Het volgen van basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is zo goed als gratis. Toch moeten ouders of verzorgers vaak een flink bedrag aan schoolkosten betalen. Bijvoorbeeld voor schoolspullen, een rekenmachine of een laptop. Niet iedereen kan dit betalen. De gemeente werkt samen met Stichting Leergeld Krimpenerwaard om ouders en verzorgers met een laag inkomen te ondersteunen in de schoolkosten.

Voor wie?

(Eenouder)gezinnen en verzorgers met:

  • een laag inkomen of problematische schulden
  • een kind van 4 tot en met 17 jaar dat op het basisonderwijs of voortgezet onderwijs zit.

Gelden deze voorwaarden voor u? Dan kunt u zelf bij Stichting Leergeld Krimpenerwaard een aanvraag doen. Meer informatie over de aanvraag voor schoolspullen, computer en fiets staat op de website van Stichting Leergeld Krimpenerwaard(externe link).

Wat is het?

Kinderen kunnen een Schoolspullenpas en Kindpas aanvragen. Die is te gebruiken bij aangesloten winkeliers. Basisschoolkinderen kunnen een tegoedbon voor een (tweedehands) fiets aanvragen en middelbare scholieren kunnen een (tweedehands) fiets aanvragen. Ook kunnen kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan een tweedehands laptop aanvragen. Hiervoor geldt een eigen bijdrage van € 50,-. Gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen een tweedehands gezinscomputer aanvragen.

Kidscadeaukaart

De Kidscadeaukaart kunt u gebruiken om kleding, schoolspullen, speelgoed, boeken of activiteiten uit te zoeken voor uw kind. De energiecrisis raakt steeds meer mensen. Ook gezinnen met kinderen ervaren meer financiële problemen. De gemeente Krimpenerwaard wil kinderen deze winter niet in de kou laten staan. Daarom ontvangen gezinnen die zijn aangemeld bij stichting Leergeld per kind een Kidscadeaukaart ter waarde van € 150,-.

Meer informatie

Op dekidscadeaukaart.nl(externe link) vindt u alle informatie over het gebruik van de Kidscadeaukaart. U vindt hier een overzicht van de winkels waar u met de kaart terecht kunt, een saldochecker en veel gestelde vragen. Bent u nog niet aangemeld bij Stichting Leergeld, maar heeft u wel een laag inkomen? Kijk dan voor meer informatie op de website van Stichting Leergeld Krimpenerwaard(externe link).