de verschillende smaken en durft deze te combineren. Door deze eigenschappen krijg je zaken voor elkaar en daar ben je trots op! Samen met je collega’s draag je bij aan het realiseren van de complexe opgave om de jeugdhulp in de regio Midden-Holland vernieuwend, passend, betaalbaar én beschikbaar te houden voor wie dat nodig heeft. Over hoe je dat doet, heb jij passende ideeën, waar je met overtuiging anderen enthousiast voor krijgt.

Verder beschik je over:

  • een aantoonbaar en relevant HBO(+)  werk- en denkniveau;
  • over actuele kennis van het brede sociaal domein en specifiek het jeugddomein (jeugdwet)
  • tenminste 3+ jaar werkervaring bij een organisatie van betekenis in het maatschappelijk veld of gemeente .
  • aantoonbare ervaring met het bedenken en realiseren van verandering in het sociaal domein.
  • financieel en cijfermatig inzicht en weet daarmee de vertaalslag te maken naar beleid (en andersom)
  • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden en je bent analytisch, pragmatisch en toekomstgericht

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Wat krijg je terug van ons?

Afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal € 5.169,-  bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;

Je kan je ambitie de ruimte geven; jezelf verder ontwikkelen, in je werk en bijvoorbeeld met het in company opleidingsaanbod uit Vitamine L (Leren & Ontwikkelen).

Daarnaast kent de gemeente het Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris wordt maandelijks 17,05% IKB opgebouwd (vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage). Dit kun je bijvoorbeeld uit laten betalen of gebruiken om extra verlof te kopen.
 

Solliciteren

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Karin Lambregtse (teammanager Beleid & Advies). Zij is bereikbaar via telefoonnummer  14 0182.

Stuur je CV en motivatie vóór 11 mei 2021 via de button  - Solliciteren -  naar de afdeling P&O van gemeente Krimpenerwaard.
 

Direct solliciteren