• Aantal uur: 32 - 36 uur
  • Opleidingsniveau: HBO+

Direct solliciteren(externe link)

Zie je het al voor je?


In de functie van Senior adviseur Bedrijfsvoering & Sociaal Domein bouw je mee aan een toekomstbestendig Sociaal Domein. Jij bent degene die weet wat de transformatie betekent voor de verschillende bedrijfsprocessen; zowel kwalitatief als kwantitatief. Jij zorgt er in deze functie voor dat de beschikbare middelen zo effectief mogelijk inzetten voor onze inwoners. Je weet het verschil te maken door de (keten) samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie in de praktijk te brengen!

 

Wij

De gemeente Krimpenerwaard: een groen gebied met elf kernen. Unieke dorpen of steden met in totaal ruim 56.000 inwoners. Zij staan voor ons centraal. Net als hen weten wij van aanpakken. Als één gemeente bundelen wij onze krachten: teams, bestuur en raad. Zonder onze doelen uit het oog te verliezen, bewegen we mee met veranderingen in de samenleving en kijken we naar wat er beter kan. Dit maakt onze organisatie duurzaam en toekomstgericht.

Hier geven we elkaar de ruimte, maar blijven we ook naar elkaar omkijken. We kunnen op elkaar rekenen, want samen kom je verder dan alleen. Door de koppen bij elkaar te steken, versterken we elkaar en maken we ons werk leuker. Wat ons werk ook leuker maakt? Ontwikkeling. Niemand is immers ooit uitgeleerd. In vertrouwen krijg jij straks de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Van fouten maken leer je, dus hier durven we het ook eens anders te doen. We hebben vertrouwen in elkaars kennis, kunde en professionaliteit.

De Afdeling Sociaal Domein bestaat uit vier teams: Dienstverlening Jeugd, Dienstverlening WMO, Dienstverlening Participatie & Schulddienstverlening en Team Advies.

Jouw werkweek

Als Senior Adviseur Bedrijfsvoering & Sociaal Domein kom je in aanraking met alle aspecten van de financiële bedrijfsvoering, ben je, samen met de beleidsmedewerkers, verantwoordelijk voor de trends- en analyse-rapportages en koppel je daar vervolgens concrete acties en adviezen aan. Daarnaast ben je vraagbaak voor alle collega’s op het gebied van beheer en beheersing van risico’s, volg je de voortgang op de procesverbeteringen op de voet en speel je een cruciale rol bij het opstellen en monitoren van het A3-afdelingsplan. Je zoekt draagvlak voor veranderingen en adviseert management, directie en bestuur. 

Je hebt een stevige rol in de gemeentelijke P&C-cyclus.. Je laat zien dat cijfers behaalde resultaten kunnen onderbouwen en hebt oog voor het verhaal achter de cijfers. Je weet als geen ander de inhoud en het geld te verbinden. 

Daarnaast:

• Adviseer je over vraagstukken op het gebied van het Sociaal Domein/ Sociale Zaken en signaleer je risico’s, verbeter- en/ of knelpunten;
• Signaleer, volg en evalueer je ontwikkelingen en vertaal je deze ontwikkelingen in voorstellen en programma’s;
• Ontwikkel je beleids- en beheersinstrumenten ter implementatie en uitvoering;
• Draag je zorg voor voorlichting en communicatie inzake de ontwikkeling en uitvoering van plannen, projecten en programma’s ;
• Onderhoud je contacten met partijen/ belanghebbenden, zorg je voor afstemming en creëer je draagvlak voor beleid.

Jij

Je bent een stressbestendig en toegankelijke persoonlijkheid en kan zelfstandig werken. Je neemt initiatief en je hebt de drive om samen met je collega’s te gaan voor een goed resultaat. Verder weet je (externe)netwerken en samenwerking tot stand te brengen door over financiële grenzen heen te kijken. Je bent onafhankelijk in je oordeelsvorming, scherp in je analyse en weet adviezen goed te verwoorden; je hebt een goede pen. Collega’s en bestuur kunnen goed met jouw stukken werken. Je hebt oog voor de verbinding met andere thema’s zowel binnen Sociaal Domein als op andere beleidsterreinen.

Daarnaast:


• Beschik je over HBO/academisch werk- en denkniveau met een afgeronde financiële opleiding;
• Heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de politiek bestuurlijke context van het Sociaal Domein;
• Heb je aantoonbare actuele kennis ten aanzien van data-gedreven bedrijfsvoering processen.

Tussen de IJssel en de Lek, vind jij jouw werkplek!

Luchtfoto van de weilanden in de Krimpenerwaard

Wat krijg je terug van ons?

• Een salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring, van maximaal € 5.372,-bruto per maand (functieschaal 11) bij een 36-urige werkweek;
• Een Individueel Keuze Budget (IKB). Over het bruto maandsalaris bouw je maandelijks 17,05% IKB op. Je kunt dit bijvoorbeeld (maandelijks) uit laten betalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding of je vakbondscontributie;
• De mogelijkheden om je werk en werktijden in te delen op de manier die bij jou en je werk past;
• Vitamine L(eren): intern pakket aan ontwikkelmogelijkheden;
• Betrokken collega’s;
• Vertrouwen.

Solliciteren

Enthousiast geworden? Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Corine van Hassel (Teammanager). Zij is bereikbaar via telefoonnummer 0182-729664.

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur je CV en motivatie via de button  –‘Solliciteer naar deze functie’ naar team P&O van gemeente Krimpenerwaard. Wij reageren dan zo snel mogelijk! Hopelijk zijn we een match!
Deze vacature heeft geen sluitingsdatum en staat open tot wij een geschikte kandidaat hebben aangesteld.

Direct solliciteren(externe link)