Wethouder Irma Bultman deelde afgelopen woensdag samen met medewerkers van WelZijn Krimpenerwaard rozen uit op de markt in Lekkerkerk. De roos staat symbool voor dát wat mantelzorgers vaak vanzelfsprekend doen.

Mantelzorgers in het zonnetje

Afgelopen donderdag was het de Dag van de Mantelzorg. De wethouder verraste voorafgaand aan deze dag het echtpaar Jacoub met een mooi boeket. Zij zorgen al bijna 29 jaar voor hun meervoudig gehandicapte dochter Petra. Petra kan niet praten, zitten of staan en is volledig afhankelijk van de zorg van haar vader en moeder. Iedere dag staat in het teken van zorg. Dit bestaat uit douchen, aankleden, eten geven en verplaatsen. Voor Petra en haar ouders geeft het rust dat zij overdag naar de dagopvang van Gemiva gaat. Dan is er ook tijd voor andere dingen dan alleen zorgen, bijvoorbeeld voor het werk als tolk/vertaler waar meneer Jacoub zich bij VluchtelingenWerk en Oost-Europazending voor inzet. Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om te genieten van een vakantie. Petra kan dan bij een goede logeeropvang terecht. De diaconie van de kerk heeft ook eens voor hen geregeld dat ze met z’n allen naar een aangepaste vakantiewoning konden. Het echtpaar Jacoub heeft 5 kinderen en ze verheugen zich op de komst van hun 15e kleinkind. Voor de kleinkinderen is Petra heel gewoon ‘hun tante Petra’.

Steunpunt Mantelzorg WelZijn Krimpenerwaard helpt u verder

Om overbelasting te voorkomen, zijn er regelingen voor mantelzorgers die langer dan 3 maanden, gemiddeld 8 uur per week zorgen voor een naaste, zoals:

  • huishoudelijke hulpvouchers (tarief € 6,00 per uur)
  • mantelzorgwaardering 2022 (cadeaubonnen van € 100,00) aan te vragen tot en met 30 november
  • praktische respijtzorg door een Saar of ZorgMies.

Webinar Mantelzorg en zorgverzekering

Bezoek ook ons webinar ‘Mantelzorg en zorgverzekering’ op 1 december van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is nodig. Neem hiervoor contact op met WelZijn Krimpenerwaard, telefoon: 085-0662370 of e-mail: mantelzorg@welzijnkrimpenerwaard.com

Wethouder Irma Bultman deelt rozen uit op markt in Lekkerkerk.
Wethouder Irma Bultman deelt rozen uit op markt in Lekkerkerk.
Wethouder Irma Bultman met familie Jacoub.
Wethouder Irma Bultman met familie Jacoub.