Een verstopt doucheputje, wasbak of toilet is erg vervelend. U wilt dit zo snel mogelijk verholpen hebben. Als woningeigenaar bent u zelf aan zet om ervoor te zorgen dat het opgelost wordt. Hieronder leest u waar u op moet letten bij de keus voor een loodgieter. 

Soms verhelpt de gemeente de verstopping

Als de verstopping in het riool zit buiten uw perceel, lost de gemeente het probleem op en betaalt de gemeente de kosten. Als u denkt dat dit het geval is, bel met 14 0182 en vraag naar de afdeling Beheer Openbare Ruimte. De gemeente zorgt er dan voor dat de verstopping verholpen wordt. 

Soms moet u zelf de kosten betalen

Wanneer de verstopping in het deel van het riool op uw eigen perceel zit, moet u het probleem zelf verhelpen en de eventuele kosten hiervoor betalen. U kunt hiervoor zelf een aannemer, loodgieter of ontstoppingsbedrijf inschakelen. 

Let op voor oplichters!

Sommige loodgieters maken misbruik van deze regeling. Zij beloven u dat de gemaakte kosten alsnog te verhalen zijn bij de gemeente. Ook vragen ze een te hoog bedrag, tot soms wel €1.500. De gemeente vergoedt deze kosten echter nooit. 

Weet waar u naar moet vragen

Hieronder staan wat tips voor de keuze van een loodgieter. 

  •  Kies een erkend (lokaal) bedrijf uit. Dit is niet per sé het bedrijf dat bovenaan in Google verschijnt; 
  • Vraag in uw omgeving naar goede ervaringen of kijk op internet naar recensies en klachten over een bedrijf;
  • Bespreek van tevoren alle kosten. Vraag naar voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag, materiaalkosten, btw, etc. Wil  een bedrijf de prijs niet geven, ga dan op zoek naar een ander bedrijf. Ga alleen met bedrijven in zee die in het eerste telefoongesprek al een duidelijke prijsindicatie geven. U kunt ook een aantal loodgieters bellen en prijzen vergelijken. 
  • Kijk op de website van branchevereniging Techniek Nederland of u hier aannemers of loodgieters kunt vinden: www.technieknederland.nl

Kijk voor meer informatie over riolering, grondwater en alles omtrent water op www.krimpenerwaard.nl/waterloket. Voor vragen over rioolverstopping bel 14 0182 en vraag naar de afdeling Beheer Openbare Ruimte.