Sara (35) woont in Ouderkerk aan den IJssel. Vier jaar geleden is ze met haar man vanuit Iran naar Nederland gekomen. Sara heeft in Iran een universitaire opleiding afgerond en werkte als docent Engels.

Sara: “Toen ik in Nederland kwam wonen, bleek dat ik met mijn Iraanse opleiding hier niet kon werken als docent. Dat was een teleurstelling. Ook omdat het voor mij heel lastig was om weer naar school te gaan. Ik had namelijk veel moeite met de Nederlandse taal”.

Leren in de praktijk

“Mijn taalstage-coach van Krimpenerwaard Intercultureel vertelde me dat ik een praktijkopleiding kon volgen. Hij bracht me in contact met Aafke die een bloemenwinkel heeft in Krimpen aan de Lek. Zij bood me een leer­ en werkplek aan. Ik kon bij ‘Bij Aafke’ de praktijkopleiding Bloem, Groen & Styling volgen. De opleiding volgde ik bij Yuverta (voorheen Wellantcollege) in Dordrecht. Een klein jaar geleden begon ik aan mijn opleiding. Inmiddels heb ik mijn praktijkverklaring binnen en kan ik als bloemist aan de slag”.

Zelfstandig klanten helpen

“Ik ben mijn werkgever Aafke, taalcoach Wilbert en de gemeente heel dankbaar voor de goede begeleiding. De combinatie van leren in de praktijk bleek heel goed bij mij te passen. Ik heb alles geleerd wat ik nodig heb om zelf klanten te kunnen helpen”.

Eigen bloemenwinkel

“Vanaf 1 juli heb ik via Aafke een baan gevonden bij een bloemenwinkel in Capelle aan de IJssel. Ik vind het fantastisch dat ik de kans heb gekregen om in de praktijk te leren. En ik blijf verder dromen. Ooit komt de dag dat ik mijn eigen bloemenwinkel mag openen”.

Wilt u ook inclusief ondernemen?

Niet iedere ondernemer of werkgever weet welke wegen bewandeld moeten worden om sociaal of inclusief te ondernemen. Het WerkgeversServicepunt (WSP) Midden-Holland is er om het voor werkgevers gemakkelijker en inzichtelijker te maken. Wilt u uw medewerker ook aanmelden voor een mbo-praktijkverklaring? Of bent u snel op zoek naar personeel? Kijk op de website van het WSP en bel met een adviseur.